Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (9)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor!
Seara de ieri a fost ceva mai agitata. Nu stiu de ce, ca am stat cuminte toata ziua, dar pe seara au inceput contractiile (contractii nedureroase, mi se intareste burta). M-am speriat putin, dar a trecut si asta. Probabil ca nu prea mai au loc copiii. Una din fetite se tot impinge (se deformeaza burta pe partea dreapta), nu stiu poate vrea sa-si schimbe pozitia (este cu capul in jos), dar nu cred ca mai are loc.
Ma bucur sa vad atatea mamici care au ajuns la 36 saptamani. Felicitari tuturor si la mai mult!!! Incercam sa urmam exemplul.
Ioana, chiar am citit de curand pe forum de Arturicii care s-au nascut la 40 de saptamani si eram curioasa, nu stiam povestea voastra pentru ca sunt mai noua pe forum. Impresionant !!!! M-a emotionat profund. Felicitari pentru cele doua minuni si cu intarziere "La Multi Ani", sa fie sanatosi, sa creasca mari si voinici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna!
Eu va citesc cumintica zilnic, dar nu prea m-au lasat shtrumphii sa si scriu. Au avut o saptamana de stat in casa din cauza bolii si cand s-au simtit mai bine, parca i-a bagat cineva in priza. Si-au dat peste cap programul de somn si masa, numai agitati, numai prostioare. Azi i-am scos o jumate de ora afara si deja se vede diferenta (au adormit in 5 minute dupa ce i-am pus in pat, fara sa comenteze nimic). Inca mai tusesc un pic, dar am terinat cu antibioticul. Offf... fug ca tipa ... incerc sa intru mai diseara

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

BUNA FETELOR !!!

VA CITESC ZILNIC, DAR NU APUC SA VA SCRIU...

NOI SUNTEM F BINE,LA CELE 3 LUNISOARE AVEM 4500 CU 4300, DAR NEASTAMPARATE RAU...PLANGEM, URLAM, GESTICULAM, O TRAGEM PE MAMI DE PAR, O ZGARIEM, CE SA MAI ZIC E DISTRACTIV.... AM TRECUT CU BINE SI DE VACCIN, SLAVA DOMNULUI CA TARE FRICA IMI ERA...A TRECUT...

CE SA MA ZIC...SUNT SUFLETUL MEU FETITELE, VIATA MEA, NICI CA MI-AS IMAGINA VIATA FARA ELE...E TARE FRUMOS SA FII MAMA

VA INVITAMA SA NE MAI VEDETI !!!

OANA, LAURA, LEVI,

VA PE TOATE SI SARCINI LA TERMEN !!!

Flavia de Alexia-Ioana si Daria-Maria 23.11.2006

Pozicile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Flavia, ma bucur de vestile bune pe care le dai!
In legatura cu diversificarea, sfatul meu este sa mai astepti pana ce fetele tale fac 4 luni de varsta corectata (adica inca doua luni). Nu uita sa iei in calcul acest lucru inca! Stomacelul lor ca si dezvoltarea neuromotorie se apreciaza in functie de varsta pe care ar fi avut-o fetele tale daca s-ar fi nascut la termen.
Edit: Nici ceai nu au nevoie fetitzele tale la varsta asta. Doar laptele. Ceaiul, suculetzul si alte lichide se introduc mult mai tarziu odata cu alimentele solide. Acestea sunt recomandarile actuale, acceptate in toata lumea moderna.

A, si inca o rugaminte!
Pe DC, ca dealtfel peste tot in limbajul virtual, scrisul cu litere mari este echivalent strigatelor (a tipetelor). Nu cred ca vrei ca toate mesajele tale sa fie percepute pe tonul acesta agresiv,nu?
La fel, folosirea unor caractere mari in culori tari, poate fi ofensatoare.
Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

Sheannamp, scuza-ma, cu siguranta nu vreau ca mesajele mele sa aiba un ton agresiv, nu asta era ideea mea...

