Clubul moldovencelor de peste Prut (40)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

salutare
Noi parca deja avem un regim ptiu-ptiu, dar tot inainte de 01.00 nu adormim... Dupa cum am scris mai inainte am inceput masajul si se oboseste rau pitica Dar deja vedem progresele, tine mult mai bine si mai mult capsorul - aproape nu-l scapa deloc, a inceput sa-i placa sa stea pe burtika, face pasi si inca f elegant, parca ar fi pe podium - e tare haioasa faza asta...
Ieri am avut oaspeti, niste nani de-ai mei care vor sa fie si la ea si de cind s-a nascut tot vroiau sa vina...
Noi botezul + cumatria vrem sa le facem prin iunie, sa poata fi prezenti si nasii si unchiul meu si restul prietenilor - intr-un cuvint speram sa-i adunam pe toti din toate colturile lumii Dar vreau sa pregatesc totul din timp, sper sa reusesc si sa nu las totul pe ultimul moment...
Deja nu mai stiu ce am de spus/scris si unde ramasesem data trecuta ..., luam cu cele mai proaspete:
Corina, multumesc de poze cu invitatia si cruciulita . Aveti un adevarat barbat in casa, Luci! Deci, te asteptam in MD! Si mie mi-a zis medica ca in MD majoritatea au probleme cu spatele dupa epidurala, insa exista si cazuri de paralizie si a fost f categorica impotriva, mi-a adus exemplu si pe fiica ei careia i-a refuzat sa-i puna - asa ca m-am conformat
Nati, cred c-am scapat eu ceva, ati cumparat apartament si ati facut reparatie? Daca-da, felicitari si multa bafta in continuare! Crede-ma ca mobila e cel mai placut si relaxant lucru! Felicitari p/u progrese!
Alina, intr-adevar super tortul, eu nici cu toata rabdarea si toata ziua daca as lucra la el n-as putea sa-l fac asa frumos! Deanna nu v-a facut vreo surpriza ?
Alionushca, cred ca va fi fata tatii . A mea deja e... de fapt si eu tot a tatii sint Bafta in continuare cu achizitiile! Eu am cumparat saltea de cocos + nu stiu ce, de la Calea Basarabiei -400 lei, mi s-a parut ok, nici moale, nici f tare! Dar atentie ce dimensiune are patutul, ca ele sint diverse marimi! Stiu ca la Univermag et. 2 sau 3 este o sectie cu saltele care au si p/u copii si imi pare ca au si ortopedice.
Natali, si eu am privit la povestiri, reportajul exclusivist de pe 14 febr. cu Sanda, mi s-a parut f. reala, sincera si cumsecade; nu ca celelalte vedete filmate - nu mai scriu care... Si am remarcat coincideta Bogdaneiilor
Veronica, eu tot sint o super fricoasa, insa atunci nu stiu de unde am avut puterea si vointa si mereu ma incurajam - ma tineam optimista... Frate-meu imi scosese un film-training despre nastere- am inceput sa-l privesc si l-am abandonat, n-am vrut sa vad nimic, deoarece la fiecare nasterea e diferita si e unica! Cum a scris si Alionushca p/u prima data am preferat sa nu fiu pregatita din timp si sa nu stiu nimic, dar desigur ca citisem cum trebuie de respirat si altye chestii de genul asta, ca la cursuri n-am mai ajuns... Asa ca, curaj, optimism si totul va fi bine... Si intr-adevar e mai greu dupa, decit nasterea in sine!
Diana, eu m-am ales doar cu flori, ca tot era coada mare . Iar ieri saracutul a cautat tot orasul balon cu heliu sa-i ia fetei si asa si n-a gasit! Gasise la Benefis si credea ca sint cu heliu, insa vinzatoarea ii zice ca e cu aer simplu, insa poti sa le umfli si apoi desumfli si iarasi umfla Deja intirzia de la pauza de prinz si n-a mai reusit sa-i ia nimik si asa fata a ramas fara cadou ... Eu o sa-i fac la 23 febr. ca la 14 n-am reusit - ca trebuie sa duc tratative cu frate-meu cind e liber sa ma scoata la magazine!

fug si eu la culcare, cu speranta ca miine sotul nu va trebui sa plece la servici si va sta cu fata, iar eu voi dormi , desigur cu pauze de rigoare - alaptatul

lia_c si printesa Mirela Brianna (15.11.2006)

Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nati, felicitari pentru terminarea renovarii! Succes la finisarea cuibusorului vostru! Si nu in ultimul rind, felicitari pentru realizarile micutei Lia!

