pierdut permis de conducvere pe numele vechi! Help

pierdut permis de conducvere pe numele vechi! Help | Autor: moko

Link direct la acest mesaj

povestea e cam asa: m-am casatorit toamna trecuta si pentru ca nu prea sofez, din lipsa de masina - am hotarat sa aman preschimbarea permisului de conducere pe noul nume pana in momentul cand ma voi muta si la noul domiciliu- sa impusc 2 iepuri deodata (asa nu mai era nevoie de 2 fise medicale, 2 taxe platite, etc).
Problema a aparut in momentul in care am observat disparitia permisului (nu stiu daca l-am pierdut efectiv sau mi-a fost furat- deocamdata nu au inceput sa curga amenzile auto pe numele meu). Ce pot face in cazul asta? Cum, unde si cu ce act de identitate declar pierderea permisului pe numele vechi? Pot obtine o dovada cu care pot circula pana in momentul in care imi iau permisul pe noul nume?nu de alta, dar tocmai acum s-a ivit oportunitatea de a ramane masina familiei pe mana mea!
stiu, e o poveste incurcata, numai mie mi se putea intampla!!

MUltumesc!!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
cu pui drag..
poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Cam ai ceva de umblat pt el si nici nu cred ca se elibereaza un act doveditor pana la eliberarea noului permis.
Si inainte de toate tb sa te duci la MO oficial sa declari pierdut vechiul permis si cu chitanta de la ei te duci frumusel la politie si ceri eliberarea unuia nou pe actualul nume.Bafta si nervi de otel.Daca rezolvi mai repede sa ne spui si noua, eu una tb sa-mi preschimb permisul cand vin in tara si sper ca nu vor face politistii figuri ca eu nici dupa 10 ani nu am schimbat permisul pe actualul nume

ACTE NECESARE IN CAZUL PRESCHIMBARII PERMISULUI DE CONDUCERE

-actul de identitate ( carte de identitate,buletin de identitate sau carte de identitate provizorie, in original si copie );
-fisa detinatorului permisului de conducere, completata prin dactilografiere;
-permisul de conducere care trebuie preschimbat si copie;
-chitanta de plata reprezentand contravaloarea permisului de conducere (CEC);
-fisa medicala pentru conducatorii auto, completata la policlinica (daca permisul de conducere este in termenul de valabilitate aceasta fisa nu este necesara);
-in cazul schimbarii numelui, copie dupa certificatul de casatorie sau hotararea judecatoreasca definitiva de divort, etc.
-ATENTIE : cetatenii romani cu domiciliul in strainatate , vor completa o declaratie tip pe propie raspundere din care sa rezulte unde domiciliaza in bucuresti

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput