Beriglobin
Raspunsuri - Pagina 5
ana-carmen spune:
ALYCIA nici noi nu mergem in colectivitate din aceleasi motive,doar la pictura si la dans de doua ori pe saptamana ceea ce nu o afecteaza cu nimic.Cat despre amigdalite nu le-am scos deocamdata tot din cauza pneumoniilor mi-a spus doctora ca trebuie sa treaca cel putin 6 luni de la ultima pentru ca altfel vor fii destul de expusi infectiilor asa ca mai asteptam.cat despre gamaglobulina am inteles ca sunt anticorpi extrasi din plasma donatorilor de sange si ca ofera imunitate de scurta durata ,cateva luni,timp in care sistemul imunitar al copilului isi revine singur.Fetita mea a luat in toamna o singura serie de luivac si ma gandesc ca a ajutat-o totusi de a reusit sa stea toata iarna la zapada si nu a racit!Oricum m-ai pus serios pe ganduri cred ca o sa o mai stresez cu cateva intrebari pe doctora pana ma lamuresc!Pe de alta parte am si mare incredere in recomandarile ei o cunoaste pe cea mica de la 2luni cand i-a salvat viata.S-a nascut cu sindrom secundar de malabsorbtie si am ajuns la ea dupa ce dadusera gresi 4 medici de renume.Avea afectate toate organele:convulsii,varsaturi cu sange,scaune albe...te inteleg perfect prin ce ai trecut si tu...e cumplit...bine ca exista Dumnezeu!Atunci i s-a terminat tot sistemul imunitar insa multumesc lui Dumnezeu ca dupa 1an si3 luni de spitalizari s-a vindecat si nu a ramas nici cu sechele,care in aceste cazuri afecteaza dezvoltarea psihomotorie!Cristina mea de la doua luni pana la 1an si 8 luni nu a pus gurita pe lapte,nici macar praf...asa ca erea normal sa avem si urmari dar parca nu se mai termina odata cu spitale si injectii...
ary_v spune:
Ana Carmen nu suntem deloc sanatosi. Si la el fiecare stranut devine pneumonie si incep zilele de cosmar, cum tocmai am avut-o si pe cea de ieri ca nu poate respira si e atat de agitat si nu stie ca isi face si mai rau. Stiu cat e de greu sa stai mereu cu frica in san ca daca alearga un pic sau tine gurita deschisa pe afara o sa se imbolnaveasca iar. Am incercat si noi de toate dar eu sincer nu prea vad rezultate, parca e programat cam la 3 sapt dupa ce ii trece prima pneumonie o face pe a doua. Acuma suntem pe prednison si unasyn si inca respira destul de greu.
Si pe mine m-a speriat un pic treaba cu adrenalina dar nici una din mamicile care au facut nu s-au plans de probleme si am intrebat si medicul care a spus ca a facut de f multe ori si nu a avut niciodata probleme. Acuma daca stai si despici firul in patru aproape pe fiecare prospect scrie la reactii adverse ca poate face soc si ar insemna sa nu le mai dam nici un medicament. Noi probabil ca il vom face in toamna desi doza e mica am sa merg pe mana medicului de aici. Mai intai sa trecem si de pneumonia asta si apoi vom vedea ce va mai fi. De s-ar incalzi odata afara ca s-a saturat de stat in casa.
Am avut si noi cateva tentative de a-l duce in comunitate si imi pare rau ca l-am dus. Vom mai incerca pe la 5, 6 ani, sa vedem cum vor mai decurge lucrurile pana atunci.
ana-carmen spune:
ary_v imi pare sincer rau pentru voi,dar sa stii ca si eu pana pe la 4 ani eram exact la fel,la fiecare 3-4 saptamani la doctor.I-am facut o multime de analize pana si aslo si nu a iesit nimic spectaculos,dar dupa 4 ani parca si-a mai revenit un pic, a racit un pic mai rar.Eu am dus-o pe cea mica anul trecut la tara undeva pe langa Pucioasa si am lasat-o afara nonstop si cu amigdalite si cu pneumonie si fara sa o mai pazesc cu termometrul,i-am dat medicamentele pe care mi le daduse deoctora dar am lasat-o si pe cea mica in voie.Sa stii ca atunci s-a vindecat destul de repede(nici nu i-am spus doctorei ca am plecat cu ea bolnava din Bucuresti si ca am mai lasat-o si afara)Mi-a fost foarte greu sa nu o mai protejez atat de obsedant dar tot ce se poate sa ii fi prins bine.Crede-ma nu mai suportam sa o aud tusind si cu nasucul infundat si uitandu-se pe geam la copii.Acum tot tuseste dar am dus-o la circ si vineri plecam la tara cu tot cu tuse si cu sacosa de medicamente.Mai ai putina rabdare sa stii ca din ce creste din aia va fii mai bine.Dai un ceai de ceapa cu nuca daca tuseste si sirop de ridiche neagra daca nu poate sa respire,pe Cristina o mai ajuta chestiile astea babasti.Astazi i-am luat 9 medicamente de la plafar si am de gand sa ii dau o luna 3 dim,3 la pranz si 3 seara sa vedem ce iese oricum astea nu au contraindicatii.Le-a prescris un medic naturist la care a dus-o mama.Multa sanatate
ary_v spune:
Ana carmen iti multumesc pentru incurajari. Ma ajuta f mult sa stiu din experienta altor mamici ca odata cu varsta se intaresc. Asa sper si eu. Cu naturistele nu as fi atat de sigura ca nu au efecte adeverse. Sa ai grija ca noi am patit-o tot acuma recent. S-a intamplat ceva, nu stiu, ca au interactionat cu celelalte medicamente si a facut o alergie de am plans o zi intreaga. S-a trezit dimineata cu o buza atat de umflata incat era total deformat la fata, efectiv ii atarna in jos. De atunci nu i-am mai dat niciodata naturiste cand i-am dat tratament cu altceva (de fapt nu i-am mai dat deloc). Dar trebuie avuta mare grija si cu ele ca noi mergem pe ideea ca nu are ce sa le faca rau dar nu e chiar asa.
ana-carmen spune:
ary_v mersi frumos ca mi-ai spus de naturiste,tocmai facusem o criza de nervi pentru ca fi-mea nu vroia sa le inghita!Acum m-am linistit si am un motiv in plus sa o las in pace.Cred ca tot in toamna vom face si noi beriglobinul pana la urma.Sa ne ajute Dumnezeu sa fie bine!
monu spune:
Buna, si eu sunt o mami de 2 copilasi care racesc f frecvent si cu complicatii. azi am aflat ca vaccinul recomandat este beriglobina, 2 fiole de 2 ml. am citit subiectul, am vazut cum e cu dozele. asta o sa mai vb cu dr. marea mea problmea este cum sa il aduc in tara? doar acea farmacie din iasi aduce asa ceva? in Bucuresti nu e nici una? exista o alta modalitate de a aduce vaccinul? help!!!!!!!!!!!!!
monu spune:
stie cinea cine este distribuitorul din Ro al vaccinului? ca se pare ca se importa si la noi.
ary_v spune:
Monu scuze ca rasp asa de tarziu, nu am mai intrat de mult. Noi ne/am dus in multe farmacii si am intrebat daca pot sa ne aduca beriglobin. Asa ar trebui sa faceti si voi, dar mergeti la farmacii mari tip Dona, sensiblu etc nu stiu ce e in bucuresti, stii tu mai bine.
monu spune:
Buna, va multumesc mult de tot pentru info si indicatii. am reusit sa il cumpar. din pacate la una din fetite nu il pot face deoarece este suspecta de bronsita astmatiforma. il vom face doar Alexiei. Oricum m-am ingrijorat un pic atunci cand am vazut reactiile adverse gen soc anafilactic. sper sa nu patim asa ceva.
si off topic ca nu ma incadrez la subiect ma puteti ajuta cu un sfat und epot gasi vaccinul PASPAT ce se produce in Germania? pe acesta il pot face la bb. :((
ary_v spune:
Monu ma bucur ca ai gasit vaccinul. Cum ai facut rost de el? Sa imi spui daca da rezultate?
Paspatul nu stiu cum poti face rost dar tot pe la farmacii cred ca trebuie sa intrebi. Asta e cumva pt astm? Poti sa imi spui mai multe despre el? E neaparat necesar sa il faca?