Probleme dupa anticonceptionale
Buna fetelor.Am si eu o mare nedumerire.Trei luni am folosit anticonceptionale Novinnete(nu stiu daca am scris bine,dar intelegeti voi) si am avut ciclu in timp ce luam pastilele si cand ar fi trebuit sa imi vina nu-mi mai venea(in prima luna am fost tot pe ciclu); am schimbat si am luat Logest si acum nu mi-a mai venit deloc si au trecut deja 2 saptamani.Mi-am facut test de sarcina(2) si a iesit negativ.A mai avut cineva asemenea probleme?
Ce sa fac(trebuie sa consult totusi ginecologul?)
Cristina
Raspunsuri
Madi spune:
Buna Cristina,
Si mie mi s-a intimplat aproape la fel numai ca eu am luat mai intii Logest si pe urma Novynette...
In prima luna, cind am luat Logest (recomadata de un medic gnecolog) nu mi se mai oprea menstruatia...asa ca am mers la medicul de planning care mi-a sugerat sa iau fiole de calciu. Si pe urma pastile de calciu cu vitamina D. Dupa doua zile de fiole de calciu, menstruatia mi s-a oprit. Urmatoarea luna insa mi-a venit foarte putin...astfel incit am facut si eu un test de sarcina...
Problema este ca eu singeram si intre cicluri, asa ac mi-a schimbat pastilele cu Novynette si nu am mai avut probleme.
Eu cred ca trebuie sa vorbesti cu medicul tau de planning (sau daca nu ai sa te adresezi unuia) pentru ca inseamna ca aceste pastile nu sint pe placul corpului tau. Poate e nevoie sa faci nioste analize de singe si in fuctie de asta sa iti recomande alte pastile.
Ceea ce ti se intimpla este sigur din cauza concentratiei de hormoni din pastile cu care corpul nu e obisnuit(desi si Logestul si Novinettul au concentratie mica de hormoni).
Nu te ingrojora, dar du-te la un medic de planning.
Madi
natydea spune:
Buna!
Anul trecut am luat si eu Logest 2 luni in care am avut ciclu non-stop, chiar daca am luat vitamina C la recomandarile doctorului. Dupa 2 luni le-am schimbat cu Marvelon si am mai avut ciclu o luna fara pauza. Practic 3 luni de zile am fost ... pe problema. De abia in a 4-a luna mi s-a reglat ciclu. Am fost la 3 medici in acea perioada si mi-au spus doar ca organismul meu se acomodeaza mai greu la anticonceptionale si pot exista persoane care nu se acomodeaza niciodata cu ele. Acum iau in continuare Marvelon si sunt foarte multumita de ele. Citeodata mai apar singerari intre menstruatii dar mai rar.
Pupicei la fete!
Dea