Flavia de Alexia-Ioana si Daria-Maria 23.11.2006

Pozicile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamyra spune:

Buna fetelor.
Sunt nou venita si nu prea am avut timp sa facem cunstinta.Sper sa aveti rabdare cu mine...timpul meu e cam scurt dar sa stiti ca va urmaresc in fiecare zi.Profit de faptul ca spiridusii dorm si voi incerca sa va povestesc cate ceva.
Dupa aproape 3ani impreuna am simtit ca ne mai lipseste ceva...Concediul din acea vara ,petrecut la mare,l-am facut admirand toti copii pe care îi întalneam.
Intorsi acasa am trecut pe la medic, ne-am facut analizele,...ca la carte(mai dur a fost pentru EL care a trebuit sa-si recolteze probe pentru spermograma într-o baie infecta)si am trecut la treaba
Prin luna a4a ,la un control de rutina, dr.se tot uita pe monitor si ma tot palpa...A incercat sa îmi arate ceva pe monitor,dar eu nu intelegeam ce vrea sa-mi spuna,ma gandeam ca e de rau...
La noi in familie nu au fost gemeni , asa ca nici nu visam la EI!!!!
A fost cel mai frumos lucru care mi s-a întamplat vreodata.
Am inceput sa plang de bucurie iar dr. încerca sa ma consoleze spunandu-mi ca am un sot bun care ma va ajuta.
Sotul meu in prima faza a mutit si se uita la mine ca la un dinozaur dupa care si-a revenit si-a inceput sa dea telefoane ....
Am avut o sarcina extrem de usoara si frumoasa.Nu am avut nici o problemuta! Mergeam saptamanal !!! la dr. sub pretextul ca ma înteapa..doar sa vad ce mai e acolo la ei..
Binenteles ca dr sa prins ca ma apuca paranoia si isi facea timp sa ma asculte si sa-mi dea sfaturi cat ptr.o saptamana...
Pentru mine a contat foarte mult si increderea pe care ti-o da dr.
Dr.Fusa din Suceava a fost cel care m-a dadacit si mi-a facut cezariana,si fata de care am o stima si un respect deosebit.
D-zeu si el au fost cei care m-au ajutat sa fiu azi atat de împlinita!
La nastere Robert a avut 3kg iar Daria 2,800kg. Doar 5 zile am stat in spital dupa care mi-au dat drumul acasa.Totul a fost OK.
Aaaaaa...,am dus-o pana in sapt.38 .Cand am ramas graviduza aveam 45Kg iar la final....85Kg(1,60m).
DE stat am stat la parintii mei unde ne-am amenajat o camera cu pat-tarc imens,facut la comanda..,masa de infasat ..etc.Cand i-am adus acasa si am constatat ca-i pierdeam prin pat...de mititei ce erau...Am trecut prin toate cu ei : colici,mancat si vomat,leganat pe brate in picioare si alergand in acelasi timp(stiti cum vine???mai bine nu) si totusi nu a fost chiar asa de greu...,nu le-am facut nici o injectie ,n-am stat prin spitale cu ei...,iar cu sfaturile gratuite le-am taiat-o rapid!!!!Nu aveam suficienti nervi si pentru asta..
Robert a fost foarte sensibil ...,pana anul acesta ,cand dintr-un baietel care plangea din te miri ce(mi-a facut si spasmul plansului de care a scapat la 3ani si 5luni,de atunci nu a mai facut)s-a transformat într-un barbatoi de nadejde(aplaneaza conflictele dintre Daria si copii de la gradi,îi tine lectii de buna purtare).Sunt extrem de diferiti atat ca infatisare cat si ca,comportament .(sarcina bivitelina) .Daria este o artista iar Robert un perfectionist.
Au mers de la 9 luni Daria si 10 Robert.Daria la 11 luni mi-a SARIT din tarc!!!! (aproape 1,4m)I-am lasat dormind si am iesi pana in curte :cand am venit am gasit-o pe jos rupand un sul de hartie igienicaSunt multe de spus.....
Cel mai frumos a fost concediul la mare!!!!!!
Spiridusii aveau 2ANI:am luat cele necesare, si nu putine,oala, carut,sticle cu lapte congelat ptr.drum,etc....Ne-am urcat în tren din Suceava si ne-am oprit la Costinesti(statiunea noastra preferata)fara a avea vreo rezervare.Am ajuns dimineata pe la 4.30 ,am vazut rasaritul dupa care ne-am gasit gazda.A fost un sejur minunat!!!!
Acolo au invatat la oala ,am invatat sa nu ne mai temem de apa,
ne-am socializat...
Toti au spus ca suntem inconstienti si iresponsabili ca plecam asa,de nebuni...Am venit odihniti si relaxati, lucru pe care nici eu nu am crezut ca-l vom realiza.Dar s-a datorat si faptului ca am cel mai bun si cel mai iubitor sot si tatic din lume!!! Si cam asa am procedat tot timpul.I-am luat si la munte ,si pe terasa, si la restaurant(de la 3ani jumate).Se acomodeaza foarte repede si sunt foarte intelegatori.Niciodata nu mi-a placut sa-i cresc sub acel clopot de sticla....de frica sa nu pateasca ceva...
Niciodata nu i-am cocolosit mai mult decat trebuie.I-am lasat mai ...liberi,sa experimenteze pe propia piele:le-am aratat ca doare daca pun mana la usa aragazului cand arde iar daca o fac se vor arde ...etc,uneori a mers...
De la 2ani si 4 luni au mers la camin, cu interventii,ca nu avem cresa....Orasul nimanui....
Au facut grupa mica de doua ori si primul semestru din grupa mijlocie la camin dupa care i-am mutat la o gradinita crestina(de
3sapt.)
Sunt catolica dar i-am dat acolo din lipsa de alte optiuni...
La gradi la care am spus initial ca-i dau nu mai erau locuri....Asa ca vor sta aici pana la toamna.Nemultumirea mea cu privire la activitatile educative din camin le-am mai postat asa ca nu are sens sa ma repet.Astept parerile voastre ...gresesc oare ca le tot schimb anturajul?Dar e mai bine sa-i las sa-i ....
Copii sunt foarte încantati de gradi ,de ceea ce fac..Într-adevar se vede ca se lucreaza cu ei.M-am bazat pe faptul ca se adapteaza foarte usor în situatii noi
Se pare ca am treaba...Robert vrea clatite iar Daria are un pic de febra...Se plange ca o doare burtica, maine dimineata merg cu ea la dr.Sper sa nu fie vorba de viermi...
Mamici de 36 ,Felicitari si sa fiti cuminti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanaoti spune:

