Cod numeric personal

Cod numeric personal | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Servus.
De ce mi-ar cere o persoana, ruda prin alianta cu mine, codul numeric personal? Ce ar putea face cu el? El lucreaza la politie si cica ii trebuie acolo... nu prea am incredere in el.
Multumesc,
Nicoleta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Buna,

Cred ca ar trebui sa insisti si sa afli motivul pentru care ii trebuie CNP-ul tau. Este cam dubios.....
Nu il da pana nu sti exact pentru ce ii trebuie.

Te pup

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Daca este ruda apropiata (chiar prin alinatza) dar de ex cumnatul, socrul, unchiul si vrea sa obtina un post in politie mai sus atunci are nevoie de niste date ale rudelor pana la nu stiu ce grad!

Cel putin asha i-a explicat sora-mi cumnata ei cand a avut nevoie .
Dar cred ca mai simplu ar fi sa-l intrebi!
Oricum cred ca poate afla CNP-ul , nu vad la ce l-ar putea folosi in scopuri "necurate"..

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Ok, mie oricum mi se pare dubios... SI nici macar nu a catadicsit sa il ceara personal...
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

exact
ii trebuie CNP-ul rudelor, parinti, copii, sotie, frati, cumnate pt "verificare" in vederea ocuparii anumitor pozitii in sistemul militar

stai linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

CNP -ul nu reprezinta o informatie privata, excaptie fiind eventual data nasterii in cazul in care nu doriti ca cineva sa faca ceva calcule privind varsta pe care o aveti.
Nu e nimic dubios si nu foloseste la nimic cunoasterea unui CNP al unei persoane.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Apropos de CNP, primele grupe de cifre se refera la sexul posesorului si data nasterii. Dar ultimele 4 cifre ce semnifica?

Mergi la inceput

CNP este format din 13 cifre cu urmatoarea semnificatie
C_CC_CC_CC_CC_CCC-C

C - Sex
CC - Anul nasterii
CC - Luna nasterii
CC - Ziua nasterii
CC - Codul judetului unde a fost inregsitrata nasterea
CCC - Numar de ordine din Registrul unic de evidenta a persoanei
C - Cod de control

Have fun!

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Ahh am uitat ceva
La prima cifra a sexului
1- sex masculin 2 sex feminin pt cetateni romani nascuti intre 1 ian 1900 si 31 dec 1999
3/4 - cetateni romani nascuti intre 1 ian 1800 si 31 dec 1899
5/6 - cetateni romani nascuti intre 1 ian 2000 si 31 dec 2099
7/8 - rezidenti
*
Persoanele de cetatenie straina se identifica cu cifra "9"

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Persoana respectiva stie ce varsta am, nu asta este problema. In sfarsit, daca vrea sa il ceara ar putea sa o faca direct, nu sa ceara prin intermediari... asta face sa mi se para dubioasa problema. Am vorbit cu un avocat, o amica... Mi-a spus ca nu are sens sa dau aceasta informatie (imi dadea exemplu ca unele banci cer printre alte info si pe aceasta...). Daca ma suna si imi spune ce si cum, poate poate. Daca nu, sa imi trimita cine are nevoie de info o adrea oficiala.
Multumesc.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

Stiu ca a trecut ceva vreme de cind ai postat intrebarea....Cind cineva scoate credit de la CEC, trebuie sa completeze un formular cu gradele de rudenie(sot, sotie, soacra...),: NUMELE SI PRENUMELE + CNP.
Liana&Luana

Mergi la inceput