In ce fierbeti mamaliga ?
Fetelor, voi in ce vas fierbeti mamaliga ?
O vreme am folosit o oala emailata, cu coada, dar se lipea si o tineam 2 zile l-a inmuiat ca sa pot s-o spal.
Acum folosesc o oala de aluminiu, e drept ca se curata mult mai usor, dar am auzit ca nu ar fi chiar OK sa gatesti in vase de aluminiu...
Ingrid si Cristi 3 ani si 10 luni
Raspunsuri
pet.cost2005 spune:
Ceaunul e cel mai indicat pt. mamaliga ... alea de la tigani din fonta, cred ...
Petronela
Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici.
crista-s spune:
eu fac mamaliga in oala de inox, nu se lipeste dar nu din cauza oalei ci pt ca o fierb bine. Daca la tine raminea crusta groasa de mamaliga pe oala era semn ca nu ai fiert-o suficient ( cca 35-40 min de cind clocoteste) pe foc mic de tot ... Cum ziceam pe cratita mea ramine putina mamaliga pe fundul oalei, pe pereti se curata aproape perfect. Apoi las cratita sa se raceasca ( nu torn apa in ea ) si coaja de pe fundul oalei se ridica cu usurinta ... fara efort. La sfirsit o spal, mai frec ici colo daca sunt puncte mai intarite ... dar se curata usor de obicei.
Cristina_C spune:
In ceaun, l-am adus special din Romania pentru asta, ca pe aici n-am vazut (nu zic ca n-or fi)
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
In ceaun, l-am adus special din Romania pentru asta, ca pe aici n-am vazut (nu zic ca n-or fi)
Exact ... l-am adus din Romania pt. ca nici pe-aici nu am vazut ca la noi ... am vazut ceva semanator (ca si ei fac mamaliga), dar nu ca la noi ...
Si da, trebuie fiarta bine, cam 30-40 min. ca sa iasa buna ...
Petronela
Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici.
tanima_i2002 spune:
In tuci iese cel mai bine. Eu cand este gata ii pun un cub de unt si iese suuuper. tuciul ii pun apa in el si se spala bine dupa aceea. daca nu ma inteleg cu el bag buretele de sarma sau cel de plastic si il dovedesc.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez
Victoria spune:
Dupa ce ani de zile am frecat oale, tuciuri, ceaune dupa ce faceam mamaliga, acu' la batranetze am invatat s-o fac in castron de sticla la microunde.Se pune o parte ( cana, etc) de malai si 3 parti apa,sare dupa gust, se lasa 7-8 minute, se amesteca, apoi se pune din nou cca 5 minute( depinde de cantitate) si e gata.Eu dupa ce o amestec ii pun si 1-2 linguri ulei, sa iasa mai cremoasa.Si vasul de sticla, inmuiat in apa, se curata imediat.Si asa facem des, si la birou chiar, e oricum mai sanatoasa ca junk food.
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
monica-elizabet spune:
si eu tot in cuptorul cu microunde o fac de ani de zile, nu se mai lipeste, nu mai spal la tuci pana mi se face rau...iese super buna
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
aime spune:
Abia astept sa incerc mamaliga la MW,n-am stiut ca se poate. La ce putere potrivesc cuptorul? 700W sau mai putin?
aime
eveline spune:
Aime, la putere cat mai mica, fac eu, si o tin un timp mai mare....ca daca dai putere mare bolboroseste si improasca. Eu de obicei fac la 450 cam 3-4 minute. Oricum, fa o data si vezi cum iese si data viitoare iti dai seama cum o potrivesti sa-ti iasa mai bine....trebuie sa o nimeresti o data si apoi stii...
Ana si Bianca-iubita