Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti (9)
Raspunsuri - Pagina 15
2girlsmum spune:
Buna mamici si mamici in devenire,
Trebuie sa spun ca va citesc in fiecare seara si chiar in timpul zilei, de cate ori pic pe fotoliu obosita, si invariabil ajung cu laptopul in brate.De multe ori imi propuneam sa scriu dar pana la urma nu reuseam decat cateva randuri la cate vreun subiect care cerea un raspuns mai concret..Dar as vrea sa stiti ca ma gandesc la toate, va urmaresc evolutia sarcinilor sau a bebeilor si ma gandesc la vremurile cand eram mult mult mai activa pe DC.
Cate ceva despre noi.Sunt deseori uimita si fara cuvinte gandindu-ma la acesti ani care au trecut, la evolutia fetitelor, de la niste bebelusi neputiinciosi si solicitanti (desi au fost intotdeauna perfect sanatoase, nascute la 36 sapt. cu 2502g respectiv 2507g)- pana la stadiul de acum, doua domnisorele zglobii si vorbarete. Si eu ma regasesc perfect si poate si mai mult in starile descrise de Laura si Lorelai, cu perspective inca si mai "sumbre".Cred ca acesta e si motivul pentru care scriu rar si nu-mi prea gasesc cuvintele.Eu am oprit serviciul cand aveam 28 saptamani de sarcina si am stat necontenit cu ele pana la 2 ani jumate, mare parte din aceste timp intr-o totala izolare, intr-un satulet "in the middle of nowhere", fara sa pot iesi nicaieri, cu vecini f putin comunicativi cum sunt majoritatea englezilor, cu sotul lucrand de dimineata pana seara, cu socrii binevoitori insa f limitati in posibilitati...Apoi ne-am mutat intr-un oras mai mare, de anul trecut din primavara si am reusit sa gasesc o fata care sa ma ajute cu ele, timp in care am facut un curs de specializare la spital, la salile de operatie (nu sunt medic,am avut doar aspiratii din astea in trecut, acum profit de nevoia de personal medical pe care o are Anglia si incerc sa ma specializez in ceva ce imi place).Am aplicat sa intru la universitate, desi nu mai sunt chiar tanara, apoi au-pairul nostru a plecat si a trebuit sa opresc serviciul in speranta gasirii unei solutii.Si exact cand ne-am asteptat mai putin, m-am trezit cu doua liniute din nou pe testul de sarcina, clare si fara putiinta de revocare
Acum sunt aproape de jumatatea celor 40 de saptamani iar fetitele traverseaza o perioada mai ciudata, parca ar presimti ca urmeaza sa treaca pe un plan mai secundar, cel putin pentru o perioada de timp.Sunt plangarete si ma cauta toata ziua, ma urmaresc peste tot prin casa si nu pot face un pas afara fara protestele lor disperate.
Cred ca o sa ma opresc aici acum, ca sa nu pierd mesajul, insa promit sa mai revin si sa va mai impartasesc si din bucuriile si experientele noastre, pe care poate le veti gasi folositoare.
Imi cer scuze daca mesajul meu a sunat deprimant pe alocuri..
Va pup pe toate cu drag,
PS. Nanaoti, si eu sunt de loc din Suceava, am locuit acolo 30 de ani, intr-o vreme am fost secretara la Liceul Stefan cel Mare.Tu in ce generatie esti, cand ai absolvit liceul si unde?
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile noastre aici si aici
ainia spune:
, ca bugetulBuna dimineata, mamicilor deosebite! Ca bine a mai zis Sheannamp!
