Pictura cu creioane-acuarela
Asa-mi trebuie, cumpar un ketchup si o maioneza Petit'Heinz si ma trezesc cu o cutie de creioane acuarela drept cadou. Eu nici nu stiam ca exista asa ceva, noroc cu Heinz .
Acuma, problema mare, sunt atat de frumoase si atragatoare culorile ca-mi vine sa le mananc de dragi ce-mi sunt, dar am ales totusi sa creez ceva cu ele. Nu stiu cum, insa. Caut un ghid, ceva modele, orice care sa nu ma lase de izbeliste. E o activitate perfecta pentru a petrece un weekend ploios.
pisici, flori si jucarele
Nimic mai simplu! Poti sa te joci cu ele in fel si chip, pe orice materiale se preteaza la aquarella (hartie, panza, lemn... mai greu cu lemnul, dar merge). Poti desena cu creioanele si sa intervii dupa aceea cu o pensula moale de apa (rotunda, cu varful "flacara), sau poti tampona lucrarea cu un buretel umed, sau cu un tampon de vata. Poti incerca sa desenezi pe suprafete umezite in prealabil, eventual pe hartie sugativa...
Succes si distractie placuta!
Q
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by qsar
Nimic mai simplu! Poti sa te joci cu ele in fel si chip, pe orice materiale se preteaza la aquarella (hartie, panza, lemn... mai greu cu lemnul, dar merge). Poti desena cu creioanele si sa intervii dupa aceea cu o pensula moale de apa (rotunda, cu varful "flacara), sau poti tampona lucrarea cu un buretel umed, sau cu un tampon de vata. Poti incerca sa desenezi pe suprafete umezite in prealabil, eventual pe hartie sugativa...
Succes si distractie placuta!
QHoni soit qui mal y pense...
Uai, ce minunatie! Habar n-aveam ca sunt asa de versatile, eu aveam in cap conventionala hartia si nimic altceva. Mi-ai deschid un univers nou! Da' ceva linkuri cu efectele ce se pot obtine pe diferite materiale ai, sarumanusitele?
When the heart is full of love, the world is full of beauty
CriPOD spune:
scarmanus, ce ketchup super ai cumparat! Am gasit niste www.techniquejunkies.com/wc-tutorial/wc-crayon-home.html" target="_blank">tutoriale si www.techniquejunkies.com/wc-tutorial/wc-crayon-artwork.html" target="_blank">rezultatele, un www.splitcoaststampers.com/resources/watercoloringwithcrayons.php" target="_blank">tutorial pt o felicitare realizata cu pensula, un www.splitcoaststampers.com/resources/wetwatercolorcrayons.php" target="_blank">tutorial pt o felicitare realizata cu "stampile. Posibilitatile sunt fara de sfarsit, se pare... Ce unelte dragute...
www.myspace.com/mqqm" target="_blank">
madalina78 spune:
buna ! si pe mine m-a lovit talentul...
ultimele cumparaturi le-am facut acum o 2 saptamani- am investit in niste pensule super fine si am observat ca am mult mai multa stabilitate si culoare se intinde mult mai bine!
ca surse de inspiratie- peisaje, de obicei fac poze si incerc sa le redau in acuarele sau acrilic.
bafta in continuare
scarmanus spune:
Tocmai mi-a venit o idee, insa am nevoie de niste coloriaje cu zane si spiridusi. Ma gandesc sa scot asa ceva la imprimanta pe hartie mai tare si cu minimum de cerneala, sa colorez obisnuit si apoi sa aplic cu pensula apa, sa vedem ce iese. Weekendul ploios a trecut si eu iar n-am gasit timp sa fac ce mi-am propus
zana spune:
Mi-am amintit de weekend-ul din vara cand ploua si la mine .
Cateva modele gasesti pe aici:
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=82268
si daca mai astepti putin poate gasesc si cartea cu "Watercolor fairies".
Inspiratie placuta! .
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by zana
Mi-am amintit de weekend-ul din vara cand ploua si la mine .
Cateva modele gasesti pe aici:
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=82268
si daca mai astepti putin poate gasesc si cartea cu "Watercolor fairies".
Inspiratie placuta! .
V-am spus ca zana are bagheta magica?
zana spune:
Bagheta?
nu ard beculetele la ea, pe unde or fi aripile ?
Vand,vand .... praf de stele si jucarele de anul trecut.
Edit:
Poate doreste cineva:
www.cartooncritters.com/drawelf.htm" target="_blank">http://www.cartooncritters.com/drawelf.htm
si mai sunt ceva personaje pe acolo.