Ce stiti despre ASCOR?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralum spune:

Candy, totusi nu cred ca ai inteles bine. Eu cred ca este mai mult optiunea lor decat interdictia duhovnicului. Si spun aceasta pentru ca ii cunosc si pe ei si pe parintele. De altfel, probabil stii, au facut deja logodna (de obicei slujba logodnei este unita cu cea a cununiei, dar se poate face si separat) si la aceasta au participat si membrii ai familiei si prieteni mai apropiati. Duhovnicul lor nu are functie in Ascor, este preotul misionar al studentilor din Cluj Napoca si duhovnicul multora din asociatie. Si mie imi este duhovnic si multor altora care am facut nunti obisnuite, cu muzica si dans.

A spus cineva ca asociatia a fost condusa de un tip care vorbea urat despre relatiile trupesti dar care avea vreo 7 copii... N-am inteles despre ce este vorba, daca era sau nu casatorit. Biserica ortodoxa nu este de acord cu relatiile trupesti inainte de casatorie,dar nicidecum dupa casatorie. Oricum eu cunosc ultimii presedinti ai Ascorului si nicidecum nu a fost un astfel de presedinte in ultimii ani (si nici nu cred sa fi fost vreodata).

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre activitatile si modul de a gandi al membrilor asociatie, exista site-ul Ascorului: http://www.ascorcluj.ro/ si forumul: http://forum.ascorcluj.ro/

Pentru alte intrebari va stau la dispozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralum spune:

Poate totusi nu vorbim despre aceeiasi persoana, dar oricum, asa cum am spus si mai inainte, parintele indrumator al Ascor-ului nu ar da o asemenea interdictie. Multi dintre fii sai duhovnicesti s-au casatorit sau urmeaza sa se casatoreasca si cununia lor este urmata de masa festiva. Iar daca nu este vorba despre duhovnicul Ascorului, atunci nu inteleg de ce ai implicat asociatia, pentru ca de fapt duhovnicul este cel care indruma pe cineva mult mai mult decat poate fi influentat de apartenenta la o asociatie.

Asa cum a mai spus si altcineva, exista duhovnici care recomanda sa nu se faca petrecere dupa cununie, dar aceasta se stabileste de comun acord intre duhovnic si miri. Si daca nu esti de acord cu ideile duhovnicului tau, atunci nu prea exista de fapt o relatie adevarata de duhovnicie.

Mergi la inceput