Cornelia, felicitari si pentru progresele Mirelei!
Ce frumos ca veti face botezul in iunie, o sa fie cald si frumos.
Cit despre epidurala, ma mir ca e o rata de esecuri atit de mare in Moldova, cu cazuri atit de dese de dureri de spate si chiar paralizie. Asta in timp ce metoda se foloseste pe larg in materinitatile din SUA si alte tari cu medicina avansata. Am citit pe net nenumarate impresii bune despre aceasta metoda de nastere fara dureri. Eu am vrut epidurala, dar la mine nasterea a decurs atit de rapid, incit n-a mai fost timp.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

raspund repejor,ca la noi e f. tirziu si fug la somn.
eu am avut ceva dureri de spate,mai precis in locul unde mi-a facut injectia .vreau sa zic ca nu le mai am .aici in maternitate cred ca toate fac epidurala ca nu se aude nici un zgomot pe la nasteri si credeti-ma ca femeile aici au multi copii.alte efecte secundare n-am avut .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alegrutza spune:

quote:
Originally posted by CristinaGoji

Salutare, podrugi. Noi n-am sarbatorit, ca am fost prea obositi. Vladut doarme cam rau de cateva nopti. Noi si mai rau, facem cu sotul cu randul. De la tratamentul pentru enterocolita Vladic a facut candidoza intestinala, asa ca acum facem tratament pt candidoza.
ii dau nistatin picaturi, care-s ujas ce amare si el saracutul le accepta. eu am incercat pe limba si vreo 20 minute mi-a fost amar in gat. Am fost si la vaccin azi. Sper sa fie ok la noapte.

Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea

Cristina,imi pare tare rau ca puiutzul tau trebuie sa treaca prin atatea,las'ca se face el mai marishor si nu se mai apropie nici o boala de el!
Tania, Lilia sa petreceti frumos in md. Am vazut pozele Taniei din Grecia, ea si sotul sunt un cuplu foarte frumos. In skimb pozele de nunta ale Liliei nu le-am gasit nicaieri...
doroti_5,ce adou exotic i-ai luat sotului...Dar cum l-ai comandat din Egipt?In sensul ca ti l-a adus cineva de acolo, sau se gasesc si in magazine in md doar ca tre sa dai comanda din timp? sunt doar curioasa...
Lilia, "La mama" e ok in general, mancarea bunicica si dureaza relativ putin pana ti-o aduce (pt un restaurant),aproximativ 20-25 minute, preturile sunt acceptabile, dar deservirea cam lasa de dorit, din spusele altora,dar si noi am patit-o o data,se mai intampla sa-ti greseasca comanda, iar cand mai ai putin in farfurie te tot streseaza kelnerii daca pot lua farfuria, nu stiu ori vor sa scape in felul asta mai repede de clienti ca sa elibereze masa, ori asa-i politica lor-sa nu fie clientul derenjat de farfuriile de pe masa-(cam in toate restaurantele din retea se intampla asta), dar kestia asta devine foarte agasanta,cand nu vrei sa te grabesti cu mancatul si ei la fiecare 5 minute te tot intreabadaca pot lua farfuriile(chelneri diferiti,ca de-ar fi unul si acelasi ai vrea sa-i dai una-n cap).
Crinia, ce bine ca aveti posibilitatea sa reveniti vara in md, rudele voastre cred ca abia va-asteapta.Nu-ti fa griji pt Luci,sigur e bulversat copilasul de diversitatea de limbi vorbite pe acolo,si in afara de asta fiecare copil cu ritmul lui.
Stiu cat de ingrijorati erau parintii mei cand fratele meu era mic, nu a vorbit decat la 3 ani, iar cand a inceput sa vorbeasca a facut-o brusc, n-a fost un proces treptat sa zica cateva cuvinte si pe parcurs sa-si imbogateasca vocabularul, din prima a vb cursiv (cred ca pana atunci inmagazinase cuvintele dar ceva nu-l lasa sa le foloseasca).Si cate n-au facut ai mei, pana si remedii babeshti gen plimbat in jurul casei cu copilul in sac si intreband ce-ai in sac-un gansac...cred ca stiti continuarea, si acum ma bufneshte rysul cand imi amintesc cum ma trezea bunica pe la vreo 5-6 (asa cere ritualul)ca sa particip si eu la ceremonie.
Asa ca fapt divers,mi-am amintit ca-n liceu ne-a povestit profa,ca fapt real despre Lucian Blaga, ca n-a vorbit pana la 7 ani (fara a avea o problema),iar la maturitate explica ca pur si simplu n-avea ce spune...
Davina, si eu tot la epidurala ma gandesc, sa vad si ce parere o sa aiba doctora mea.Tu ai nascut in State sau in MD? n-am reusit sa-mi dau seama din mesajele tale...