Tamira,
bine ai venit la mamicile de gemeni si tripleti.
Mai ales ca esti aproape de SUceava

Oana multumim pentru idee. As vrea sa scriu si eu povesti cu minunile mele sar mi-e frica sa nu plictisesc si sa nu aduc in discutie lucruri care au mai fost spuse sau mai putin importante. Intrebai mai demult cum dorm bebeii nostri. AI nostri dorm singuri, fiecare in patutul lui. Asa i-am lasat de mici sa adoarma singuri. Atunci eram singura cu ei si imi era f greu, mai trebuia sa fac si mancare si sa ma strang prin casa. Asa dorm si acum, nu fac mofturi.
TAtiana,
sa stii ca baiatul meu vorbeste cu ai tai. I-a vazut in filmulete si facea ca ei. <asa ca ei deja comunica bine.
LAUra,
sanatate bebicilor si noi asteptam primavara si un pic mai caldut aafara.

Le-am facut copiilor vaccinul si , de data acesta, au fost vioi dupa si nu au mai avut febra. Aveam emotii.
Bine ca a trecut

Liana sanatate si rabdare.
Lavinia felicitari si sanatate.

Anna ce fac baietii tai?
AI mai dat examnene?
Cum reusesti sa inveti? Noaptea? (si eu va trebui sa invat si sa ma concentrez mai mult )

SAnatate tuturor,
Otilia

Oti & gemenii bucovineni
http://www.ringo.com/photos/albums.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Wow ce activitate Trebuie s-o iau pe rand...

Tamyra bine ai venit. V-am citit povestea Poze cand ne arati?
Sa ne spui data nasteri ca sa va trecem in listutza.

Ioana, mami de arturici va stiam prima poveste din mami, dar aia era mai pe scurt... prin cate ai trecut si cata putere ai avut. F. frumoasa si prima si continuarea.

Anail mai avem un pic. Trebuie sa rezistam cat mai mult. Eu sper sa rezist pana marti, sa merg sa-mi scoata firul si apoi am liber la nascut Poate se nasc si ai mei pe 9 martie

TatianaG a mea nu putea sa coboare din patut... asa ca stateam linistita cand dormea... Stiam ca daca am pus-o acolo, pai acolo ramane... Acum nu mai tine.
Dar usile le deschide de muuuult... M-a capiat, ca nu mai pot sa mai apar pisica de ea... mai il inchideam intr-o camera si statea linistit. Dar de cand s-a prins cum se deschid usile, s-a terminat. Cred ca de la un an jumate', cam asa... de cand a fost suficient de inalta, ca sa ajunga la clanta...
Ti-am vazut plimbaretii Sa vezi distractie cand or avea viteza si pe doua picioare, la fel ca in 4 labe...

Oanna3 las' ca si cand or sa inceapa sa iasa dintii... sa te tii.
Despre olita... eu n-am pus-o prea devreme pe olita... Cred ca de pe la un an am inceput sa ne imprietenim cu ea. Si nici n-am insistat daca n-a vrut. Iar atunci cand a fost curioasa sa incerce, incet-incet a inceput sa faca... o puneam din ora in ora. Uneori o inimeream, de cele mai multe ori nu. Dar pana nu incep sa vobeasca, si sa-ti spuna ca fac pipi, mai greu... Decat prin incercare sau daca iti aduc ei oala cand ii trece. La kk ma prindeam cand face, ca o vedeam ca-i concentrata... dar la pipi nu se putea.

MadyEr trebuie sa ne urmezi exemplu... N-ai voie altfel. Asa ca stai cuminte si sa nu mai ai contractii...

Laura25 ma bucur ca se simt mai bine piticii... Daca au inceput sa fie iar teroristi e semn bun . Sper ca le-a trecut de tot.

Flavia-Ioana au recuperat bine piticele... Foarte bine.
Mandra mea care a avut 3050 la nastere, avea la 3 luni 5kg si un pic...
Despre diversificare... mi se pare devreme la 3 luni si pt. un bb nascut la termen. Dar pt. piticele tale...
V-am vazut si ultimele poze

Sheannamp mai spune-ne ce mai faceti. N-ai mai dat raportu' de muuult.

Nanaoti ma bucur ca ati trecut cu bine peste vaccin. pt. bb-ii cuminti.

MadyEr, Ainia, Oanna3, Tatiana multumesc mult.
Trebuie sa rezist inca un pic... Al meu sot se rade de mine... dupa ce ne-am stresat ca nu ajung prea departe cu sarcina... acu' poate nasc la 39 de sapt. si cu invitatii speciale... ca sa stiu o treaba Dar nu prea am sanse... Pt. ca de fiecare data cand am fost la dr., din cauza drumului, am avut contractii destul de puternice. Si daca imi scoate firul cred ca nu mai rezit prea mult... poate nasc chiar in ziua aia...

