Copil "cititor" sugestii / ce citesc copiii?
Raspunsuri - Pagina 4
CriPOD spune:
aschiutza,
.
Ramona, unele din sugestiile date inainte de mine si de alte fete se potrivesc la 7-9 ani, depinde de micul cititor. Daca merge "Stuart little", merge si "Charoltte's web" sigur, la fel "Trumpet of the swan" toate de E.B.White. Roald Dahl e accesibil, poti incerca "Babe purcelul galant" sau "Micul print". Daca e prea devreme, setul de "Magic treehouse" e super, super educativ, mai sunt seturile cu "Hardy boys" si "Nancy Drew", "Arthur" si au asa multe cartulii in serii ca sigur va fi ocupat o vreme. Magic treehouse era pe la #24 la vremea aia si noi cu setul asta am facut trecerea la cititul serios. Cartuliile cu "Ramona Quimby" sau "Junie B Jones", dar poate nu sunt appreciate de un baiat?!?
Sunt cateva cartulii mai deosebite in continut (mesaj si "artwork") pt orice varsta: "The cat in the hat" de dr. Seuss, "The Little Mouse, the Red Ripe Strawberry and the Big Hungry Bear" de Don Wood si "The giving tree" de Silverstein (f. controversata totusi) fiind doar trei.
www.myspace.com/mqqm" target="_blank">
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by mQQm
aschiutza,.
Ramona, unele din sugestiile date inainte de mine si de alte fete se potrivesc la 7-9 ani, depinde de micul cititor. Daca merge "Stuart little", merge si "Charoltte's web" sigur, la fel "Trumpet of the swan" toate de E.B.White. Roald Dahl e accesibil, poti incerca "Babe purcelul galant" sau "Micul print". Daca e prea devreme, setul de "Magic treehouse" e super, super educativ, mai sunt seturile cu "Hardy boys" si "Nancy Drew", "Arthur" si au asa multe cartulii in serii ca sigur va fi ocupat o vreme. Magic treehouse era pe la #24 la vremea aia si noi cu setul asta am facut trecerea la cititul serios. Cartuliile cu "Ramona Quimby" sau "Junie B Jones", dar poate nu sunt appreciate de un baiat?!?
Sunt cateva cartulii mai deosebite in continut (mesaj si "artwork") pt orice varsta: "The cat in the hat" de dr. Seuss, "The Little Mouse, the Red Ripe Strawberry and the Big Hungry Bear" de Don Wood si "The giving tree" de Silverstein (f. controversata totusi) fiind doar trei.
Multumesc. Unele le stim si le citim, altele sint inca prea grele, dar ramin destule valabile.
Citim dr. Seuss, culmea - si Junie B. Jones (ciudat feciorul), avem ceva Arthur dar mai putem cauta carti din seria aia si lui ii plac si Berenstein Bears.
Merg sa caut carticele, multumesc!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Andrada spune:
multumesc mQQm,
Ramona, mai incearca si barefoot books, daca n-ai la un magazin linga tine poti comanda pe Internet:
http://www.barefoot-books.com/us/site/pages/browseandbuy.php?catid=370
lui Marcu ii plac mult cartile la care are si CD de ascultat.
sau mai sint si the Kingfisher Treasury of stories, fie pe virste fie pe ce il preocupa (animale, fantasy, pirate spooky..etc)
http://www.houghtonmifflinbooks.com/catalog/searchresults.cfm?adv=y&series=The%20Kingfisher%20Treasury%20of%20Stories
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ML spune:
quote:
Originally posted by aschiutza
expeditia Kon-Tiki
Imi suna cunoscut numele. Cred ca o citea tata si mai trageam cu ochiul si eu la poze.
Ai dreptate, sunt fascinante. imi amintesc de una care se numea "Cortul Rosu" sau cam asa ceva. Ooo ce m-a infricosat!
Atita stiu: m-au fascinat pe vremea aia!
Cam cati ani aveai? 12-14? Cam la varsta asta merg?
Cu Nils am avut neplacuta surprindere sa o gasesc in germana numai editie "redusa" si gasesc tare pacat, mie mi-a placut toata!
Aha! Uite, nu stiu cum e cea tradusa in lb.romana. Am rasfoit-o doar un pic si tare m-a amuzat.
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
"Ce verde era valea mea!" (poze)
ML spune:
quote:
Originally posted by mQQm
Noi am iubit-o pe Pippi!
Multumesc! Am sa o am in vizor.
Andrada spune:
Marcu mai are vreo 12 carti din seria Asterix;
http://www.amazon.com/gp/series/79839/ref=pd_serl_books/104-2056211-9324711?ie=UTF8&edition=paperback
cred ca Asterix a fost prima carte pe care a inceput sa o citesca mai serios, dupa prima era "hooked" si le-a devorat pe toate, citea pe jos in librarie (se asternea intr-un cot intins tot ca in pat
) cind nu i le cumparam.
Apoi mai e si Tintin..i-am cumparat in final numai una, dar magia s-a cam dus cumva si n-a citit-o pe toata:
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_b/102-3200163-7766521?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=tintin&Go.x=15&Go.y=11.
Chiar acum vorbeam cu sotza-miu ca daca sintem la librarie si e disperat ca nu-i cumparam vreo carte se repede imediat s-o termine chiar acolo...daca i-o cumparam...mai amina,
O s-o incercam si noi pe Pippi, pare f simpatica.
Mi-aduc aminte cum a mai ris la "don't let the pidgeon drive the bus"
http://www.amazon.com/Dont-Let-Pigeon-Drive-Bus/dp/B000EGF0Q4/sr=1-1/qid=1170732102/ref=pd_bbs_1/104-2056211-9324711?ie=UTF8&s=books
pare ca i-am citit-o de sute de ori, ne duceam la librarie simbata ca un ritual si-o citeam de 3-4 ori pina ne apucam de alta carte.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
aschiutza spune:
ML sa tot fii avut 12 ani cu cartile de expeditii, da asa de usor nu m-a lasat! Acu sunt abonata la National Geographic si sunt mare fan!![]()
Varianta "Nils" pe care o aveam in Romania era intreaga (si imensa). Aici in Germania, probabil nu au increderwe in capacitatea unui copil de a citi ca exista f multe editii prescurtate, de cu greu gasesti editia intreaga si trebuie sa dai mare atentie cind cumprei on-line, ca nu stii cu ce te trezesti. Fie ca e Nils, sau Cei trei muschetari sau Contele de Monte Cristo. Pe mine asta ma enerveaza cumplit, ca am pretentia la cartile de tineret sa fie intregi! Cele de prescolari, scolari mici pot fii reduse si cu multe poze, da pe urma nu mai vad rostul....
La cartile scrise de autori germani nu isi permit, probabil s-ar rascula parintii (sau cei care au drepturi editoriale, cind inca nu s-a iesit din ele)
. Asa ca pe Kästner de ex, il vezi numai cu desenele unui anumit artist, care le-a facut de la prima editie! Ba cred ca si traducerile lui Kästner in romaneste au desenele astea
.
-------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Ramona J spune:
Andrada multumesc pentru sugestii, pe astea chiar nu le stim.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ML spune:
Ramona noua ne plac cartile lui Jan Brett (pt. lumea idilica la care visam toti), apoi cartile lui W. Hauff (sunt traduse cateva si in engleza)...
Adesea cumparam de la Daedalus
(http://www.daedalusbooks.com/Products/CategoryMain.asp?MajorCategoryID=6&Media=Book&Special=)
- mai ales pt. preturi- :
Sylvester and the Magic Pebble, One fine day ( http://www.powells.com/biblio?isbn=0020436203 ), Winnie the Pooh (colectia originala)...
Apoi mai e Habarnam pe care il gasesti online si in engleza, unele dintre cartile lui E. Nesbit (Five children and It - ups! Acum vazui ca asta merge pt. 9-12 ani!- si inca una cu 2 copii si niscaiva dragoni -imi scapa numele-), cartile miniatura, fara text ale lui Peter Collington.
Zoom a lui Istvan Banyai e super pt. toate varstele (nu va asteptati sa intalniti text in ea).
P.S. Andrada vezi yahooul.
ocebine spune:
Ce subiect grozav aveti voi aici..am o gramada de recuperat...
Nick acum citeste Little Lord Fauntelroy...el a trecut printr-o mare faza cu seria Star Wars abia am scapat de ea
, inainte de Star Wars a avut faza cu Lemony Snicket. E metodic si le citeste la rind...il distreaza teribil de mult Calvin & Hobbs (dar asta-i comics).
Alex (6 ani) si lui ii plac Berenstein Bears, printre favoritele lui sint Zack the Alligator, Lady with the Alligator Purse (ne plac aligatorii), Horton Hears a Who, seria cu Morris and Boris, si pe primul loc sint cartile din seria Alexander (Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day)...
Anamaria mama la Nick (9)& Alex (6)
I used to be indecisive, but now I'm not sure.