Dr. Nayel - CF 2 (13)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dimalexia spune:

Do: De ce nu poti sa pleci deloc? Bebe si-a facut un program de supt, sau ii dai atunci cand "cere".Esti singura, nu ai cu cine sa il lasi? Cat are bebe al tau acum?
Eu la primul copil, eram la facultate, si in sesiune, avea cam 4 luni, manca cam la 3-4 ore. Plecam de acasa dupa ce ii dadeam sa manance si il lasam cu mama. Ma intorceam dupa 3 ore si ii dadeam iar. S-a mai intamplat cand trebuia sa lipsesc mai mult de 3 ore si ma mulgeam si ii lasam in biberon la frigider, mama il incalzea si ii dadea ea sa manance in timpul cand lipseam eu. Nu s-a intamplat de multe ori decat atunci cand aveam examene importante, si nu aveam cum sa lipsesc. In felul asta nu am avut probleme cu bebe, dar asta depinde si de copil, nu poti proceda la fel cu toti.
Sunt curioasa cum o sa fie si la mine cu al doilea ca trebuie sa fie si diferente intre ei.

Dimalexia 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Do spune:

Dimalexia, bebe al meu are trei luni si o saptamana, mananca la cerere (dar in nici un caz mai tarziu de doua ore jumatate ziua, noaptea nu mananca deloc), de adormit adoarme exclusiv la san si nici nu are ore de somn fixe, iar de la tetina de biberon si de la suzeta vomita, nici nu le pune pe limba...e cam greu sa plec de alnga el dar nu imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Mirela, cred ca niciodata nu esti suficient de pregatit. un copil iti schimba viata complet. spun asta pt ca am vazut indeaproape ce inseamna un copil (la sora mea, acum aproape 3 ani si inca o data acum 3 zile a mai aparut un pui) normal ca micul pui, nepotelul de 3 zile, imi face pofta si sunt atenta la diverse tehnici de alaptare etc. dar un bb inseamna mult mai mult decat maxim 2-3 ore pe zi cat stau eu la sora mea. de aceea sunt si un pic speriata. dar sunt nerabdatoare sa imi vad puiul. cel mai tare ma rog sa fim sanatosi. stiu ca asa vom trece tot. sunt nerabdatoare si totusi calma, sunt speriata dar increzatoare... e o combinatie greu de explicat. oricum, mai avem un pic, un pic!

dimalexia sora mea a nascut miercuri de dimineata, pe 31 ianuarie si vineri, pe 2 feb la ora 14 era acasa. (ea tot cu nayel a nascut)-> Do are dreptate, stai 2 zile jumate ea a nascut cu cezariana (prima nastere a fost cezariana) la ora 6 de dimineata (a apucat-o noaptea nascarea cu contractii, asa ca s-a dus de urgenta). pe urma a stat la postoperator circa 24 ore unde, sincer, iti spun, nu i-a prea placut, ca veneau alea cam rar sa o toaleteze. acolo tre sa stai numai pe spate, sa nu te prea misti, e destul de greu. dar o data mutata la mamici a fost mult mai bine.

nici eu nu am f ok analizele. de ex, mi-a iesit o usoara anemie iar vsh e enorm (106), am proteina c reactiva prezenta, fibrinogen 700 si ceva... sa vad ce zice marti la control

va pup

38+

Mergi la inceput

Do: Sa-ti traiasca minunea de baietel si sa fie sanatos!
E super daca noaptea nu se trezeste, si baietelul meu de la 2 luni si jumatate nu se mai trezea noaptea. Conteaza foarte mult sa te poti odihni noaptea... Programul din timpul zilei o sa se mai modifice, pe masura ce creste el, o sa manance mai mult si mai rarut, si atunci mai poti iesi un pic. Eu tin minte cand am iesit dupa o luna si jumatate prin Metro la cumparaturi, mi se parea ca am iesit cine stie unde, simteam nevoia sa ies, sa cumpar, sa fac orice. Dar, sa fie bebe bine, il lasam mancat, si de cele mai multe ori dormea, si imi spunea mama ca nu se trezea daca lipseam 1-2 ore.

