Mamici de ianuarie - februarie 2007 (62)
Raspunsuri - Pagina 31
belle_vue spune:
Felicitari Aventura,Pitilache si Monykk, sa fiti sanatoase si puternice si sa aveti puii asa cum vi-i doriti! Refacere rapida si laptic bun si mult!
Fetelor, eu m-am saturat sa fiu fara bebe, mai ales ca asta a mea cred ca o sa fie balena, ca numai pe spate nu o simt, altminteri, de la gat pana la... pardon si stanga-dreapta de dincolo de ficati pana in partea cealalta... Ia sa iasa afara sa-si mai foloseasca si corpul propriu nu numai pe al meu!...
Liuda si alte fete intrebau de solutii de desfundat nasul. Picaturi nu se pun pana dupa 1 an incolo (nu 4 luni) ca le paradeste mucoasa care e inca in formare. Solutiile gen Sterimar, Marimar etc sunt bune si nu dor (eu am incercat pe mine cam tot ce trebuia sa-i dau lui bb, ca sa stiu la ce reactie pot sa ma astept). Ii deranjeaza/sperie faptul ca la faci ceva care are un aer invaziv (mie varful de la Sterimar mi s-a parut ceva mai mic decat celelalte, dar tot e un plastic pe care i-l bagi in nasuc!). Se mai recomanda abur mult -- dati drumul la apa fierbinte in baie si faceti cat mai mult abur si tineti copilul acolo 15-20 de minute si ii desfunda nasucul. Nasul se infunda din 2 motive: ori are mucisori (care pot fi si fiindca e aerul prea uscat in casa, de la praf etc) ori fiindca vinisoarele dde sange de la baza nasului se inflameaza (congestia nazala pe care si mamicile au experimentat-o probabil in sarcina). In a doua situatie nu are ce sa curga... Aburul actioneaza asupra ambelor tipuri de cauze, pe cand serul sau solutiile cu apa salina doar asupra primeia. Puteti sa aplicati solutia cu aburul atunci cand ii faceti baie lui bb, daca i-o faceti in camera de baie. Adica abut mult in camera, iar apa din cadita la temperatura normala pt baie (37-38).
Metoda cu aburul e f buna si pt cazurile in care bb tuseste (tuse uscata care nu trece) -- ceva mai tarziu, de la cateva luni pana la cativa ani. Copiii mici au tot felul de faze in care au diferite probleme de sanatate/crestere -- nu mari dar extrem de suparatoare pt parinti. Cele mai multe trec de la sine cu varsta, dar asta nu e de natura sa consoleze prea tare o mamica disperata de gravitatea unor simptome de moment (eu tocmai am trecut prin asa ceva cu bb1 care e in faza de afectiuni respiratorii asociate cu intrarea in colectivitate).
Biberoane si pompa -- eu am avut Avent si voi folosi acelasi lucru si in continuare.
Infacol se gaseste si pe aici, buna idee Dianamizzi, sfaturile tale sunt utile in contextul englezesc, ca doar Malta tot un fel de Anglie e... Sper sa nu am prea mare nevoie de el insa.
Mariana, ce e aia "daca ai dureri in travaliu"? Pai, travaliul nu inseamna ca ai dureri? Si nu sunt mai toate neobisnuite? (ca doar nu te intalnesti cu travaliul daca nu faci copii)... Am inteles eu care e ideea, vreau insa sa spun ca e greu de aplicat la modul practic, avand in vedere caracterul oricum exceptional al experientei.
Maine ma duc la spital sa-mi programeze cezariana (sper), ca vad ca fii-mea nu se imboldeste sa iasa de buna voie (desi am facut efort, si nici de la utza-utza nu ne-am dat inapoi...)
Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)
Those who can't laugh at themselves leave the job to others
anis spune:
hai nu deschideti capitol nou!!!!!!!!??? ca eu vorbaresc pe aici...
Aa..mi-a plecat bona..asa brusc, ieri a venit si-a luat toalele si dusa a fost ..am ramas paf...sunt distrusa...
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Helenutza23 spune:
megbeng ma gandeam la tine sau la alintxa
... ce faze am si eu, mi-e jena recunosc
si sunt f contienta ca sunt prostioare, dar... in fine...
pliz, ma intelegeti, nu?

38+ 

anis spune:
Bebeii ragaie mai usor, daca dupa ce papa ii lasati acteva minute pe spate in patut de ex si dupa ii luati si ii bateti usor pe spate, ragaie imediat.Dupa masa , de regula nu ragaie mereu.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
Ingrid-Alexia
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
cleopiciu.La noi situiatia dureaza de 3 sapt.Pana acum am dat vina pe tyratamentul meu si pe constipatia mea, sau oricum f tare.
de ieri am facut un macerat de prune uscate in apa cu miere si putin otet, am baut dim 2 linguri si am iesit.Voi vedea maine daca eu sunt buba Iarinei.
Tu esti constipata?
Nu merge cu Lass Baby?Debridat?
*** AniS ***
Iarina-Elisa
Ingrid-Alexia
INGRID
Liuda spune:
sincer mie imi place cu program... plus ca nu plange, nu vrea mancare intre mese... atunci cand ii dadeam mai des mancare o durea burtica, o fi adevarat ca nu se ducea lapticul vechi si ii dadeam altul si se amestecau si din cauza asta aveam pb. la burtica. dar chiar daca asi vrea nu vrea ea sa suga ... pana nu simte foame, apoi cred ca a simtit rutina obligatorie - adica doarme, se trezeste, o las sa dea din craci un sfert de ora - 20 min, mai mult nu vrea si incepe sa tipe ca nu vrea desfacuta, oboseste. daca tipa - semn ca e timpul sa ne legam iar... asa ca ne schimbam, ne spalam, ne dam cu urguient de galbenele la popou... apoi ne legam la maini si piciare cum ii place (si culmea ca o linisteste legatul - iar eu ma sufoc cand o vad legata) ! Ei, si acum e gata de papaceala, acum o cauta cu disperare... Acum imi dau seama ca cat am avut laptic de tata fata nu se satura chiar daca aveam mult ca aveam furia laptelui dar ea des se cerea la san. Acum mananca odata si bine si doarme linistita... alta viata, asa tragea mereu la san si eu ma cataram pe pereti ca aveam rani... offf, cand imi amintesc se ridica parul de pe spate.
Va pupic pe buric.
Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007
megbeng spune:
quote:
Originally posted by anis
hai nu deschideti capitol nou!!!!!!!!??? ca eu vorbaresc pe aici...
tocmai ce rugasem sa nu "vorbariti" 2 minutele sa deschid cap. nou!!!
gata, am facut-o si p'asta!!!!
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

anis spune:
dianamizzi..
Pai cu alaptatul e treaba grea.
fata mea cea mare pe la 3 luni a inceput sa suga la jumatate.Oricum eu alaptez la cerere si nu fac prostia cu program de n ore ca pe vremea bunicii.Pe la 3 luni incep bb sa-si faca program, adica daca acum sug de 10-12 ori , atunci ajung sa suga de 6 ori pe zi, cam de 2-3 ori noaptea si de 3-4 ziua.Dupa 3 luni ..cam pe la 5 luni iar se rareste.Eu am ajuns la 7 luni la INGRIS CU SUPT SEARA SI DORMIT TOATA NOAPTEA, DE ATUNCI ASA DOARME.
eli1977, eu am scos-o a doua zi de cand am venit la spital si o scot indiferent de vreme ..o sa o scot si la -10.
Pe Ingrid anul trecut avea 4 luni , si la -20 eram afara cu ea, dr pediatra mi-a dat voie, sa stau cam 15 min.N-are legatura vremea, important e sa iasa si 10 min e bine. asta era in ideea ca eu car copii peste tot cu mine.de ex , vroiam sa-mi i-au toale o luam pe Ingrid in carucior si da-i mama...vreau sa va zic ca in momentul asta iubeste sa mearga prin amgazine , nu se plictiseste ...chiar am haituit-o o zi intreaga ..si nimik...a dormit in carucior ..a mancat asa la picnic etc..super ok
Bebeii ragaie mai usor, daca dupa ce papa ii lasati acteva minute pe spate in patut de ex si dupa ii luati si ii bateti usor pe spate, ragaie imediat.Dupa masa , de regula nu ragaie mereu.
cleopiciu.La noi situatia dureaza de 3 sapt.Pana acum am dat vina pe tyratamentul meu si pe constipatia mea, sau oricum f tare.
de ieri am facut un macerat de prune uscate in apa cu miere si putin otet, am baut dim 2 linguri si am iesit.Voi vedea maine daca eu sunt buba Iarinei.
Tu esti constipata?
Nu merge cu Lass Baby?Debridat?
Liuda, treaba cu programul nu te ajuta acum la inceput pt stimularea lactatiei , aici e buba.Acum produci 60 ml la un san, pe urma 90 , 120, 180 ..e ,si etapele astea presupun ca bb sa suga des ca sa-si mareasca cantitatea de care are nevoie.DE REGULA E O PERIOADA DE CATEVA ZILE CAND faCE ASTA< DUPA AIA IAR SUGE MAI RAR< PANA ISI FACE SINGUR UN PROGRAM>
Aa..mi-a plecat bona..asa brusc, ieri a venit si-a luat toalele si dusa a fost ..am ramas paf...sunt distrusa...
*** AniS ***
Iarina-Elisa
Ingrid-Alexia
INGRID