** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (23)
Raspunsuri - Pagina 28
poohy spune:
Neata burtici!
Azi eu sunt somnambula :)
Merci mult pentru raspunsuri si incurajari
! Ma mai apuca si pe mine - dar nu neaparat frica de durere - ca pana la urma trece, cum ati zis si voi - ci cum am zis - daca nu ma descurc. Nu pot nici eu sa explic ce e in capul meu (tarate dupa multi :))) - dar trece dupa un timp ;)
Nu am mai intrat ieri ca am facut prostioare - alaltaieri am fost la ziua unui prieten si am stat 5 ore pe o canapea, si ieri a trebuit sa merg cu sotul cam 2 ore cu masina. Si dupa m-au apucat dureri de burtica si am stat in pat. Si acum mai am un pic (foarte un pic, numai intepaturi mici si sporadice)... Daca nu trece, ii dau telefon doctorului - dar poate trece - si vorbesc cu doctorul lunea viitoare cum era stabilit (cand am si ecografie - cea oficiala).
Voi cum va dati seama ca aveti contractii - sau ca vi se intareste burtica? Eu chiar nu imi dau seama daca burta mea e intarita sau nu...
pupici,
Anca
24+ 
poze
bebelusa
Sobi spune:
Buna dimineata la toate
!
Si eu vroiam sa va intreb , ca si poohy despre cum simtiti contractiile si cam pe la cate saptamani apar? vreau sa ma pregatesc "psihic" pentru ele si sa nu ma stresez mai mult decat e cazul cand apar.
Va pup si va doresc o saptamana usoara!
Andreea 19+ 
dianalaura spune:
Buna dimineata burticute!
Andrada, ma bucur ca nu mai ai probleme si ca a functionat Smecta! Eu am luat si de aia, dar nu mi-a trecut, atat ca am avut gustul ala nasol in gura, de aceea nu ti-am scris de el!
Addinel, felicitari pentru fetita! 
Motannel, eu nu am mai facut o baie in cada...cred ca de mai mult de un an de zile..ce frumos suna..insa mie imi place sa fie apa fierbinte...si sa stau muuuuullllltttt in cada, iar cum suntem 4 intr-un apartament, decat sa ii tot aud ca se agita prin fata usii "hai, iesi odata, avem si noi nevoie la baie!", mai bine fac un dus rapid si impac pe toata lumea...Am o prietena care insa cica a facut baie in cada chiar si cu sarcina avansata, nu statea mult si temperatura apei cam de 37 de grade, cum se recomanda si la copii, si cica asa bine se simtea si ea si bebelusul facea si el tumbe si se balacea si el in burtica la mami....si acum ca are 2 ani copilul, cel mai mult adora sa stea in cadita lui si sa se lotoceasca in cadita lui.....Cand il duce la bunica lui si trebuie parintii sa plece undeva, copilul cam face nazuri, plange, dar daca ii pregateste cadita nu mai conteaza parintii, se duce direct si vesel la baita si uita de toate necazurile...Am scris asta ca sa va mai inveselesc..mie mi se lumineaza ziua cand ma gandesc la el asa blond si cret si cu niste ochi mari albastrii...si cu un zambet...de te topesti toata...am sa pun o poza cu el si pe webshots, sa vedeti si voi ce scumpic e....
ok..hai ca am cam lungit-o! Ma duc sa imi spal vasele ramase de aseara (recunosc, mi-a fost lene aseara sa le spal) si sa ma apuc de scris, mai am un piculet....
Sa aveti o zi frumoasa cu totii (mamici si bebici), si nu, nu scapati de mine asa usor, o sa fiu cu ochii pe voi azi..![]()
dia 24+
Stefan
bebe
poze
dianalaura spune:
UIte, am pus niste poze noi, cu baiatul prietenei mele...sper sa va lumineze si voua ziua poze serbanica
dia 24+
Stefan
bebe
poze
gabiu spune:
motannel, mai bine renunti la baie. Eu nu am mai facut de cand am ramas
si pot sa zic cu mana pe inima ca-i duc lipsa dar ma multumesc si cu dusurile, n-am ca-i face. Mai ai putintica rabdare
gabi
24+ 
mica0307 spune:
Neatzaaaaaaaa,
Poohy ce matinala esti.