Eliana (36 sapt.) cu Mihai & Andrei
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dragele mele, ma bucur ca, cel putin aici, a venit primavara. Adica numai vesti bune si povestiri emotionant de frumoase.
Noi suntem bine. Diversificam cu spor si drag. Ma rog, in unele zile mai bine in altele mai greu.
Dar, pana imi fac mana, atat in ceea ce priveste preppararea cat si in dexteritatea lor de a manca, ocupa cam 1/4-1/2 din zi.
In rest, crestem, stam in fund si tare ne-am ridica in picioare dar inca nu ne-am prins cum se face.
Cel mai mult ne place sa ne uitam pe cartile acelea de panza, toata ziua le rasfoiim.
Au inceput sa fie din ce in ce mai constienti unul de celalalt.
De cateva ori i-am surprins cum se uitau unul la altul si radeau in hohote. Tare scumpi sunt!
Din pacate, nu prea am mai facut poze noi iar in ceea ce priveste filmuletze, nici atat (am ramas fara camera video).

Laura, ma bucur din suflet ca minunatiile tale sunt mai bine.

Va pup cu drag pe toti!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mai fetelor, eu ma confrunt de cateva zile cu niste crize de nervi si de gelozie ale Biacnai, ceva de speriat. Nu stiu ce sa fac . Din absolut orice ii sare tznadra si se pauca de tipat, se tranteste pe spate sau(de cele mai multe ori) se loveste cu fruntea de ce apuca (podea, scaun, fotoliu, pat, usa, dulap). Daca e pe spate si nu se poate tranti cu capul, isi trage cu pumnisorii in cap si se trage de par. De ex. azi s-a apucat de tipat si trantit cu capul ca incerca sa puna 2 pese de lego una peste alata si cea de jos a cazut. Alta data, era la mine in brate, discutam si se hilizea. A venit Rares si s-a asezat langa mine, jos. A inceput sa tipe, cand am pus o mana pe Rares, deja a tecut in istericale, cu aruncat pe spate si tras de par. Mor cand o vad cum se da cu capul. Va spun sincer ca am vazut mici vanatai la ea in frunte. Si pe cuvant ca nu e un copil deloc neglijat. In ultima vreme chiar am luat-o pe ea mult mai des in brate si i-am acordat poate mai multa atentie, incercand sa o calmez. Nu mai stiu ce sa fac, ca incep sa ma enervez si eu si mi-e sa nu ajung sa o plenesc cand face asa, desi sunt total impotriva lovirii in orice fel a copiilor .

Gata, mi-am spus off-ul.

Tamyra nu stiu daca am apucat sa-ti spun bun venit. Frumoasa povestea voastra! Poze cand ne arati?

Eliana ma bucur de fiecare data cand vad mesajele tale. La fel, cand vad ca si Liana, si MadyEr sunt gravidute inca. Sper sa ajungeti toate cu bebelusii cat mai aproape de 37-38 de saptamani.

Falvia hai ca iti raspund aici si la ce ai intrebat dincolo. Eu zic sa le lasi deocamdata sa manance cat de des vor. Nu are nici un rost sa le lasi sa rabde un timp de foame, daca asta e ritmul lor deocamdata. Bianca dupa 6 luni a renuntat la mesele de noapte, iar Rares a bagat in el si din ora in ora uneori, cat l-am alaptat. Eu la ai mei le-am dat cate un pic de ceai de chimen sau de fenicul in primele luni cand aveau colici. Tot atunci le-am dar si beby Drink. Nu se omorau cu bauatul de cele mai multe ori, dar nici nu insistam in mod deosebit. Oricum, fetele tale au crescut tare frumos! Eu cred ca esti o super mamica!

Si daca tot m-a prins ora 12 in fata calculatorului, va urez si eu o primavara frumoasa, cu copii (inclusiv cei din burtici) sanatosi, cuminti si papaciosi, tatici iubitori si atenti si numai lucruri minunate sa vi sa intample

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput