Piticodromul de sept-oct 2005 (165)
Raspunsuri - Pagina 7
Simo74 spune:
Alina aha...deci chestia cu menta e adevarata! 
Mama ce l-am balacarit pe husband aseara ca a citit el nu stiu unde ca respectiva potiune nu se da in combinatie cu menta...s-au insirat ceva sfinti si boli psihice la gura mea...si iote cum sta treaba de fapt.
Si apropo de paranoia...oi fi eu nebuna da sa-l vedeti pe Monseur Jimi ce culmi paroxistice atinge...Ce mai! Suntem o famillie foarte echilibrata 
anirim spune:
Salutari fetelor,
Am o rugaminte mare la voi...pt ca m-ati sfatuit si atunci cand am plecat in Norvegia, va rog dati-mi si acum un sfat.Uitati care este problema : tb sa plec in Germania (cu avionul) si am fost ffff hotarata sa-l iau si pe Andutzu, aceasta hotarare am luat-o in perioada cand afara era o vreme superba pt luna ianuarie...insa acum, avand in vedere virozele , temperatura de afara, faptul ca sapt trecuta aeroportul din Munchen a fost inchis din cauza viscolului ...nu mai stiu ce decizie sa iau![]()
![]()
![]()
. Tu ce zici ANYA20, un sfat din partea medicului?!!!
Anya20 spune:
Fetelor, asa va vreau, optimiste. Haideti ca nu e placut sa raceasca astia mici, dar sa nu ne gandim la ce e mai rau. Sigur ca evolutia depinde de fiecare copil, dar au fost ei raciti si mai rau alta data.
Nu ezitati sa ma sunati daca vi se pare ceva suspect si o scoatem noi la capat cumva.
hai, gata, treceti la lucru.
Alina
Radu Teodor si Anya Ioana
locca spune:
Jadi, cred ca nu are voie sa fumeze, tot asa inainte si dupa ce ia bilutele ![]()
E clar, am dat-o in diverse, nu mai sunt on topic de vreo cateva mesaje.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
BiuMil spune:
acum sa va inveselesc, sa va povestesc pana unde merge pasiunea lui Milan pentru pesti. Aveam la baie niste pesti din cauciuc, ma rog, un fel de gel...cu greu cumparati de prin fr, fabricati numai in uruguai..ideea e ca ii placeau foarte mult, ii studia, erau de diverse culori. la un moment dat a inceput sa mi-i ceara..azi unul, maine unul, intr-o zi mi i-a cerut aprope pe toti..eram tare nedumerita ce face cu ei, ca in zilele trecute se juca si ii lasa abandonati...in ziua aia insa nici urma de peste! intr-un tarziu ii gasesc pe toti in apa cainelui![]()
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
kid2003 spune:
Faceti un top al mamicilor paranoice? Va rog treceti-ma si pe mine la loc de cinste impreuna cu Jadi si Simo...
Pe scurt: Azi noapte m-am culcat la 2 ca o bufnita ce sunt. La 2.30 s-a sculat Alex (culcata de la 11). Pana la 5.30 dimineata nu a mai vrut sa adoarma. Nas infundat, urlete la vederea Batistei minunate, deci ioc batista ca producea mai multi muci decat scoteam eu, febra pe la 3.30 (37 cu 4). Nurofen 4 ml la 3.30. Febra 36 cu 7 la 4.30. Somn in reprize de 10 minute. Cum ziceam ca a adormit, cum ma puneam si eu pe perna, cum se scula. Si o luam de la capat.
La 5.30 nu am mai rezistat, i-am dat lapte, am pus-o langa mine in pat, s-a hlizit, m-a ciupit, m-a muscat, m-a mucit la greu si pana la urma s-a culcat langa mine.
Nu mai are febra, in schimb muci la greu, are ochii rosii (cred ca si de la nesomn), stranuta de isi proiecteaza suzeta la 10 m distanta... Ce ma fac? I-am dat Nurofen, Vibrocyl, oscilo (aseara numai, de cand am inceput cu Nurofenul nu i l-am mai dat) si astept medicul pe la 4 ca a zis ca trece (l-am barait la cap cu forma atipica, i-am zis ca am citit de un copil care a murit, cred ca ala a zis ca vine si ma interneaza pe mine).
Ce ne facem fetelor? Or fi luat ei ceva de duminica? Anya, se poate sa dureze atat incubatia? Ca eu de duminica nu am mai scos-o din casa, iar noi nu suntem raciti. (O admir pe Ruxi ca il scoate pe Matei, mie mi-e frica pe frig).
Anirim, permite-mi sa iti si eu un sfat. Stiu ca plecati doar 3 zile sau 4 in Germania. Daca ar fi fost vorba de o saptamana mai era cum mai era, merita deranjul. Eu nu as lua copilul pentru atat de putin timp. Pe langa faptul ca tre sa pleci cu casa dupa tine, sa nu te bucuri prea mult de ce apuci sa vezi in 3 zile (ca o sa stai dupa el, nu o sa apuci sa vezi mare lucru), il mai si tarasti prin aeroport (unde concentratia de microbi e f mare), in avion (unde iar e un spatiu mic si populat de oameni si virusi) si daca e frig si bate vantul, stai cu el in hotel daca bate vantul sau ninge.
Fara el? Cateva zile de vis alaturi de sotul tau intr-un oras misto, va puteti plimba toata ziua, romantism, eheeee, ce-as pleca si eu.
Anya20 spune:
Kid, nici eu n-am mai scos-o pe Anya de duminica. Dar vad ca e ok. Eu am banuit ca a fost aerul f cald acolo la locul de joaca si astia mici au transpirat, apoi i-am scos afara unde era f frig. Eu una eram fleasca atunci cand am iesit de acolo. Dar eram si mai imbracata decat ei. Nu stiu ce-a fost.Poate fi de acolo sau nu. In guturail banal, perioada de incubatie este de 2-3 zile.
Nu te speria, ca febra la ei este la temp. peste 38.3. La 37 cu 4 nu e nici subfebra. Asa ca nu insista cu nurofenul deocamdata, eventual decat in doza minima.
Anirim, cred ca ar fi mai prudent sa-l lasi acasa pe Andutzu, avand in vedere contextul. Acum nu inseamna ca trebuie sa exageram si sa nu-i scoatem din casa deloc, pentru ca viroze vor fi mereu.
Alina
locca spune:
Tare Milan 
Si cainele ce zicea de invazia de pesti?
Anirim, noi am plecat cu mateiul mucios in creta toamna trecuta. Cate zile plecati? Daca aveti de gand sa vizitati cat mai mult cred ca e mai bine sa-l lasati acasa.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
Simo74 spune:
Biancaeste nemaipomenit Milan
. Oricum sa stii ca l-am parat
la toata lumea cum zice el "abatu"...
Alina Deci febra se considera doar peste 38,3? asta luata rectal sau la subrat...ca niciodata n-am stiut exact 
Kidule iti cunosc programul de azi noapte
...numai ca la mine era intrerupt si de bocete (ale mele, nu ale copilului) ca daca se intampla ceva. V-am spus ca nu mi-s toti boii acasa 
Anirim si eu as zice sa-l lasi pe Andutzu acasa...mai ales ca sunt doar 3-4 zile
Anya20 spune:
Hai sa va mai zic o data cu temperatura:
- intre 0si 3 luni se considera febra peste 38 de grade, rectal (temperatura orala sau axilara este mai mica cu 0.5-1 grad).
-intre 3 si 24 luni, febra este de la 38.3 grade in sus.
Temperatura normala este considerata intre 36.1 si 37.8 (tot rectal).
Alina