Motannel din cate stiu baile in cada nu sunt recomandate in sarcina. Eu fac numai dus de cand
.
Mica
25+
Maya Alexandra
Poze
Amely spune:
Buna, burticute!
Cristinamaria
, si eu ma gandesc mereu la voi, dar am intrat mai rarut pt. ca am tot invatat pt. examene... Acum mai am unul miercuri si... GATA!
Cu sanatatea sunt mult mai bine, multumesc lui Dumnezeu, sunt in continuare acasa in medical, dar poponetul e mai bine, pot sta in sezut, sambata am fost chiar si la film la mall
In sfarsit incep sa ma bucur si eu de sarcina si de bebe cel saltaret!
Aseara i-am pus muzica clasica si a valsat in burtica mea vreo juma' de ora, sotul zice ca poate a fost coincidenta, dar zau ca a reactionat tare frumos, puiutul nostru meloman!
Andrada, fetelor....despre ce cursuri vorbiti voi? (scuze, m-am trezit si eu ca musca-n lapte
), eu am incercat sa intru pe pagina respectiva de yahoo dar nu reusesc, este cumva o adresa si o parola? mai ales ca ma intereseaza mult subiectul cu infectiile din timpul sarcinii...PLS, poate ma ajuta cineva! multam' anticipat!
Andrada, si eu am avut si am in continuare episoade "aproape diareice", in care ma doare burtica exact ca la ciclu...dar iti spun sigur ca e de la "problema ailalta", nu de la sarcina...mai ales ca imediat dupa scaun, se linistesc si crampele!
Ce am mai observat, ca dupa ce mananc am o senzatie de plenitudine vecina cu durerea, uneori chiar intepaturi, ma simt ca un balon umflat cu pompa. Cel mai bine ma simt dimineata, la trezire. Atunci parca si uit ca sunt gravida! Noroc ca incepe bb sa topaie si imi aduce aminte, mama denaturata ce sunt
Apropo de hainute pt. gravide, tare sufeream ca nu mai pot purta nici un fel de blugi, parca ma si vedeam intr-o salopeta labartata de raiat care te face cat China (ce-i drept stiu ca si alea sunt practice
), asa ca mi-am comandat blugii speciali de la Tarafashion, au venit in 3 zile, nici nu sunt f scumpi dar in schimb sunt SU-PER PRACTICI, mai ales purtati in cizme!
Au o burtica speciala care lasa loc de purtare pana la sfarsitul sarcinii, si care nu se vede daca porti un pulover/bluzita pe deasupra.
Saptamana trecuta, miercuri am mers la eco de 25 de saptamani, la T. si am vazut niste imagini 4D impresionante cu puiutul... E fantastic cat de mult s-a dezvoltat de la o luna la alta! Rontaia de zor la cordonul ombilical...am murit de ras! Dr. zicea insa ca nu-i nici un pericol sa raman fara cordon!![]()
Ma duc sa mai invat pt. miercuri...abia astept sa scap si de hopul asta, ca sa intru mai des la burticile mele dragi!
Pupici!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
My baby development
Poze cu bebe
25+ si
David Cristian
pauly spune:
buna dimineata gravidutele,
noi am dormit bine...nu mai simtim nici un fel de intepaturi...
suntem bine dispuse.![]()
motannel eu de cand am ramas gravida nu am mai facut baie in vana , doar in dus ...mai ales ca am tensiunea mica..si nu cred ca m-as simti bine.![]()
addinel felicitari ptr fetita.
sanatate multe si tie si bebelinei tale.
dianocica multumim ptr incurajare.sa-ti traiasca
baietelul.
elteka
eu stiu ca tensiunea se ia dupa ce stai putin in repaus.(poate gresesc...dar eu asa stiu, ca si eu am aparat electronic).adevarul este ca si daca ma plimb mai mult de 110 cu 75 nu arata...cand stau putin in repaus arata 100 cu 60...iar la sotul meu (in repaus)120 cu 90.sper sa deslusesti problemuta cu tensiunea .
poohy cred ca si intepaturile se considera contractii...numai de intensitate mai redusa...altfel nu cred ca as fi primit injectia de gravibinon, si nici macar nu aveam dureri sau contractii vizibile(burtica tare)...deci si intepaturile trebuie luate in seama.
va pupacesc pe toate...ma duc sa mai citesc ptr urmatorul examen.mai am trei din care doua in acest weekend.
22+
Riana Alessya
poze
mica0307 spune:
Pauly nu cred ca intepaturile sunt considerate contractii. Ele sunt pur si simplu mariri ale uterului. Cat despre gravibinon si eu am facut 4 injectii la inceputul sarcinii. Este un tratament pentru mentinerea sarcinii, care din pacate este dat de medici prea usor, fara nici un test in prealabil. Cred ca problema ta se putea rezolva si cu un No spa, da ce mai conteaza, bine ca ai scapat de dureri si acum esti bine.
. Daca mai tre sa mai faci vezi ca gravibinonul se da compensat cu reteta de la medicul de familie.
Mica
25+
Maya Alexandra
Poze
andradap spune:
"Neatza", fetelor
... Ce "nematinala" sunt!!! Sa-mi fie rusine
Dar m-am refacut dupa ziua de ieri... Si ma simt, din fericire, foarte bine ACUM.
ELTEKA, IN MOD NORMAL(!!!) tensiunea variaza in functie de pozitia in care stai... deci diferentele sesizate de tine nu trebuie sa te duca cu gandu' ca ar fi aparatu' de vina! Oricum, parerea mea este ca aparatele electronice de luat tensiunea nu se compara cu cele clasice... Daca in continuare ai tensiunea mare, asta nu inseamna in nici-un caz ca trebuie sa renunti la regimul desodat!!! CI din contra... s-o tii tot asa... ca sa nu o ai si mai mare... Si trebuie neaparat sa te urmaresti... 
Pepsi, ti-am mai trimis un mail cu conturile si parolele, ca nu intelegeam exact din mesajul tau daca ai sau nu nevoie
si am zis ca mai bine trimit chiar daca NU e nevoie! ![]()
Amely, ma bucur mult ca si tu si Raza de Soare sunteti bine, si bebelinii vostrii la fel, chiar daca pe noi ne vizitati mai rar... Oricum... spre sfarsit stiu sigur ca vom umple un capitol pe ora...
. Bafta multa la examen, miercuri si felicitari pentru ECO
. Vezi ca ti-am trimis si tie un mesaj cu parola de la contul comun de mail.
Poohy, Sobi, eu am simtit prima oara ca am contractii acum vreo 2-3 sapt. de fapt de-abia de vreo 2 sapt. le simt fara sa mai pun si mana sa ma conving ca e tare... Parca mi se strange ceva inauntru...
Contractii a descoperit Dr. Pop ca aveam de la 20 de spt. dar atunci eu nu realizam nimik
, acum in schimb se simte la palpat, se vede cu ochiul si simt si eu cum ma strange ceva. Cand sunt contractii, se vede clar pe burta o minge perfect rotunda... un guguloi tare...
, iar cand pun mana este foarte foarte dur... ce sa mai e senzatia de muschi incordat, ca doar asta este! Sper ca am explicat cat de cat clar... si ca nu m-am pierdut in amanunte 
Motannel, apropos de baie... eu nici inainte de sarcina nu puteam sa fac baie in apa fierbinte ca mi se face rau, imi venea sa lesin...
Dar acum pe timpul sarcinii nici nu este INDICAT sa facem baie in apa fierbinte (nici celor care nu au probleme cu lesinul
)... Nu de alta dar nu vrem sa nastem mai devreme decat trebuie! Oricum... in luna a noua, e indicat sa stam in baie (daca putem
) ca atunci cand vine momentul, sa ne fie mai usor!!! Eu una asa am auzit si din experienta altora...
Dianalaura e scump foc Serbanelul... Imi place mult in poza cand e murdar de ciocolata... Si ce ochi frumosi are, si parul cretz... e nemaipomenit...Sa-i traiasca, sa fie sanatos si sa mai faca copii ca vad ca au gene "frumoase" ![]()
Pauly, ma bucur ca si tu te simti bine astazi... se pare ca desi am sfarsit cam nasol saptamana... pe-asta o incepem cu bine. ![]()
Eeeh...iar m-am intins cam mult... Dar gata aici am terminat!!! 
POZA Bebe
Antonio din Sapt.16
Andrada
25+ cu
Antonio