Despre noi ce sa va spun,planuri mari,realizari nule, e greu fara sot,nici kef de nimic n-am avut,am dormit mult (am recuperat lipsa de somn cauzata de obiceiul pagubos a lui bebici de a ma trezi pe la 4),m-am uitat la filme pe comp si cam atat, merg la magazin ca deja mi-i foame.

asa creste bebicul
poze

Mergi la inceput

Cu referire la epidurala, Lilia parca povestea ca a avut dureri puternice de cap in primele saptamini de dupa nastere. Dar ea a nascut prin cezariana cu epidurala, nu stiu daca o avea vreo relevanta acest fapt.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Veronica, la semnatura Liliei este un link cu contul ei de pe webshots. Unul din albumele de acolo contine o poza de la nunta ei, deocamdata o singura poza, testase scanerul.
Lucian Blaga vorbise la 4 ani, parca. Asa, ca diversitate, cine da mai mult/putin?
Hihi, chiar ca e haios ritualul cu stimularea vorbitului la copii, nici nu stiam de el.

Merci de info despre La Mama, o sa stiu in eventualitatea in care mergem pe acolo sa fac o fatza mai incruntata, poate nu ne-or stresa chelnerii.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trin spune:

quote:
Originally posted by Balbina

Cu referire la epidurala, Lilia parca povestea ca a avut dureri puternice de cap in primele saptamini de dupa nastere. Dar ea a nascut prin cezariana cu epidurala, nu stiu daca o avea vreo relevanta acest fapt.

Are relevanta, ca ei i-au facut rahi anestezie. Epidurala e mai slaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trin spune:

Printre contractii si epidurale, fac si eu un mic anunt: maine (duminica) ne intalnim la ora 16.00, la iesirea din metrou (la Romana, unde ne-am intalnit si data trecuta) si mergem la Chelsea.

Veronica - daca vreai noi putem sa ne intalnim si sa mergem impreuna (stau pe Bd. Mihalache). Am putea de ex sa ne intalnim la intersectia Calea Grivitei cu Mihalache. Da-mi un semn.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Trin

quote:

Are relevanta, ca ei i-au facut rahi anestezie. Epidurala e mai slaba.

Poze

Ia uite cine stie!:))asa ne-au spus si noua la cursuri(nu erai si tu ascunsa pe undeva?:)), la cezariana se face sau anestezie rahi(nu simti nimic de la brau in jos) sau generala, iar la rahi efectele secundare sunt durerile de cap...
Elena, poate la intoarcere mergem impreuna, ca mi-i greu sa prevad cam la ce ora voi fi la intersectia Mihalache cu Calea Grivitei si n-as vrea sa te fac sa astepti.

asa creste bebicul
poze

Mergi la inceput

quote:

Veronica, la semnatura Liliei este un link cu contul ei de pe webshots. Unul din albumele de acolo contine o poza de la nunta ei, deocamdata o singura poza, testase scanerul.

parca ma uitasem cu atentie in toate albumele ei,dar asa si n-am gasit-o...
quote:

Lucian Blaga vorbise la 4 ani, parca. Asa, ca diversitate, cine da mai mult/putin?

da,ai dreptate,acum am cautat si eu pe net si a fost "mut ca o lebada" pana la 4 ani, ori profa a vrut sa ne impresioneze,ori am retinut eu gresit.
quote:
Hihi, chiar ca e haios ritualul cu stimularea vorbitului la copii, nici nu stiam de el.

pe scurt:bagi copilul in sac si-l duci in spate,faci inconjorul casei de 3 ori si cineva te intreaba:"ce-ai in sac?", tu raspunzi: "un gansac", celalalt:"da' gygyieshte?", tu raspunzi:"nuuuuu,vorbeshte-vorbeshte", atat imi amintesc eu, poate mai sunt si alte "picanterii":))

quote:

Merci de info despre La Mama, o sa stiu in eventualitatea in care mergem pe acolo sa fac o fatza mai incruntata, poate nu ne-or stresa chelnerii.

A si ca fapt divers(valabil vara indeosebi), daca esti in pantaloni scurti sau incaltaminte sport nu te primesc acolo, desi nu da impresia de restaurant scortzos si mai ales ca vara lumea sta mai mult la terasa de-afara,totusi asta-i politica lor

Oh,ce bine ma simt acum cu burtica pusa la cale:))))

asa creste bebicul
poze

Mergi la inceput