Sa-mi vaccinez copilul?
Raspunsuri - Pagina 5
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by Cristina_Cquote:
Originally posted by teo1970quote:
Originally posted by Cristina_C
Cine a fost vaccinat contra varicelei nu poate sa faca Zona Zoster?
varicela si zona zoster sunt determinate de acelasi virus, virusul varicelo-zosterian
Stiu ca-i acelasi virus. Totusi, raspunsul e da sau nu? Asta vreau sa stiu.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
raspunsul e da
varicela e prima forma de boala care apare ca urmare a infectarii cu virusul si apare mai frecvent la copii, nu la adulti
mai tirziu, la unii adulti, mai ales daca sunt si imunodeprimati, virusul localizat in ganglionii spinali se poate reactiva si sa apara zona zoster
imunitatea prin vaccinare este de lunga durata, dar nu definitiva;
unii vaccinati impotriva varicelei se poate sa mai faca si varicela , nu numai zoster
simina2005 spune:
Am nevoie de ajutorul vostru ...
Andrei al meu are deja note autiste...vorbeste foarte greu desi are aproape 6 ani...
Acum bebe Teo trebuie vaccinat...
I-am facut pana acum:
-24 de ore -4 zile -vaccinare antituberculoasa -BCG - este depasit si nu se face de mult timp asa ceva in Germania
-vaccinare antihepatita B- AHB
-2 luni - vaccinare antihepatita B- AHB
- vaccinare antipoliomelitica - VPO
-vaccinare antidifterica-antitetanica-antipertussis- DTP
-4 luni - vaccinare antipoliomelitica - VPO
Dupa acest vaccin copilul a incetat sa mai achizitioneze ...parca avea din nou 2 luni...abia de o luna sta in fundulet si a inceput sa comunice (gangureste) cu noi...
Simt ca incepe sa-si revina...deja este mult mai vioi...mananca singur biscuiti ,paine, banane...sta in picioare sustinut de brate...parca zice MA-MA SI TE-TE...atunci cand este lasat singur ne cheama la el prin tipete si gangureli...
Acum are 8 luni si nu l-am vaccinat inca pt 6 luni...vad ca nici medicul nu insista...cu acest vaccin...
-6 luni - vaccinare antihepatita B- AHB
- vaccinare antipoliomelitica - VPO
Ma tem sa nu stagneze iar in dezvoltare...sau si mai rau...
Vaccinul - 9-12 luni - vaccinare antirujeolica - AR care poate duce la autism....nu-l mai fac...chiar de stiu ca mor cu medicul de gat...
Vad ca sunteti bine documentate...poate mai puteti sa-mi dati sa citesc alte cazuri...sau despre copilul din Australia...sau sa-mi spuneti cum ati proceda voi in locul meu...
Ce sa fac...ce sa-i spun medicului?
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
POZE CU NOI
Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
Cristina_C spune:
Simina, nu-i mai fa vaccinul antirujeolic si gata. Asta ca sa stai tu linistita si cu constiinta impacata. Bb Teo o sa faca rujeola mai devreme sau mai tarziu, nu-i sfarsitul lumii! Pe vremea noastra nu existau multe dintre vaccinurile de acum, asa ca n-aveam de ales si faceam bolile.Multa sanatate!
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
ellej spune:
Simina (imi place mult prenumele tau, era si al surorii mamei la care am tinut foarte mult), imi pare rau de problemele cu Andrei.
Dar nu inteleg, cum sa-i faci vaccinul copilului cand racit? La noi de fiecare data pediatra il examineaza in ziua cu vaccinul si daca e perfect sanatos o asistenta ii face vaccinul.
Si pe mine ma sperie povestile astea, insa am ales sa-l vaccinez. I-am facut vaccinurile acelea straine, care se platesc, mai putin antirujeolicul de la 8 luni, cand era epidemie si era obligatoriu. Peste o luna, la 1,6 ani trebuie sa facemn rapel la antirujeolic.
E greu de luat o decizie, am sa o ascult pe pediatra.
Sa fiti sanatosi!
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
simina2005 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri...si pentru PM-uri...
Pe Diana nu am vaccinat-o pentru rujeola...asa mi-a recomandat medicul... nu si-a vaccinat nici ea copilul cu asa ceva...
Deci nu-l vaccinez nici pe bebe Teo cu asa ceva
Aman cat pot si trivaccinul...bebe Teo este inca racit...
Iata ce ni se mai pregateste :
Vaccin împotriva HIV/SIDA pentru nou-n#259;scu#355;i
31 Martie 2006
Cercettori italieni si bulgari vor sa dezvolte un vaccin împotriva SIDA pe baza unui vaccin împotriva tuberculozei, a anuntat luni directorul Institutului de boli infectioase din Sofia, relateaza AFP. Potrivit profesorului bulgar Bogdan Petrunov, "este vorba de o idee foarte serioasa fondata stiintific de profesorul italian Vittorio Colizzi" de la Universitatea Tor Vergatta din Roma, care "vizeaza copiii din Africa, unde SIDA este foarte raspândita;". Ideea consta în adaugarea unor proteine HIV la vaccinul împotriva tuberculozei, BCG.
Acest vaccin a fost ales deoarece este primul administrat bebelusilor la nastere si constituie el însusi un adjuvant pentru imunitate", a explicat profesorul Petrunov.
Profesorul Colizzi a anuntat ca lucreaza la un vaccin destinat nou-nascutilor pe baza BCG-ului bulgar, pentru a-i proteja de tuberculoza,SIDA si hepatita B. Primele teste clinice ar urma sa aiba loc "la Roma, înainte de sfâr#351;itul anului".
Într-o a doua etapa,vaccinul va fi testat pe adulti, înaintea unui experiment clinic pe nou-nascuti în Camerun, a adaugat el.
"Nu este decât o idee si trebuie parcurs un drum lung de trei sau patru ani pâna la realizarea lui. Este o premiera mondiala", a subliniat profesorul Petrunov.
Vaccinul bulgar împotriva tuberculozei a fost ales deoarece este unul dintre cele cinci aprobate de Organizatia Mondiala a Sanatatii poate fi exportat în întreaga lume", a precizat el.
"Profesorul Colizzi a izolat majoritatea celor mai imunogene proteine ale virusului si ele sunt gata sa fie adaugate vaccinului BCG. Un acord în privinta cooperarii noastre concrete va fi semnat la începutul lunii aprilie la Sofia", a indicat profesorul Petrunov.(Rompres)
http://www.postamedicala.ro/stiri-medicale/noutati-stiintifice/vaccin-impotriva-hiv/sida-pentru-nou-nascuti.html
Sper ca in viitorul apropiat sa fim atat de sanatosi...incat meseria de medic sa nu-si mai aiba rostul...
POZE CU NOI
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
simina2005 spune:
Nu stiu ce sa mai spun...sotul a facut oreion impreuna cu Andrei...inainte de a ramane insarcinata cu Diana...desi au fost vaccinati ...deci nu a produs sterilitate...
Au scapat cu bine amandoi...si acum sunt vaccinati natural...
Am mai gasit multe alte articole...e grav ce se intampla...
Vaccinarea impotriva bolilor copilariei - o “bomba cu ceas” medicala
dr. Robert S. Mendelsohn
Cea mai mare amenintare legata de bolile copilariei isi are originea in efortul periculos si ineficient facut pentru de a le preveni –
de dr. ROBERT S. MENDELSOHN (Robert S. Mendelsohn, M.D.)
OREIONUL
POJARUL
RUBEOLA
TUSEA CONVULSIVA
DIFTERIA
VARICELA
TUBERCULOZA
SINDROMUL DE MOARTE SUBITA LA SUGAR (SMSS)
POLIOMIELITA
Scriind despre pericolele vaccinarii in masa, stiu ca acesta este un concept pe care il veti gasi dificil de acceptat. Vaccinarile au fost atat de iscusit si agresiv promovate, incat cei mai multi parinti le considera “miracolul” care a eliminat multe boli temute din trecut. In consecinta, a te opune lor frizeaza nebunia. Pentru un medic pediatru, a ataca ceea ce a devenit “painea si cutitul” practicii medicale pediatrice, este echivalent cu negarea infailibilitatii papei de catre un preot catolic.
