Egipt..info, va rog.
Voi pleca peste cateva saptamani pentru o perioada in Egipt si as dori sa stiu cat mai multe informatii despre cultura, istoria , traditiile acestei tari, se poate sa va cer o mana de ajutor?
Multumesc.
Raspunsuri
diana2004 spune:
A fost anul trecut un subiect Cairo cu multe amanunte .Da o cautare ,l-as cauta eu dar nu stiu cum .
daniva spune:
Eu m-am intors acum 3 saptamani din Egipt. Am vrut sa vad viata normala a egiptenilor , am vizitat Alexandria si Cairo.Impresiile mele? O lume cu totul diferita de a noastra ....poate daca stai mai mult ajungi sa vezi farmecul locului ..daca stai putin ........vezi doar mizeria , agolomeratia , cladirile neterminate, oameni cu prejudecati.In Alexandria m-a frapat imaginea cladirilor ............toata erau neterminate , fara fatade, acoperisurisi f.f. putini vorbeau engleza.Traficul e ingrozitor...nu au treceri de pietoni , traversezi la mica intelegere, adica faci slalom printre masinile aflate in viteza.Taxi-urile lor sunt masini foarte veche, inclusiv batranele noastre Dacii.Am vorbit aici de viata normala......nu de eca din statiunile celebre de la Marea Rosie , unde se vede civilizatia....dar , din pacate doar acolo.Nota generala e de saracie lucie.....si toti cer bani daca vad ca esti strain..si vor sa-ti faca un serviciu.Daca mai ai intrebari , iti raspund cu placere.
acvilla spune:
quote:
Originally posted by daniva
Eu m-am intors acum 3 saptamani din Egipt. Am vrut sa vad viata normala a egiptenilor , am vizitat Alexandria si Cairo.Impresiile mele? O lume cu totul diferita de a noastra ....poate daca stai mai mult ajungi sa vezi farmecul locului ..daca stai putin ........vezi doar mizeria , agolomeratia , cladirile neterminate, oameni cu prejudecati.In Alexandria m-a frapat imaginea cladirilor ............toata erau neterminate , fara fatade, acoperisurisi f.f. putini vorbeau engleza.Traficul e ingrozitor...nu au treceri de pietoni , traversezi la mica intelegere, adica faci slalom printre masinile aflate in viteza.Taxi-urile lor sunt masini foarte veche, inclusiv batranele noastre Dacii.Am vorbit aici de viata normala......nu de eca din statiunile celebre de la Marea Rosie , unde se vede civilizatia....dar , din pacate doar acolo.Nota generala e de saracie lucie.....si toti cer bani daca vad ca esti strain..si vor sa-ti faca un serviciu.Daca mai ai intrebari , iti raspund cu placere.
Exact asta imi doresc sa aflu, caci daca vroiam info pentru excursii le-as fi luat de pe google.
Eu voi merge sa locuiesc pentru 3-4 luni, in interes personal, strict bussines si am nevoie de relatari ale vietii normale.Iti multumesc pentru raspunsurile date si da, as mai dori amanunte, in special despre Cairo, se pare ca asta e destinatia mea.
hannen spune:
quote:
oameni cu prejudecati.
Mai multe ca in ro.???
Din toata descriera facuta de tine asta mi-a atras atentia in mod deosebit.In ce constau prejudecatile localnicilor?Nu apreciau fustita de 20 cm?
Mie mi-a placut Alexandria acum 4 ani.Si in Cairo am supravietuit un an juma.
Deserted spune:
quote:
Sintem chit. Si japonezii cind vin in Romania au aceeasi parere despre orasele noastre si noi.
Daca vrei sa vezi arhitectura sau zgarie nori te duci in NY, Paris, Tokyo etc...
Daca vrei sa cunosti cultura si vechi civilzatii te duci in Egipt, China, India, Nepal..
Multi oameni din Romania calatoresc in afara dar habar nu au daca-i intrebi cum a fost acolo, pentru ei a calatori inseamna faptul ca se urca-n avion.
Vorbiti despre slujirea zeilor – dar cum ii veti sluji pe zei cata vreme nu ati învatat sa-i slujiti pe oameni?”
Maestrul Kung s-a nascut mare, venerabil si intelept. Pacar ca s-a nascut prea devreme si nu l-a cunsocut pe Hristos.
diana2004 spune:
Deci si prin urmare ,mie mi-a placut f mult .Am stat o sapt in Cairo si o zi in Alexandria . Oamenii mi s-au parut amabili ,nici mai buni nici mai rai ca in alte locuri .Cairo enorm si f aglomerat dar cu o atmosfera speciala , de 1001 de nopti .Taxiuri vechi dar ieftin de mers . Nu trebuie sa-ti pui basma pe cap dar nici sa -i provoci cu fuste pina sub fund .Mie nu mi-a fost teama sa umblu pe strada si m-as intoarce oricind in Cairo ,mi-e dor de forfota de seara de pe malul Nilului !