Dimalexia 37+

Mergi la inceput

Helenutza: Multumesc de informatii. Deci am observat, daca operatia e miercurea vineri pleci acasa. Acum depinde cand o fi de garda, ma gandesc daca e joi pe 15, ma tine pana luni? E prea mult... Trebuie sa fie de garda miercuri sau duminica... Asa vreau eu, dar cine stie cum o fi, o sa aflu marti...

Dimalexia 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca22 spune:

Buna fetelor!
Felicitari lui Shine pt puiut , sa fie sanatosi amandoi !
Dimalexia eu cred ca merg joi la spital la control dar bebele meu nu s-a intors nici acum si probabil ca ma programeaza la cezarina ,sa vedem cand .Dupa masuratori a iesit ca ar trebui sa nasc pe 21 ,probabil ca o sa ma programeze mai devreme.
Helenutza ai aflat de la sora ta ceva nou referitor la bani?Sa-ti traiasca nepotelul sa fie sanatos!Trebuie sa fie frumos sa aveti bebeii asa apropiati de varsta.

37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

fetelor,sunt din provincie si vreau sa va cer cateva lamuriri/unde are cabinetul dr nayel?dati mi ca pct de reper o statie de metrou,ceva.o alta intrebare e pe unde e situat spitalul cf2?e curat spitalul,poti sta cu bebe in salon chiar daca nasti prin cezariana?dr e ok,il poti suna oricand fara teama ca l deranjezi?iti recomanda sa faci analize,gen toxoplasma,chlamydia?e rabdator,iti da explicatii?va multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

quote:
Originally posted by monalac

fetelor,sunt din provincie si vreau sa va cer cateva lamuriri/unde are cabinetul dr nayel?dati mi ca pct de reper o statie de metrou,ceva.o alta intrebare e pe unde e situat spitalul cf2?e curat spitalul,poti sta cu bebe in salon chiar daca nasti prin cezariana?dr e ok,il poti suna oricand fara teama ca l deranjezi?iti recomanda sa faci analize,gen toxoplasma,chlamydia?e rabdator,iti da explicatii?va multumesc anticipat.

ca reper pt locatia cabinetului, e drumul taberei, treci de piata Moghioros. nu am adresa la indemana, iti dau nr de tel de la cabinet: 021/777.48.70. cat despre "poti sa il suni oricand", eu nu stiu ce sa zic. eu nu l-am sunat asa, oricand, am stat sa vad cum merg lucrurile etc. oricum ce pot sa spun este ca el prefera, mai ales noaptea, ca in mom in care ti se pare ca ai ceva probleme sa mergi la spital, sa spui ca esti pacienta lui, si de acolo asistentele si medicii de garda stabilesc daca e cazul de sunat sau nu...
spitalul cf2 este pe langa hotelul sofitel, daca stii pe unde e asta... spitalul, sectia maternitate, e ok, chiar bine. si daca nasti prin cezariana, dupa cca 24 ore la post operator, te muta la salonul de mamici unde iti aduce si bebelusul. am postat eu un pic mai sus si am mai zis amanunte, una alta....
despre recomandari de analize, depinde de la caz la caz... da, pot spune ca e rabdator....

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandybell spune:

Nu mai fi panicata cu ziua in care nasti!
Mie prima data mi-a propus ziua de 15(joi) si i-am spus acelas lucru ca n-as vrea sa ma prinda week-endul in spital si mi-a zis ca sambata imi da drumul, deci se fac externeri si sambata, ideea e sa se miste repede cine se ocupa de actele lui bebe!
Apoi, intradevar a zis ca mai sigur e pe 14(miercuri) , iar mie mi-a placut tare ideea pt ca e ziua indragostitilor!
Apropos, tu cate saptamani ai pe 14, ca eu am 39 fix si mi-e tare frica sa nu ma apuce mai devreme!

Deci pana la urma nu stim cand e urmatoarea garda?

Mergi la inceput

Sandybell: Si eu pe 14 am tot 39 de saptamani. Si mie imi este teama sa nu se intample mai devreme, dar ma duc marti la control si o sa imi spuna atunci ce si cum. E super daca se fac externari si sambata... Deci, avem cam acelasi termen...
Helenutza:Te rog, daca poti sa-mi dai si mie un PM cu ce bani a dat sora ta acum, fiind mai recent...

Dimalexia 37+

Mergi la inceput