Mamici de ianuarie - februarie 2007 (61)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Fetele explicati-mi si mie pls...

De ce le dati voi ceai la bebici??
Mie pedi mi-a zis sa nu-i dau altceva in afara de laptik de la mamik - cel putin asa e vorba pana la vizita de o luna.
Si bb meu papa si kk la fiecare 3 ore. Eu doar atunci, inainte de masa ii schimb pampersul si intotdeauna am gasit kkitza in pamp - e ceva galbior cam ca omleta..nu ft mult e drept dar imi imaginez ca atata tb sa fie.

Am citit ca multi dintre bebei au colici (noi speram sa-i sarim, deocamdata ne-a iesit sportul asta cu saritul) nu pentru ca sunt hraniti frecvent, sau alte explicatii care mai de care, ci pentru ca nu sug destul lapte bogat in grasimi. In general copilul suge foarte bine primele cateva minute, dupa care incepe sa molfaie sanul sau adoarme. Cand i se da celalalt san, va suge bine din nou o vreme, dupa care molfaie sau adoarme.Din aceasta cauza copilul se satura cu lapte sarac in grasimi si va cere sa fie hranit des. Puteti incerca sa il fortati sa suga mai mult (si sa ia in acest fel lapte bogat in grasimi) prin presarea sanului atunci cand copilul se opreste din supt... sau sa aplicati metoda mea:

Eu in genere am laptik muuult si din motivul de mai sus, inainte sa-l pun la san prima parte de laptic care se si vede ca e mai apos il mulg cu pompa si il dau la foricele. Abia cand incepe sa vina laptic gras (mai alb intens la culoare) il aduc pe tzump la masa.

Si astfel il las pe el sa-mi goleasca sanul (am inteles ca oricum bb suge si trage mai bine din san comparativ cu ce scoatem noi cu pompa - spre ex daca eu scot 60ml dintr-un san el e posibil sa scoata 80).

La fel fac cu ambii sani.

Este modelul aplicat de mine, mi se pare logica explicatia si functioneaza pe tzumpi meu!

pup mamici, bebicii si burtici

PS: Messa mai fumezi?? Ma gandeam ca poate fi o legatura intre nicotina si faptul ca bblushei nu-i prea pica bine lapticul...!?

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

DANA , SALINA, PITILACHE,ALINUK, MIHACARM, HELENUTZA, MEGBENG,MCBEL
mercic de incurajare dar iar m-am intors acasa

TIN PUMNI LA FETE , SHINE , MONICUTZ SUNT ALATURI DE VOI

eu dupa multa speranta ca azi imi voi vedea bb-ul , m-am intors acasa tot in formula 2in 1,
luni urmand sa aflu deznodamantul - nastere normala sau cezariana- de ce ? , ptr. ca putza asta
al meu e capos si la propriu si la figurat,dupa masuratori are 3900 g , stiti voi chestia aia cu plus
si minus 400 g , dar ce ma fac daca are in plus .........oricum luni vor vedea daca are loc sa iasa
prin bazin , desi eu nu sunt mica deloc , e posibil sa fie el prea mare si sa nu poate trece de bazin,
daca nu merge imi vor face cezariana si tot il scoate..........asa ca inca 2 zile si il vad in sfarsit

pup fetele

41+3

mony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

Daconst - tot incerc sa pun poze dar nu mai apuc... nu le am in calculatorul de la birou , ci acasa si acasa cand aung nu mai am timp si de calculator, dar sper intr-o buna zi s-o fac si pe asta. Fata dar vezi ca eu am pretentii la ginere... ai grija. Ma si noi pana la utrma am nascut in aceiasi zi? ca si tu pe 18 te-ai chinuit! Auzi si voua de-abia acum v-a cazut buricul? Noi santem mandre tare si repezite, in a patra zi am ramas fara buric... oricum un pic fortat ca tampitele de la spital ii faceau tualeta si stergeau in jurul buricului cu viteza si nu prea au fost atente si din cauza asta a patra zi cand am ajuns acasa l-am gasit in chiloti. Apoi a fost cu cojita ca de buba care cand a cazut a ramas cu gaura in buric... daca nu am mai bocit - numai cand vedeam gaura aia in mijlocul buricului - lesinam de plans...mi se ridica parul pe mine. acum e prins deja facem baie, chiar nu il mai dam cu nimic de cateva zile.

Monu cat are bb ta? pai la mine purcicuta la 2 saptamani mananca 120 ml de laptic formula . Nu stiu de ce te miri, nu are cum la 3 luni sa se sature de 100 ml. la mine prima saptamana a luat 90 ml la mancare din 3 in 3 ore. Acum a doua saptamana vad ca deja baga 120 ml la mancare adica canm la 3,5-4 ore. Si pe cutia de la Milumil cu care o tot hranesc la fel scrie pentru fiecare saptamana care ar fi cantitatea ideala, la mine corespunde.

Va pupic pe buric.

Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

gio si eu tot cu atoderm o dau pe bebelina.

iar chestia cu capul... e clara:daca noi suntem bine vine si laptic, daca nu... nu. si mie mi s-a spus ca nu putem sa influentam cu nimic-mancare, bautura. daca e sa fie laptele bun, este char daca mananci pamant.

Marina mami de Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

liuda, marti face 3 sapt. eu ma mir ca sunt obisnuita cu regimul alexiei care papa f putin. la 3 luni ne rugam de ea sa bea 100 ml!

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

Fetelor luminati-ma si pe mine, cum e cu ceaiul asta? Noi avem o saptamana si un pic si pediatra nu ne-a zis nimic de ceai. Scaun avem cam 4 pe zi....

Pup fetele

Marilena si cel mai dulce bebe Mihnea -Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Monyk, tinem pumnii sa fie bine. poate se hotaraste bb si vine mai repede.

Maryela, eu am inceput sa-i dau ceiut cand am venit din maternitate, lapte ioc, si m-am incapatanat sa nu-i dau atunci formula. M-am gandit ca ceaiul e o varianta mai putin "nociva" pana imi vine mie laptele. Si am ramas asa cu el din inertie...

Mamix2 cu Taisia&Toria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

confirm si eu ce zice Liuda

bb meu la trei sapt bea cam 100 - 120ml laptic (am observat ca noaptea papa mai putzin desi se trezeste o singura data pe la 3-4....de fapt noi facem baitza pe la 10h30, apoi papam se mai trezeste pe la 3-4 si apoi dimineata pe la 7)

Dar conteaza cred eu si ce fel... daca e din ala de inceput de tzitzi i se face mai rpd foame decat daca e de ala grasutz

pup mamici, bebici si burtici

Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

monu - dai papica la copilita ca ea vrea mancare, nu se satura! dai in cat sa se sature ca ea mananca pana se satura si apoi lasa si sanul si la tata artificiala.

laptele vine de la cap va zic eu, eu daca am avut dureri mari de creer si daca m-am si consumat - plans de durere si mai ales din cauza ca nici nu aveam putere sa deschid ochii sa ma uit la fata, si plangeam ca sta si altcineva cu ea in loc sa fiu eu si mai multe la un loc... eu recunosc ca cred ca din cauza acelor zile cu perfuzii si dureri si plansete am pierdut laptele. la alaptat - o alaptam din picioare ca nu puteam sta in fund, ma durea si mai rau capul, simteam ca imi iese ochii din cap. Nu puteam da capul in jos s-o vad... deci capul e motorul lapticului.

alinuk - mie dr. mi-a zis obligatoriu ceai de musetel si indulcit obligatoriu, ca altfel e apa chiara si nu e decat de sete si nu ajuta la deconstipare, deci cat mai mult ceai... asa mi-a zis dr. deci nu stiu unde se contrazice ideea, dar asta este! si dr. nu sant perfecti.

Va pupic pe buric.

Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

meeei fetele, dar ce de sfaturi mi-ati dat ... cu speranta la voi ... dar ma rog, toate avem pb noastre. din fericire, si multumesc lui Doamne, Doamne, s-a calmat bebe, banuiesc ca am intrat in era colicilor. asta e, cred ca trebuia sa ajungem si aici.

marina, eu nu l-am scos afara. l-am pus la geam. e soare dar mie pe balcon mi s-a parut cam frigut. si cum era si asa agitat si azi dimineata parca iar ii curgeau ochii si avea mucisori, am zis ca mai bine sa nu ma risc. poate maine, ca e si tati acasa, daca avem noroc de vreme buna.

si mie mi-a zis la fel asistenta, ca daca "esti de rasa" esti, daca nu nu. Bine, e ok sa il ajuti cu lichide, mancare, relaxare - daca poti. Eu recunosc ca nu am putut ... .

Monu, Matei la 3 sapt manca 120 de ml, acum, la 5 sapt mananca si 160 ml daca il las.

Alinuk, eu nu ii dau prea mult ceai. Dar cand ii dau, ii dau atunci cand se trezeste si plange intre mese, nu i-as baga lapte sub 2 ore peste ala pe care l-a digerat. Am inteles ca nu e bine si da colici chestia asta. Dar eu nici nu ii dau san, bea Humana. Poate e diferit la san, asa stiam si eu.

Mergi la inceput