Dragele mele, stiu ca avem impresia ca noi stim cel mai bine sa ingrijim copiii, noi stim cel mai bine sa le dam sa manance, noi stim cel mai bine daca plange , de ce plange, noi stim cel mai bine sa ii linistim , noi stim cel mai bine sa facem curatenie, noi stim cel mai bine sa spalam geamurile , noi stim cel mai bine cum sa aranjam mobila in casa, noi stim cel mai bine sa aranjam lucrurile in serare (ca sotii stiu cel mai bine sa le ravaseasca...), noi stim cel mai bine cum sa imbracam copiii cand iesim cu ei afara...noi stim cel mai bine...NU, la gatit nu ma amestec.... Concluzie : lasati-o mai moale, feteloooooor!!! Lasati-i si pe altii ( a intelege fiecare pe cine vrea: sotul, soacra, mama ,nasa si altii daca mai sunt!) pentru ca ajungeti ca mine, adica, atata le-am aratat ca ma pot descurca si singura, incat nu se mai ofera sa ma ajute pentru ca de cate ori au vrut, i-am refuzat...Impresia lasata de mine a fost ca ma descurc singura!( bine, asa si e....) Insa, stiti, fetelor povestea cu "Nita si ursul"? Era in manualul de clasa I . Nita ere cioban la oi. Intr-o zi , vrand sa se distreze pe seama consatenilor lui, incepe sa strige ca a venit ursul la oi. Satenii sar sa-l ajute, insa constata ca a fost o farsa. Nita repeta figura, satenii sar sa- l ajute iarasi. A treia oara, cand cu adevarat a venit ursul la oi, nu-l mai ajuta nimeni.... V-ati amintit, nu-i asa? Asa si cu noi! Dati-i telefon soacrei si intrebati-o cum se mai simte, laudati-i mancarea, spuneti-i ce mult v-ati bucurat cand a venit saptamana trecuta pe la voi, luat-o cu voi cand plecati la cumparaturi, cumparati-i voi cate o chestie de care stiti ca se bucura(ceva cu bani putini " dupa buget, coane Fanica") etc., etc., chiar daca vorbiti printre dinti sau gura e inclestata si nu va vine...
Incercati, fetelor, " cu o lingura de miere prinzi mai multe muste decat cu douazeci butoaie de otet"
Dragele mele, sa stiti sa eu insami incerc sa ma adaptez la ceea ce am scris mai sus...Am ajuns la aceste concluzii dupa 9 ani de casnicie, 5 ani convietuire impreuna cu socrii, trei copii minunati si dupa ....30 de ani
Vreau liniste. Sunt eu linistita, totul e ok.
Lavinia
pozele mele
Laura25 spune:
Buna dimineata!
Scriu repede vestile despre Monica si incerc sa revin cu mesaj detaliat mai tarziu, cand ma lasa vizigotii.
Deci, Monica e de ieri acasa. Sunt bine toti trei. Sug amanadoi pinguinii la san, Monica a invatat sa-i alapteze si simultan, sa le faca baita... deja e o mamica experta! Ii pupam cu drag si asteptam un mesaj de la ea
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
elyanne spune:
Laura multumim pentru vestile legate de Monica... Ce bine ca sunt acasa!
Anail mai avem un pic... trebuie sa rezistam pe baricade
Cu somnul... uneori bine, alteori tare greu ma odihnesc 2-3 ore...
Sarcina asta le-am avut pe toate... ca sa simt si eu ca sunt gravida... Ca data trecuta n-am avut nimic-nimic...
Mai noi am si arsuri... dar incerc sa nu le bag in seama...
S-a mai nascut o stea
ainia spune:
Eu am ce am cu soacra.... Apropo, incerc sa-mi editez povestea, cum ai facut tu, Laura. Ma tot pierd in amanunte din astea cu socrii si nu reusesc sa o mai termin. In fiecare zi mai tai cate ceva ( din trairile cu socrii, nu altele), ma adun de pe drumuri: mai, Lavinia, trebuie sa scrii despre copiii tai, nu despre socrela!!! O voi termina eu de ajustat o data si o data!!! Cum fac sa mi-o strang in josul paginii langa pozele mele?
nanaoti eu nu am putut sa vad niciodata pozele copilasilor tai, insa m-am ghidat dupa spusele Laurei si ti-am votat minunatiile de romanasi. Sa stii ca mi se para ca fetele noastre seamana
Lorelai ai niste fete frumoase foc!Vad ca au implinit 2 ani pe 18 ianuarie. La multi ani, sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii! Sa fie sanatoase ,destepte, frumoase si norocoase! Scuze ca va scriu cu intarziere!
MadyEr O sa fie totul bine in legatura cu nasterea, are Dumnezeu grija. Eu l-am nascut pe Andrei normal si fara epidurala si a avut 3,700, apoi la gemeni am facut cezariana, asa ca am trecut prin amandoua si am facut fata cu brio, chiar daca imi era frica si mie ca si tie. O sa fie bine!
Laura nu am stiut ca ai participat si tu la concurs, insa cand am vazut poza , superpoza cu strumfii tai, i-am recunoscut din prima!!! Ve pup si vreau "sa vad" un zambet maaaaare pe fata ta!
msemcu - fetelor, sunteti bine?
elyanne - Haideti, pestisorilor, mai rezistati putin!!!
2girlsmum Fetele tale sunt blonde-blonde si au niste ochi....Cu cine seamana? Asteptam sa revii, ne bucuram sa ne vina forte proaspete
Lavinia
pozele mele
MadyEr spune:
Buna mamicilor!
Am revenit desi nu am prea multe stiri insa ii multumesc Laviniei pentru incurajari si voua tuturor pentru sprijinul acordat pana acum. O sa incerc sa fiu curajoasa.
Laura multmim pentru vestile despre Monica.
Monica, ma bucur ca esti acasa si totul este in regula. Te asteptam cu vesti in momentul in care o sa ai putin timp. Pana atunci multa sanatate pentru tine si bebei si sa fie cuminti!
Mady 30+ +
TatianaG spune:
Am trecut si noi in palmares o mare realizare: de saptamana trecuta baietii merg singuri . Deocamdata cu pasi timizi, dar de exemplu azi au mers amandoi din camera mica in sufragerie, strabatand holul. Asa-s de scumpi „pinguinii” si se distreaza de minune de ce pot sa faca. Si se iau unul dupa altul, se imita.
Ii cam chinuie maselutele, le-au iesit cate-o maseluta – de fapt doi coltisori – la fiecare si pe drum mai sunt cate doua.
ELENITA, sunt superbe fetitele tale! Au niste ochi mari si negri! Iar cea mare e o adevarata domnisoara!
ELIANA, arati foarte bine cu burtica! Si nici nu-i mare, iar tu nu te-ai ingrasat deloc. Cum se simte Elena noua ei camera? Cand era doar Clara o luam cu noi peste tot si nici acum nu facem altfel. Mergem la cumparaturi sau in oras in formatie completa. E mai greu, ne uitam la lucruri pe rand, nu putem discuta despre ce vedem in liniste, dar ne-am obisnuit. Mai greu e si cand avem musafiri sau mergem noi in vizita undeva, nu putem povesti in liniste, nu putem termina o fraza fara sa fim bruiati de vreunul din copii. Felicitari c-ai ajuns asa departe, nu mai ai mult!
LIANA, nu mai ai mult nici tu si te vezi cu baietii in brate. Ce burtica frumoasa ai!!!
LAURA, ma bucur ca ti-ai revenit cu moralul. Multumim pentru vestile despre Monica. Ce bine ca-i poate alapta. Cred ca toti trecem prin asemenea perioade, cand ne saturam sa schimbam atatea pampersuri (eu am zile cand schimb si 8-10), sa spalam in continuu vasele, sa punem rufele la spalat, sa le intindem si sa le adunam, sa avem grija sa fie tot timpul mancare in frigider, sa facem curatenie. Cateodata si eu simt ca nu mai pot si-atunci ma iau si plec in oras, las toate in voia lor, poate-poate vine Samanta si le face in locul meu (bine-nteles nu singura, ci cu baietii), dar macar nu stau intre cei 4 pereti. La mine, singura care ma poate ajuta e mama, care vine cand poate (nu foarte des) Soacra vine la noi ca si musafir, adica n-a schimbat nici macar un pampers la vreunul din copii, ce sa mai zic de restul – cand e la noi, e ca si al patrulea copil si cel mai mofturos. Am norocul ca m-ajuta sotul foarte mult, asa mai evadez si eu la o ora de aerobic. Eu am incercat sa apelez la bona, 2 - 3 ore pe zi, dar imi cereau niste scoruri (20-10 RON/ora, si una la 5 RON era nemultumita si n-a mai venit – trebuia doar sa iasa la plimbare cu baietii) de-am zis ca pentru banii aceeia ma descurc singura. In schimb, din martie ii voi duce la cresa, deocamdata la 4 ore, asa ca voi avea timp si pentru mine si in special sa-mi caut servici . Iar din toamna vor merge la program lung.
MADY, fruntea sus! Stiu ca iti pui multe intrebari legate de nastere, ti-e si frica pentru ca nu stii concret ce te asteapta, dar crede-ma ca in momentele respective D-zeu iti da atata putere sa faci fata la orice ar fi. La nasterea naturala, e foarte important autocontrolul, sa controlezi durerea si sa nu te lasi „dusa” de ea. Asta am invatat-o de la cursul pentru gravidute si chiar m-a ajutat.
LORELAI, sunt tare scumpe fetitele tale!
PATRICIA, am vazut si blondutele tale, doua domnisoare dragute. Felicitari pentru noua sarcina, s-aveti un bebe sanatos!
Tatiana si
Clara Maria (31 ian 2004), Daniel Cornel si Eduard Mihai (09 dec 2005)
FILME 1 FILME 2
Album 1 Album 2 Album 3 ALBUM NOU
Copilasi ian-feb2004 www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">Mamici ian-febr 2006
nanaoti spune:
LAVINIA,
si mie mi se pare ca fetitele noatre seamana. M-am uitat pe lista de mamici de gemeni si am vazut ca ai tai ar fi cam cu 1 luna mai mari decat ai mei (am vazut ca sunt nascuti in iulie 2005?). SI au si acelasi nume Teodora! Multumim pentru voturi!
Stiu ca nu ai putut vedea copii nostri, o sa incerc sa le pun fotografiile pe yahoo sau intr-un alt loc de unde sa se poata vedea. Pozele sunt pe Ringo, asa le actualizez si se trimit tuturor celor care s-au logat pe acest sistem. AM crezut ca le pot face publice de acolo, dar se pare ca nu am gasit calea.
Promit sa remediez sitatia.
TATIANA bravo copiilor tai , de acum sunt pe picioarele lor, au mai multa independenta. Felicitari!
MADY succes cu burtica, felicitari pentru sarcinile parcurse.
PATRICIA, eu nu sunt din SUceava dar am reusit sa cunosc destul de multi suceveni. SOtul meu e din SUceava: Am venit dupa el
AM botezat o fetita a carei mamica a fost secretara la Liceul de Informatica si stie multi/multe de prin SUceava. Cred ca ti-e dor de locurile de acasa. Daca vrei sa te ajut cu ceva, te ajut cu placere.
LAURA multumim pentru vesti. SPeram sa ii fie bine MOnicai si sa intre in ritmul gemenilor.
Toate cele bune,
Otilia
Laura25 spune:
Buna seara!
Abia acum am reusit sa pun si eu mana pe tastatura fara sa vina nimeni sa traga de mine. Mei, eu cu psihicul nu stau chiar asa de prost. Adica eu de felul meu sunt mai "tare de ficati", nu cedez cu una-doua. Am caderi (dar nu prea mari) si reveniri in forta. Deja simt cum imi pompeaza iar sangele in vene. Pentru duminica organizam o intalnire la cafea, suc (sau bere) mai multe mamici din Piatra care ne stim de pe DC. Ne-am mai vazut odata, dar cu plozii dupa noi si nu a fost chip sa schimbam mai mult de 4-5 propozitii. Duminica lasam kinderii cu tatii si plecam ca fetele.
Eu, cu tot cu perioada stat in pat in timpul sarcinii, am 2 ani si 2 luni de cand stau acasa. Pana in toamna a fost mai bine. La inceput erau prea multe evenimente si prea multe lucruri de facut ca sa bag de seama ca nu fac nimic pt mine, am mai stat destul de mult pe la mama, ma ajutau mai multi. Ieseam si eu mult cu ei in carutz, faceam km intregi prin oras. La inceputul lui septembrie am fost o saptamna numai cu sotul la mare. Ei, dar de prin noiembrie situatia s-a cam schimbat. Afara nu-i mai pot scoate in carut ca nu mai incap (s-au marit si cu hainele groase ocupa loc si mai mult), nici nu mai vor sa stea. Pe jos nu merg decat pe distante scurte, apoi vor in brate. Soacra nu ma mai ajuta aproape deloc, sotul vine tarziu, lucreaza si sambata de multe ori. Asa ca am ajuns sa stau foarte mult timp intre 4 pereti: eu cu vizigorii si calculatorul (daca nu am net 2-3 ore deja ma stiu cei de la provider, ca ii sun de le zbarnaie linia).
Ei, dar vine in curand caldura, se lungeste ziua, o sa ne reluam plimbarile cu carutul (daca nu incap nici cu haine subtiri, incerc sa gasesc sisteme de prindere a 2 caruturi sport, ca am vazut pe net), joaca in parc dupa ora 18, cand ajunge si tati uneori acasa.
Apoi mai sunt maxim 4 luni si trebuie sa ma intorc la servici. Azi i-am inscris la cresa. Vor merge din septembrie.
Otilia ai mei inca nu dezvolta talente de alpinisti, mai degraba de speologi . De multe ori trebuie sa ii recuperez de pe sub un scaun, de sub patutz sau chiar de sub o masutza unde nu am inteles nici pana azi cum a reusit Rares sa ajunga. Ia uitati-i aici.
Copii Laviniei sunt nascuti in 2006, e o greseala in lista. Teodora ei abia invata sa se ridice singurica la marginea patutului .
Patricia iti urez din nou sanatate multa si sa duci sarcina la capat fara probleme. Din ce ai apucat sa ne spui, e tare complicata treaba si la tine, dar important e sa fiti sanatosi si toate se rezolva incet, incet. Nu poti da fetele la gradinita? Sau merg deja? Poate gasesti o solutie si cu cel mic la un oment dat si sa-ti reiei si cariera ta. Ar fi pacat sa renunti la tot. Te mai asteptam sa ne impartasesti din experienta ta, oricand ai timp si de noi
Lavinia izvor de intelepciune mesajul tau!
Iti explic pe mess cum faci cu pozele, ca aici nu ma lasa sa-ti scriu exact.
Mady eu eram asa de preocupata de sarcina mea, sa fie cat mai lunga si fara probleme (adica kila de contractii in fiecare zi), incat nu m-am gandit la nastere. Stiam ca vreau sa nasc natural (inconstienta, ca habar n-aveam despre ce e vorba), dar a iesit cezariana. Cand am vazut-o pe colega mea de salon cum zburda dupa nastere naturala si eu cum simteam ca ma rup in bucati la fiecare asezare si ridicare de pe pat, am zis iar ca mai bine nasteam natural. Acum zic bine ca au fost copii sanatosi! O sa vezi ca medicul te va ajuta sa faci alegerea cea mai buna si va fi langa tine, indiferent de modalitatea de nastere.
Tatiana bravo plimbaretilor! Mare realizare! Au luat-o amandoi odata? Ai mei au plecat la diferenta de mai bine de o luna. La mine a fost mai simplu si mult mai frumos dupa ce au inceput sa mearga amandoi. Sper ca si la voi o sa fie la fel.
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi