Pentru ce salariu v-ati intoarce in Romania ????

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Hm, pai io m-as intoarce si miine daca as primi 200 euro ca profa de latina/greaca veche (in Timisoara de preferinta ) Satisfactia profesoratului nu mi-o poate lua nimeni, si cu atit mai mult in limba proprie...
Ei, imi vinde careva un pont?

mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Aprilie

)
Ideea de am intoarce in Romania ramine si acum, la 10 ani de cind am plecat,una de cosmar.

Nu imi place mai nimic (in afara de prajituri ) acolo,cum nu-mi placea nici macar inainte de a emigra.

Venitul pe care-l am aici nu l-as putea niciodata realiza in tara.Am propria mea afacere.

De intors insa nu m-as intoarce pt. nici o suma.
Plecarea din USA nu e negociabila.

Doar ca pentru unii e greu de inteles asa ceva.

Si eu la fel sint, la fel simt. Nu vreau sa ma simt ichisa intr-un singur loc toata viata, mai ales daca nu-mi place acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

vazand pozele lui mate din noua zeelanda mai ca-mi vine sa plec si eu acolo

poze1
poza2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellietudor spune:

Oameni buni, nu stiu daca mai e de actualitate subiectu... citeam si eu p aici si pt ca tokma ce vb cu sotul in sear asta pe tema America, The land of Oportunities... Am inteles ca n vreo 2, 3 ani se vor scoate vizele si pentru romani, si ne batea gandu!
S o iau cu inceputul! Eu am fost in State de vreo 2 ori, cu parintii in adolescenta, si mi a lasat un gust... minunat as putea spune, iar mandrul de langa mine e si el hotarat ca acolo ar fi mai bine, daca nu pt noi, macar pt puiul nostru care acum are 6 luni! Dar ma gandesc cu groaza de unde sa incepem, tinand cont ca aici avem si casa si masina, nu avem rate, parintii ne ajuta intr una, joburi ok, castigam cam o mie juma euro pe luna... Poate ma sfatuiti si voi , astia LUPTATORi , care ati ajuns acolo si care va e bine cat de cat...Nu de alta , dar sa am motive in plus sa cred ca e chiar tara posibilitatilor, cu lupat de rigoare bineinteles!

va multumesc

ellie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Elle, chiar daca se scot vizele pentru romani, e vorba ca romanii vor putea sa vina in America doar ca turisti, fara viza. Nu iti recomand sub nici o forma sa vii ca turist si sa ramai ulterior ilegal. Oricat te-ai lupta, nu poti sa ajungi prea departe. Daca vreti sa veniti in US trebuie sa veniti fie cu loteria vizelor, fie mai intai la scoala si ulterior sa cereti green card pe baza de viza de munca. Deasemenea trebuie sa fiti extrem de motivati sa treceti peste orice greutati. Daca veniti cu loteria, in functie de ocupatia voastra, e foarte posibil sa mai fie nevoie sa mai faceti scoala oricum aici, pentru a urca in cariera. Daca veniti prin scoala o sa dureze 5-10 pana obtineti rezidenta permanenta si cel putin 5 ani pana puteti obtine un job satisfacator (ca studenti ati castiga cam tot atat cat castigati in Ro-poate ceva mai mult, dar oricum venit mic). Deci nu e usor deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

quote:
Originally posted by ruxij

quote:
Originally posted by mamaruta

Am si eu o intrebare, cand dati sumele astea de 5000 sau 10000 de euro la ce va refereti, ca nu pot fi realizate?

Da, clar ca nu sunt realizabile Da' pe bune, eu pentru 5000 Euro desigur insotiti de un job care sa imi placa m-as intoarce sa fiu langa parinti.

Ai incercat sa-ti trimiti ceveu in Ro si ti-a refuzat cineva suma ceruta? Eu nu stiu cum se vede de acolo , dar suma ceruta de tine nu e irealizabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabb spune:

nu m-as intoarce in Romania pt niciun salariu.
Mentalitatea romanilor e greu sa se schimbe.
Imi este f bine aici in USA,si ma simt norocoasa.Sant mai relxata,mai fericita intr-un cuvant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:

quote:
Originally posted by ruxij

quote:

Am si eu o intrebare, cand dati sumele astea de 5000 sau 10000 de euro la ce va refereti, ca nu pot fi realizate?

Da, clar ca nu sunt realizabile Da' pe bune, eu pentru 5000 Euro desigur insotiti de un job care sa imi placa m-as intoarce sa fiu langa parinti.

Ai incercat sa-ti trimiti ceveu in Ro si ti-a refuzat cineva suma ceruta? Eu nu stiu cum se vede de acolo , dar suma ceruta de tine nu e irealizabila.

Poate exista, desi nu te impiedici de asa ceva in fiecare zi de fapt. Asa si aici exista joburi de 700 mii $ pe an, teoretic. Asta nu inseamna ca practic am prea multe sanse sa castig atat.

Problema pusa in discutie e pur teoretica. Ca sa incepi sa depui CV-uri ar insemna chiar sa iti doresti sa te intorci. Intrucat mi-e foarte bine aici, lucrez in ceea ce m-am pregatit, am un serviciu cu program lejer si flexibil, plec acasa la familie la 4.40, nici un minut mai tarziu si una peste alta sunt f. multumita. Fiind foarte multumita, nu am motivatia necesara de a ma apuca de cautat un job de 5000Euro/luna in Ro, mai ales ca probabil ca sansele sunt totusi f. slabe de asa ceva, cel putin in domeniul meu. De recalificari n-am nici un chef sa ma apuc, am fost intr-o forma sau alta de scoala timp de 22 ani din viata mea si e momentul sa culeg roadele, nu sa ma recalific. Asa ca e vorba doar de reducere la absurd. Daca prin absurd imi bate la poarta cineva si ma roaga cu 5000 Euro si un job care sa imi placa, poate as accepta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

5000 euro nu zic ca nu-s realizabili (apropo, da-ne un pont ca vrem si noi :D) , dar ce resposabilitati implica asa un job?

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by ellietudor

Oameni buni, nu stiu daca mai e de actualitate subiectu... citeam si eu p aici si pt ca tokma ce vb cu sotul in sear asta pe tema America, The land of Oportunities... Am inteles ca n vreo 2, 3 ani se vor scoate vizele si pentru romani, si ne batea gandu!
S o iau cu inceputul! Eu am fost in State de vreo 2 ori, cu parintii in adolescenta, si mi a lasat un gust... minunat as putea spune, iar mandrul de langa mine e si el hotarat ca acolo ar fi mai bine, daca nu pt noi, macar pt puiul nostru care acum are 6 luni! Dar ma gandesc cu groaza de unde sa incepem, tinand cont ca aici avem si casa si masina, nu avem rate, parintii ne ajuta intr una, joburi ok, castigam cam o mie juma euro pe luna... Poate ma sfatuiti si voi , astia LUPTATORi , care ati ajuns acolo si care va e bine cat de cat...Nu de alta , dar sa am motive in plus sa cred ca e chiar tara posibilitatilor, cu lupat de rigoare bineinteles!

De ce nu incerci o tara care iti ofera rezidenta permanenta si cetatenie fara sa stai ilegal sau sa astepti 10 ani pentru asta. Eu ti-as recomanda Australia sau Canada, mult mai relaxata viata, mult mai bune tari din punct de vedere al protectiei sociale.

Mergi la inceput