OREIONUL
Desi complicatiile vaccinului anti-oreion sunt severe, nu veti gasi pediatri care sa va avertizeze asupra lor. La unii copii poate cauza reactii alergice ca eruptii de culoare rosie pe piele (rash) insotite de mancarime a pielii. De asemenea, pot apare efectele afectarii sistemului nervos central care se manifesta prin convulsii febrile, hipoacuzie unilaterala de perceptie (pierderea auzului la una dintre urechi) si encefalita. Aceste riscuri sunt mici, e adevarat, dar de ce ar trebui suportate de catre copilul dvs. numai pentru a evita o boala inofensiva a copilariei, cu riscul de a face o forma mai severa a bolii la varsta adulta ?
“De ce, atunci, in fata tuturor acestor evidente, medicii continua sa vaccineze?” va veti intreba. Raspunsul poate fi gasit in intamplarea petrecuta in California cu 14 ani dupa introducerea vaccinului anti-pojar. Los Angeles-ul a suferit o epidemie severa de pojar si parintii au fost indemnati sa vacineze toti copiii mai mari de 6 luni, in ciuda unui avertisment al Serviciului Public de Sanatate care preciza ca vaccinarea anti-pojar sub varsta de un an este inutila si periculoasa.
Medicii din Los Angeles au raspuns prin injectarea vaccinului in fiecare copil care le-a cazut in maini. Mai multi medici familiarizati cu notiunea de “virus lent”, si de esec imunologic, au ales sa nu-si vaccineze propriii sugari. Spre deosebire de pacientii lor carora nimeni nu le spusese, ei stiau ca “virusurile lente”, care se gasesc in toate vaccinurile si mai ales in vaccinul anti-pojar, se pot ascunde in tesuturile umane ani de zile si pot aparea mai tarziu sub forma de encefalita sau scleroza multipla. Ele reprezinta, de asemenea, si seminte potentiale pentru dezvoltarea si cresterea cancerului mai tarziu in viata.
Un medic din Los Angeles care a refuzat sa-si vacineze propriul copil de 7 luni, a spus : “ Sunt ingrijorat pentru ce se intampla cu virusul vaccinal, care, nu numai ca ofera prea putina protectie impotriva pojarului, dar ramane ascuns in corp, actionand acolo intr-un mod despre care nu stim mai nimic”. Aceasta ingrijorare, nu l-a oprit, totusi, sa-si vaccineze pacientii. El a explicat acest comportament contradictoriu cu comentariul : “ca parinte, imi permit luxul de a alege pentru copilul meu. Ca medic… legal si profesional, trebuie sa accept recomandarile profesiei, asa cum a trebuit sa facem si cu intreaga poveste a gripei suine”.
Poate ca e timpul ca parintilor obisnuiti si copiilor lor sa li se permita luxul de a alege.
"SINDROMUL DE MOARTE SUBITA LA SUGAR ( SMSS)
(Nota traducatorului : SMSS este definit ca decesul brusc al unui sugar, in plina stare de sanatate aparenta, fara a se putea identifica o cauza imediata).
Frica de se trezi intr-o dimineata si de a-si gasi copilul mort in patutul lui pandeste in mintea multor parinti. Medicina inca nu a elucidat cauzele SMSS, dar explicatia cea mai raspandita printre cercetatori este aceea ca sistemul nervos central este afectat astfel incat actul involuntar al respiratiei este suprimat.
Aceasta este o explicatie logica, dar nu da raspunsul la intrebarea : ce anume cauzeaza disfunctia sistemului nervos central ? Suspiciunea mea, impartasita si de alti confrati medici, este ca cele 10.000 de decese prin SMSS raportate in fiecare an in SUA sunt legate de unul sau mai multe vaccinuri din cele administrate de rutina copiilor. Vaccinul pertussis (impotriva tusei convulsive) este cel mai incriminat, dar poate fi oricare din celelalte.
Dr. Willian Torch de la Universitatea de Medicina din Reno a publicat un raport care sugereaza ca vaccinul DTP este responsabil de decesele prin SMSS. El a remarcat ca doua treimi din cei 103 copii decedati prin SMSS fusesera vaccinati cu DTP in cele trei saptamani dinainte de moartea lor, multi decedand chiar a doua zi dupa vaccinare. El afirma ca aceasta nu este o pura coincidenta, si concluzioneaza ca “o relatie cauzala este sugerata” cel putin pentru o parte din cazurile de copii vaccinati cu DTP si decedati prin SMSS. De asemenea sunt raportate si decesele din Tennessee mentionate mai devreme in acest articol. In acel caz, ca urmare a interventiei autoritatilor medicale, producatorul vaccinului a retras de pe piata toate dozele nevandute inca din lotul respectiv de vaccinuri.
Femeile gravide care sunt ingrijorate de SMSS trebuie sa poarte in minte faptul ca alaptarea naturala a viitorului copil este foarte importanta; alaptarea este unul din factorii care pot impiedica moartea subita a sugarilor si alte accidente grave. Exista dovezi ca sugarii alaptati natural sunt mai putin expusi la alergii, boli respiratorii, gastroenterite, hipocalcemie, obezitate, scleroza multipla si moarte subita. Un studiu stiintific despre SMSS a concluzionat ca “alaptarea poate fi privita ca o blocada a multelor cai prin care se produce moartea subita la sugar”.
POLIOMIELITA Toti cei care au trait in anii 1940 nu pot uita fotografiile copiilor in plamani de metal, nu pot uita imaginea unui presedinte al SUA tintuit in scaun cu rotile de aceasta boala cumplita si isi amintesc interdictia de a utiliza plajele publice de teama de nu contracta poliomielita. Poliomielita este practic inexistenta astazi, dar frica de atunci persista si exista credinta populara ca vaccinarea a eliminat boala. Acest lucru nu este surprinzator, avand in vedere campania puternica de promovare a vaccinului facuta la vremea respectiva.
Adevarul este ca nu exista dovezi stiintifice convingatoare ca vaccinul a dus la disparitia bolii. Asa cum am mentionat si in alte parti ale acestui articol, poliomielita a disparut si in alte tari ale lumii, in care vaccinul nu a fost folosit atat de extensiv.
Important pentru parintii acestei generatii de copii este faptul ca, in prezent, cele mai multe cazuri de poliomielita sunt provocate chiar de vaccinarea in masa impotriva poliomielitei, asa cum arata dovezile. In septembrie 1977 Jonas Salk, descoperitorul vaccinului cu virus polio omorat a depus marturie, impreuna cu alti oameni de stiinta, in acest sens. El a spus ca cele mai multe din cazurile sporadice de poliomielita care au aparut in SUA dupa 1970 au fost, probabil, produsul vaccinului cu virus poliomielitic viu care este in uz in prezent in SUA.
In acelasi timp, o disputa este in plina desfasurare intre imunologi cu privire la riscurile vaccinului cu virus viu contra vaccinului cu virus mort. Sustinatorii vaccinului cu virus mort cred ca virusul viu poate produce efectiv boala odata introdus in corpul omenesc prin vaccin. Sustinatorii vaccinului cu virus viu afirma ca vaccinul cu virus mort nu ofera protectie reala impotriva bolii si ca, din contra, creste susceptibilitatea la boala a celor vaccinati.
Aceasta situatie imi ofera rara oportunitate de a ramane, in mod confortabil, neutru. Cred ca ambele tabere au dreptate si ca folosirea oricaruia din cele doua vaccinuri va creste, nu va diminua, posibilitatea ca copilul dvs. sa contracteze boala.
Pe scurt, se pare ca cel mai eficient mod de a va proteja copilul impotriva poliomielitei este sa va asigurati ca nu va fi vaccinat ! (East West Journal November 1984)." http://www.whale.to/v/mendelsohn.html
Titlul articolului original : The Medical Time Bomb of Immunization Against Disease Articol tradus de dr. Anca Nitulescu Locatia articolului original : http://www.whale.to/vaccines/mendelsohn.html
POZE CU NOI
simina2005 spune:
Uitati ce spune un raport UNICEF
"
In privinta vaccinurilor doar 83,2% dintre repondenti au indicat corect scopul lor impotriva unor
boli, prevenire, imunizari).Ponderea parintilor care au nu cunosteau scopul lor este sensibil mai
mare in mediul rural decat in mediul urban.
Celelalte persoane confunda vaccinul cu administrarea de fier, vitamine sau diferite tratamente
specifice."http://www.unicef.org/romania/ro/RAPORT_practici_parentale.pdf
Ce-i culmea e ca din aceasta categorie de parinti am facut si eu parte pana "m-am lovit de pragul de sus"
Acesti parinti inca cred cu tarie ca fac un bine copilului introducand diferiti virusi in organismul lor atat de crud...
POZE CU NOI
simina2005 spune:
Ieri am plecat la bunici...undeva pe langa Putna...
Zapada era atat de pufoasa...incat copii nu s-au putut abtine si au facut ingerasi in zapada...
Ne-am dat cu sania...si aici vreau sa spun ca a fost atat de frumos si incitant ca m-am lasat convinsa sa ma urc si eu pe sanie ....in chiotele de bucurie ale copiilor...
Sotul si cu bunicul au schiat...iar bunica pentru ca a refuzat sa urce pe sanie a luat o bulgareala sanatoasa de la copii...
Andrei a facut om de zapada...a rupt crengute din copaci si i-a pus DOUA MAINI...mi-a cerut sa-l fotografiez cu el...
Bebe Teo a stat cuminte ...dar nu s-a lasat pana nu a topit si el un pic de zapada intre degete...
Diana a intrat in zapada pana la genunchi...alerga ca un iepuras...dar cu saniuta numai taticul avea onoarea sa o plimbe...
Chiar daca am schimbat doua randuri de haine si incaltari a fost super...
Aseara am ajuns acasa franti de oboseala...dar ce oboseala frumoasa...
Acolo am aflat despre o reactie ciudata facuta de fetita in varsta de 5 luni a unei prietene.
A vaccinat copilul...o scumpete de fetita sanatoasa jucausa.
A facut febra ...iar a treia zi a intrat aproape in coma...spunea tatal ei ca efectiv ii atarna capsorul...si el a alergat cu fetita in brate la spital...plangand si rugandu-se la Dumnezeu:
-Sa nu mori Alessia...sa nu mori puiul meu....
Mama (cadru medical)era blocata...nu stia ce se intampla...Copilul deja se invinetise...
Noroc ca spitalul era la 10 minute distanta...
Abia la spital li s-a spus ca unii copii reactioneaza asa la din cauza vaccinului.
S-a internat pentru doua zile cu copilul in spital...Acum fetita pare bine...dar parintii sunt speriati ...
Bunica credea ca vaccinul omoara microbii din organismul copilului...
POZE CU NOI
simina2005 spune:
Revista Tabu / Controversa internationala, subiect tabu in Romania: Vaccinul anti hepatita B
Inceputul
In aprilie 1994 in Franta a fost declansata o campanie nationala de vaccinare a hepatitei B in scoli. O luna mai tarziu au aparut cazuri de scleroza in placi la copiii vacinati si a fost declansata o ancheta. A fost nevoie insa de sase ani de cercetari pentru ca Agentia Europeana de Evaluare a Medicamentelor sa ceara eliminarea vaccinurilor care au in componenta mercur si sa retraga de pe piata vaccinurilor, Engerix® B10 (Laboratorul SmithKline Beecham) si HBVAX DNA (Laboratorul Aventis Pasteur MSD), medicamente care sunt folosite si vandute (si) in Romania.
Ce se intampla la noi
In Romania vaccinul anti hepatita B este administrat la cateva ore dupa ce micutul vine pe lume indiferent daca mama sufera sau nu de aceasta boala, fara ca parintii sa-si dea explicit acordul si chiar fara ca acestia sa fie prezenti. Vaccinarea este, se spune, cea mai eficienta metoda de combatere a bolilor contagioase periculoase. Din acest motiv s-a recurs la un program national de vaccinare care cuprinde 12 vaccinari in primul an de viata. Din pacate insa, majoritatea parintilor nu cunosc exact programul de vaccinare si continutul vaccinurilor si nu-si pun problema daca acestea sunt absolut necesare, daca sunt suta la suta benefice sau care sunt posibilele efecte adverse.
Parintii nu sunt consultati
Probabil ca nu am fi scris despre acest subiect, daca nu ne-am fi lovit direct de el. Dupa ce am nascut primul copil am fost asaltata de povesti si sfaturi de la rude si prieteni. Din teancul de incertitudini pe care il acumulasem deja in cateva saptamani de la nastere, una era mai mare decat toate: cand si ce vaccinuri sa ii fac copilului. Din Franta mi s-a spus sa nu-i fac vaccinul antihepatitic B. De ce? Pentru ca s-au semnalat efecte secundare puternice. Am ridicat problema in Romania si din toate partile mi s-a raspuns ferm ca suntem o tara cu factor de risc ridicat si la noi trebuie vaccinati copiii. Am fost sfatuita de pediatra sa nu folosesc vaccinurile gratuite ci sa cumpar, pentru mai multa siguranta, vaccinul Engerix B din farmacie. Peste doi ani am avut al doilea copil si am reluat dilemele. Am citit multe despre avantajele si dezavantajele pe care le prezinta vaccinul. In final am decis ca in cazul vaccinului antihepatitic am sa cer sa nu i se faca in maternitate. Eram hotarata, doar ca atunci cand am ajuns sa-mi vad copilul, cam la 3-4 ore dupa nastere era deja vaccinat. Nu am fost intrebata, nu am fost nici macar prezenta, nu am avut cui sa-i comunic decizia mea luata cu greu si a trebuit doar sa ma resemnez. Copilul e bine sanatos. In afara de umflatura de pe brat nu are niciun semn ca nu i-ar fi bine chiar si vaccinat. Eu insa, ca parinte, as fi preferat sa fiu luata in seama intr-un fel sau altul. Parintii trebuie sa fie constienti si responsabili de copiii lor, iar acest efort al lor ar trebui sustinut.
Istoricul controversei
In 1994 luna aprilie, in Franta este lansata campania nationala de vaccinare contra hepatitei B in scoli. In luna mai a aceluiasi an, in urma unor cazuri de aparitie a sclerozei in placi la cateva saptamani dupa administrarea vaccinului a fost declansata o ancheta. Rezultatele anchetei nu reusesc sa determine daca esista sau nu o legatura intre vaccinare si aparitia sclerozei in placi. In 1995 campania de vaccinare este extinsa si la nou-nascuti. La 6 iunie 1998 tribunalul din Nanterre recunoaste in cazul a doi bolnavi legatura dintre vaccinare si aparitia sclerozei obligand laboratoarele responsabile sa platesca daune morale substantiale. In octombrie se decide suspendarea campaniei de vaccinare in scoli. In 2000 la Londra, agentia europeana de evaluare a medicamentelor cere ca doar vaccinurile care nu au in componenta substante pe baza de mercur sa fie folosite in vaccinarea nou-nascutilor si copiilor. I urma acestei cereri se decide retragerea de pe piata a vaccinurilor Engerix® B10 (Laboratorul SmithKline Beecham) et HBVAX DNA (Laboratorul Aventis Pasteur MSD), medicamente care sunt folosite si vandute in Romania.
In 2001 Curtea de Apel de la Versailles condamna laboratoarele SmithKline sa plateasca daune unor persoane care in urma vaccinari anti hepatita B s-au imbolnavit de scleroza in placi. In august acelasi an tribunalul administrativ de politie condamna statul francez sa plateasca daune unei persoane care a afost vaccinata obligatoriu si apoi s-a imbolnavit de poliartrita reumatoida.
--
CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI
psiholog clinician - psihoterapeut
mobil - 0723771441
spital clinic - 3232230/228 - luni, miercuri
cabinet - 0311.05.61.27 - marti, joi si vineri (strada Costache Marinescu, sector 1 - zona calea. Grivitei - bd. Titulescu - metrou Basarab)
www.sensart. ro, www.clopotel. ro,www.damaideparte. ro
Jurnalul meu
Asa ca voi aceia ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
Amonar spune:
Un subiect inceput demult dar actualizat...vad. Eu sant adepta stilului de viata naturist ceea ce implica pt mine alimentatie cat mai naturala si bineinteles prevenirea si tratarea bolilor prin metode homeopatice. In acest sens eu am demult homeopata mea clasica care ma sfatuieste si ajuta. Cu toate astea dupa ce am nascut am acceptat sa iau parte la programul de vaccinare standard din Olanda (acolo locuiam in momentul respectiv). Stiam de la homeopata mea ca ea e contra vaccinurilor si ca are ca pacienti mamici care au apelat la homeopatie dupa experientele negative cu vaccinurile. Cu toate astea nu am apelat la ea.
In Olanda primul vaccin se da la 2 luni (difterie, poliomelita si tusa convulsiva). In plus baiatul meu a primit si cel de Hepatita B pt ca eu provin dintr-o tara cu risc mare pt aceasta boala.
Urmarile au fost ce sa spun...inainte de vaccin baiatul meu avea crampe ca si orice bebe dar motivul avea sa-l aflu dupa vaccin. Incepand cu perioada de dupa vaccin noi am intrat intr-o poveste de cosmar. Adica...copilul meu plangea noapte si zi, mai ales dupa ce il alaptam. Noi credeam ca asa e normal pt a oti copiii au crampe de intestine la varsta aceea. Faceam cu schimbul, cand eu cand sotul, si ne plimbam prin casa cu el in pozitia fotus sa-i alinam durerile. Noaptea era pt noi zi. In momentele cand copilul dormea, il aveam langa mine in pat, se intampla de multe ori sa convulsioneze. Pur si simplu din somnul lui adanc se trezea in convulsii si incepea sa planga.Corpul se zbuciuma iar eu nu stiam ce sa-i fac.
Nici in momentul respectiv nu m-am dus la doctor sau la hoemopata. Din nestiinta de cauza si de oboseala si exasperarea care ma darama la momentul respectiv.Am avut si complicatii dupa cezariana si nu mai aveam putere.Atunci am inceput investigatile pe Internet. Asa am inceut sa descopar lumea alergiilor si a problemelor dupa vaccin. Intr-un final am sunat la farmacie si am intrebat daca au lapte pt bb-i alergici la toate substantele posibile. Dupa ce i-am administrat acel lapte s-a terminat subit cosmarul nostru. Nu l-am mai alaptat din acel moment.
Bineinteles ca am inceput un traiect la doctori aleopatici care au stabilit mai multe alergii la copilul mei (prin biorezonanta.)Asa am aflata a vaccinurile pot deregla sistemul imunitar care incepe sa atace unele substante nutritive ca fiind "dusmanii" corpului. De aceea avea si convulsii copilul meu, aflasem dupa aceea....
Bineinteles ca am schimbat tactia in ceea ce riveste vaccinarea. M-am informt mai bine si am mers pe "calea de mijloc", adica nu am incredere in nici una din tabere. Asa ca am asteptat ca copilul meu sa-si revina, l-am pus pe picioare (alergia la laptele de vaca nu a disparut inca) si m-am consultat cu homeopata cu ce poate sa ma ajute. Exista in homeopatie medicamente homeopatice clasice facute special pt "sustinerea" vaccinului. Adica aceste medicamente sunt un fel de "ambulante" care au grija ca vaccinul care se administreaza sa nu faca ravagii in corp.Un fel de "security" spus mai plastic.
Al doilea vaccin DKTP i l-am dat pe la 6 luni de abia. Atunci copilul meu era pus pe picioare si intarit. I l-am administrat impreuna cu medicamentele homeopatice. Nu a facut absolut nici o reactie. Nici macar somnolenta sau apatie....nimic. Voios si neastamparat ca inainte. Vaccinul de Hepatita nu i l-am mai dat. Chiar am fost cu el in Romania la 6 luni, dar am considerat ca acel vaccin ciar nu este necesar.
De atunci i-am mai facut inca un vaccin de DKTP (pe la 8 luni)si ROR-ul (chiar acum o saptamana, la 15 luni). Toate insa sustinute de homeopatie. Nu am mai avut probleme de nici un fel. Chiar ma asteptam ca de la ROR sa observ ceva. Nimic, copilul este la fel de vioi si vesel ca inainte. Eu sant convinsa ca acest lucru se datoreaza homeopatiei.
In final, deci eu nu m-am subordonat sistemului standard de stat(nu este obligatoriu in Olanda). Am ales momentul cand eu am considerat ca copilul poate face fata. In plus am luat masuri de preventie, apeland la homeopatie. Mentionez ca nu am intentia de a administra copilului alte sorturi de vaccinuri. Pentru alte chestii voi apela la homeopatie pura. Chiar si vaccinul impotriva meningitei se poate face in homeopatie.
Concluzie, sunt convinsa ca lumea farmaceutica nu este o luma pura cu idealuri inalte iar pe de alta parte sunt constienta de posibilele consecinte a unei boli grave. Nu am luat partea nici uneia din "tabere" ci le-am impreunat pt a gasi calea de mijloc. Asta imi da liniste sufleteasca si incredere in decizia mea.