Mamici de ianuarie - februarie 2007 (62)
Raspunsuri - Pagina 22
Messa spune:
laura, daca rezisti si ai destul lapte (eu nu aveam, trebuia completat oricum, ca nu se satura copila) probabil sanul e cea mai buna varianta... dar da, varianta bibe e cea mai comoda si varianta formula e cea mai lipsitoare de colici... ideea e ca daca ai alaptat-o pana acum exclusiv la san, e bine sa vorbesti cu pediatrul pentru ca trecerea la formula trebuie facuta treptat, altfel ii innebunesti stomacelul si mai rau faci.
lizzy spune:
va rog, nu folositi musetelul din batrani nici pe bubitze, nici la ochisori, este dovedit acum ca intretine infectiile, nu le stopeaza. cereti sfatul unui dermatolog/oftalmolog, riscati altfel sa se agraveze degeaba niste chestii altminteri minore.
messa, laura, formula nu e lipsita de colici, dimpotriva, se digera mai greu, in mai multe ore decat laptele matern. o fi ea comoda dar nu e neaparat mai sanatoasa. eu am ramas fara lapte la tzitzi, dar cine credeti ca urla in fiecare seara de la 10 la 1?!
fi'miu si colicii naibii ca nu se mai termina... 

DAR, am remarcat ca daca ii intrerup bibele la fiecare 30-40ml si il tin sa ragaie nu mai are asa colici.
sanatate si sa treaca mai repede colicii 
Diana, mami de
Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">
Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
lizzy spune:
laura, pt a alapta ok nu e nevoie sa tii regim! doar sa eviti alimentele care te-ar balona/deranja pe tine, de ex varza, fasole uscata. sa incerci sa mananci sanatos, alimente variate... cred ca a fost o coincidenta ca fix dupa placinta aia a avut colici...
fetele care mai alaptati inca, sariti va rog cu un sfat pt laura!
Diana, mami de
Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">
Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
Monicutz spune:
Dragele mele, va multumim din suflet pentru tot suportul si incurajarile voastre. Sunt convinsa ca totul a mers asa de bine datorita multelor ganduri minunate si rugaciunilor pe care le-am avut langa noi pe 2 februarie cand s-a nascut Odette.
O sa va povestesc despre nastere cand ajungem acasa. Doctorii au fost f buni si Cx a decurs fara probleme.
Multumim ca ne-ati pus pe listuta!
In completare la date: 38s, Apgar 9, nastere prin cezariana.
Nu stim inca cati cm are ca astia ma trimit dupa ce ies din spital sa o masoare pediatrul.
Acum suntem inca in spital si speram sa iesim azi. Asteptam sa vedem ce-i cu operatia mea (se desface un pic intr-un colt) si cu icterul lui bebe. Odette este minunata. Abia acum am inteles proverbul cu ce frumos isi vede cioara puiul.
Felicitari celorlalte fete care au nascut si multa bafta celor care mai urmeaza sa nasca!
Va pup si revenim cu vesti si poze!
Odette, , Victor (abia asteptam sa pun semnatura asta. Parca sunt intr-o poveste!) Bebe Matei e in gandurile si sufletele noastre mereu asa ca intr-un fel suntem 4 :) nu 3 (oricum Odette seamana cu el destul de mult...si cu Victor).
marinar spune:
asa cum am scris nu m-am apucat sa umblu la fata bebelinei, nu as putea. nu e indicat sa ne stoarcem noi cosurile, dar la un bebel de 3 saptamani. oricum pt linistea mea sufleteasca am chemat pe cineva si in juma de ora vine sa o vada. sper sa fie ok.
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
Catalina spune:
Dianarus, si eu la fel fac, dupa 30 ml (aprox) ii scot bibe si incerc sa il fac sa ragaie. Si nu mai da afara (ceea ce facea cam des in ultima vreme de ma speriase) si colicii sunt in reprize mici (trage si multe parturi).
lizzy spune:
quote:
Originally posted by marinar
asa cum am scris nu m-am apucat sa umblu la fata bebelinei, nu as putea. nu e indicat sa ne stoarcem noi cosurile, dar la un bebel de 3 saptamani. oricum pt linistea mea sufleteasca am chemat pe cineva si in juma de ora vine sa o vada. sper sa fie ok.
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
foarte bine ai procedat, sunt probabil bubitze de-alea care apar/dispar in primele luni de viata, pe masura ce se dezvolta glandele sebacee, si care, teoretic, nu necesita tratament medicamentos. sanatate si pupici.

Diana, mami de
Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">
Povestea nasterii lui Ianis www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
adinush spune:
Alinuk eu inca nu am pus laptic pt zile grele,de-abia azi am reusit dupa multe peripetii sa cumpar niste pungi din alea de la Avent.
Dar cum nu mai aveau decat un singur set de 10 pungi parca nu as vrea sa le umplu pe jumatate.
Eu am zis ca o sa fac asa.Dimineata ii dau fetei sa suga,ce ramane mulg si bag in frigider.Pe la pranz aceeasi schema iar seara ii dau din bibe laptele strans de peste zi si toata productia de seara o bag la congelator.
Si pe instructiunile de la pungile astea scria sa nu amesteci laptele pe care il pui la congelator...dar ca poti sa-l amesteci cand il dai lu bebe..adik daca il amesteci si-l dai imediat nu-i problema..probabil daca il lasi o luna-doua la congelator reactioneaza in vreun fel.
Adinush
cu
Ayleen-Alexandra
ylilimic spune:
adinush si alinuk - mi-a venit o idee pe langa ce a spus adinush. La mine se aduna mai mult laptic peste noapte cand bb suge mai rar, caci ziua e mai activ si cere mai des.
Ce ar fi daca ati colecta laptele din timpul noptii, mai ales daca seara la culcare ii dati si o completare cu formula, dimineata ar trebui sa aveti "bidoanele" pline...zic si io...aia care nu s-a muls niciodata in astfel de scopuri.
De ex azi am fost la Cta si bb s-a trezit dupa 3 ore si a rabdat in agonie 30 min pana a venit Milka! Asa imi trebuie daca nu am cumparat in casa o cutie de lapte praf
Bine ca m-am multumit sa iau in calcul si varianta asta, ca la teorie stau bine 
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici