inscriere la gradinite

inscriere la gradinite | Autor: roxy_mih

Link direct la acest mesaj

din toamna as vrea ca puiul meu sa mearga la gradinita .locuim in sectorul 2 si m-ar interesa niste pareri despre gradinitele din acest sector .si daca stiti cand incep inscrierile merci.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

quote:
Initial creeata de roxy_mih

din toamna as vrea ca puiul meu sa mearga la gradinita .locuim in sectorul 2 si m-ar interesa niste pareri despre gradinitele din acest sector .si daca stiti cand incep inscrierile merci.

Informatii despre perioada de inscriere gasesti aici :
http://www.ismb.edu.ro/Subpagini/Noutati/Precizari%20inscrieri%20gradinite.pdfP R E C I Z A R I
PRIVIND ÎNSCRIERILE ÎN GRADINITE PENTRU
ANUL SCOLAR 2007 – 2008
Regulamentul de organizare si functionare a învatamântului prescolar, aprobat prin Ordinul
Ministrului Nr. 4464/ 2000, face urmatoarea mentiune:
- „Înscrierile copiilor în gradinite se fac de regula, la începutul anului scolar sau, în situatii deosebite
în timpul anului scolar, în limita locurilor disponibile”.
În acest context, tinând cont de calendarul miscarii personalului didactic, de existenta înca a
zonelor cu o populatie scolara densa si de dreptul parintelui de a-si înscrie copilul la unitatea de
învatamânt pe care o considera cea mai potrivita, pentru anul scolar 2007 – 2008, facem urmatoarele
precizari:
• REINSCRIEREA copiilor în gradinite se va face în perioada 2 – 31 mai 2007, pentru copiii care
au frecventat gradinita în aceeasi unitate în anul scolar 2006 – 2007 ;
• Referitor la transferul copiilor de la o unitate la alta, art. 36 din Regulamentul de organizare si
functionare a învatamântului prescolar precizeaza:” transferarea copilului de la o gradinita la alta
se face la cererea parintilor sau a sustinatorilor legali, cu avizul celor doua unitati, în limita
locurilor planificate”;
• INSCRIERILE copiilor in gradinite vor avea loc în perioada 1 – 15 iunie 2007.
Criteriile dupa care se vor face înscrierile copiilor :
1. apropierea de domiciliu ;
2. existenta fratilor , surorilor în gradinita;
3. serviciul parintilor sau al sustinatorilor legali, aproape de unitate .
Pentru asigurarea transparentei acestui proces, conducerile unitatilor de învatamânt prescolar sunt
rugate sa afiseze la vedere si sa informeze pe toti cei interesati cu urmatoarele date:
• perioada pentru reînscrieri sau înscrieri ;
• perioada în care gradinita este închisa igienizari si/sau reparatii;
• capacitatea gradinitei ( numarul de copii pentru care a fost proiectata, numarul de copii aprobat
prin plan de scolarizare pentru anul scolar 2007 – 2008 );
• numarul de copii reînscrisi/ înscrisi zilnic ( în perioada dedicata acestor operatii );
• numarul de locuri disponibile pentru înscrieri , anul scolar 2007 – 2008 dupa perioada de
reînscriere.
Cererile se primesc si se înregistreaza în ordinea depunerii, indiferent de numarul acestora, fara a fi
considerate rezolvate.
La solutionarea cererilor vor fi luate în considerare criteriile mai sus amintite.
Afisarea rezultatelor înscrierilor se va face în maximum 10 ( zece) zile de încheierea perioadei de
înscriere .
Inspectoratele scolare, prin inspectorii de specialitate , vor asigura distribuirea prezentei note în
toate unitatile de învatamânt prescolar. De asemenea, inspectorii de specialitate vor verifica modul în
care sunt respectate si aplicate prevederile prezentei note.
INSPECTOR SCOLAR GENERAL,
Cristian Alexandrescu
NM/precizari_înscrieri_gradinite

Petruta & bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Petruta, multumim! E bine de stiut!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Uite si un articol aparut in "Azi" si preluat de cei de la newz.ro

"Ocupati loc la gradinita!

Inscrierile copiilor in gradinitele din Capitala vor avea loc in perioada 1 - 15 iunie, se precizeaza intr-o nota transmisa unitatilor de invatamant prescolar de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.
Reinscrierea copiilor in gradinite se va face in perioada 2 - 31 mai, pentru copiii care au frecventat gradinita in aceeasi unitate in anul scolar 2006 - 2007. Inscrierile copiilor vor fi facute in functie de distanta unitatii fata de domiciliul copiilor precum si a serviciului parintilor sau al sustinatorilor legali ai acestora fata de gradinita.
De asemenea, va mai fi luat in considerare si daca copiii mai au frati sau surori in respectiva unitate.
Pentru asigurarea transparentei acestui proces, conducerile unitatilor de invatamant prescolar sunt rugate sa afiseze la vedere si sa-i informeze pe toti cei interesati in legatura cu perioada pentru reinscrieri sau inscrieri, intervalul in care gradinita este inchisa pentru igienizari sau reparatii, capacitatea unitatii, numarul de copii reinscrisi sau inscrisi zilnic, numarul de locuri disponibile pentru inscrieri dupa perioada de reinscriere.

Cererile se primesc si se inregistreaza in ordinea depunerii, indiferent de numarul acestora, fara a fi considerate rezolvate. Afisarea rezultatelor inscrierilor se va face in maximum zece zile de incheierea perioadei de inscriere.
Referitor la transferul copiilor de la o unitate la alta, in nota se arata ca acesta se face la cererea parintilor sau a sustinatorilor legali, cu avizul celor doua unitati, in limita locurilor planificate, potrivit Regulamentului de organizare si functionare a invatamantului prescolar."

Sursa: http://www.newz.ro/stiri/ocupati-loc-la-gradinita_n29943.html

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Anul trecut inscrierile incepeau la 01.06. Am depus in aprile cererea cu data de 01.06. Asa ca... mergeti pe la gradinite si discutati cu directoarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

quote:
Originally posted by anya

Anul trecut inscrierile incepeau la 01.06. Am depus in aprile cererea cu data de 01.06. Asa ca... mergeti pe la gradinite si discutati cu directoarea

Anya

Buuun asa, pai atunci ma duc si eu din februarie!!!

Fetelor, am si eu o intrebare: daca unul din parinti e cadru didactic, exista vreo speranta sa aiba copilul vreo prioritate? sau asta se vorbste cu directoarea????

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

FEBRUARIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

Nu am inteles la ce prioritate te referi....la inscriere sau la cea de dupa inscriere adica, in timpul anului scolar....la inscriere ar avea prioritate daca te grabesti tu in calitate de parinte nu de profesor, sa-l inscrii ...iar in timpul anului nu e dreprt fata de alti copii ca al tau sa aiba vreo prioritate fiindca tu ai functia asta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Deea99 la prioritatea inscrierii m-am referit..n-am nici o treaba cu activitatile din timpul anului, ba dimpotriva nu ma astept la nici o favoare in plus lui fi-miu.....voi face eu cu el acasa in plus multe multe activitati educationale, abia astept!!!!! dar daca sunt cadru didactic si chiar educatoare, mie pe undeva mi se pare firesc sa am prioritate la inscriere....pupic...am sa vad eu pana la urma, sper sa reusesc, sunt constienta ca e bataie pe locuri...ma astept foarte bine ca direcotarea nici sa nu ma bage in seama, ba mai mult, sa o deranjeze prezenta mea...sunt oameni si oameni, eu ca toti parintii sper sa rezolv!!

Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)

FEBRUARIE

Mergi la inceput