Mamici de martie-aprilie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 27
ellamiss spune:
Alesandra,crede-ma ca pana acum cateva zile am tot facut exercitii si in primele trimestre de sarcina nu am stat o clipa, ba chiar multe persoane imi ziceau sa stau mai linistita ca prea activa sunt.Dar asta e felul meu, nu am luat multe kg in plus si de aceea imi fac griji,deci nici nu e vorba de gimnastica la mine.
ELLA
29
http://new.photos.yahoo.com/mihaela160705/albums/
http://bd.lilypie.com/4WaLp2.png
mirandolina spune:
Amma23, multumesc de urari! Despre epidurala am si eu aceeasi parere, daca te uiti pe linkul pe care l-am postat mai sus, o sa vezi ca sunt si alte argumente contra epiduralei. Eu n-am nascut inca, dar am experimentat durerile de care vorbesti: stinga jos. Daca ti-a "coborit" burta, e normal, apasa copilul pe col si pe toate celea. N-ar strica sa vezi ce lungime are colul. Al meu are 11 mm, in loc de 4 cm... Cu toate astea, durerea respectiva a aparut abia de vreo saptamina la mine (acum am 35+4 zile). In orice caz, intreaba doctorul. S-ar putea sa ai nevoie de antispastice (nospa), asta daca nu consumi deja.
Cit despre intorsul copilului, la mine s-a intimplat abia saptamina trecuta, dupa ce deja ma stresam ca nu mai are timp sa se intoarca si vai eu ce ma fac ca ajung la cutit! Ei bine, timp de 15 minute, bebelina s-a agitat tare, si a fost foarte dureros, incepusem sa gem si mi-au dat lacrimile de durere. M-am interesat a doua zi si am aflat ca nu puteau fi contractii, mai ales ca mai avusesem contractii si nici pe departe atit de dureroase. Iar contractiile nu au cum sa dureze 15 minute fara pauza. Asa ca am tras singura concluzia: s-a intors. Iar de doua seri se vede clar ca, pe locul in care era capul pina nu de mult, se infige cite un calcii (sau un genunchi?) de mi se face burta coif :))) Aseara mi-a dat picioare in ficatzi si mi s-a agatzat de o coasta - am mai scris despre asta deja. Sper ca te-am lamurit cit de cit. O sa vezi si la ecografie ce si cum, iar despre intors, mai are timp, stai linistita!
Mirandolina
35+

Rebiana27 spune:
Despre nastere... ce sa spun, eu as vrea sa nasc natural si sper sa si reusesc (la ultimul eco bebitzul era in prezentatie pelviana) si ma batea gandul sa incerc cu epidurala. Inca ma bate si o s-o intreb pe dr la urmatorul control, asa ca sa-mi iasa din parere. Sper sa am un travaliu acceptabil, atat ca lungime in timp cat si ca durere dar... vorbim totusi despre nastere. Ma sperie si ideea unei operatii cezariene si daca as avea de ales as alege nasterea naturala.
Ca tot vorbeam de pozitia bebelului: ma apasa din ce in ce mai tare pe vezica urinara; cand merg am senzatia ca trebuie sa merg des la toaleta (mai des decat de obicei). Si fiindca burtica nu a mai crescut (cel putin asa mi se pare mie) am impresia ca e cam inghesuit si miscarile lui le simt si le vad ca pe niste valuri.
Si eu am fost la cumparaturi pentru bebe in ultimele zile. Am achizitionat un cos foarte dragut cu un imprimeu vesel (de la Baby Care), caciulite, o salopetuta si o bluza. Nu am luat inca pampers dar la viitoarea escapada prin magazinele pt bebei o voi face!
Rebiana
31+ 
mirandolina spune:
ellamiss, cite kg ai luat in plus? Cred ca numai vina lor este pentru durerile tale... Eu am luat doar 9 kg in 36 de saptamini, sunt o fericita, dar tot ma doare mijlocul! In orice caz, niciun doctor n-ar trebui sa te lase sa te apleci sau sa cari mai mult de o batista :) E bine ca te duci la medicul tau, e rau ca medicii la care ai apelat sunt niste incapabili. Tine-ne la curent!
Mirandolina
35+

kmi78 spune:
LA MULTI ANI SARBATORITELOR NOASTRE!!!! SA FITI IUBITE; FERICITE SI MAMICI SUPER PT BEBEII VOSTRI!!!
Si eu tot la natere normala fara epidurala m-am gandit:
1. am aceeasi gandire ca si AMMA referitor la nastere;
2. am citit si despre epidurala din link-ul dat , desi stiam si pana acum ca are destule dezavantaje, iar in link e plin de ele, plus o prietena care mi-a spus ca dupa 6 ani de la epidurala se confrunta cu dureri groaznice de spate...
3. in Alba I. inca nu s-a facut, cu toate ca moasa mi_a spus ca daca vreau neaparat vorbeste cu o anestezista, dar sa fiu eu cobaiul???
....vedem atunci cat de greu va fi; cand ma intraba prietenele despre nastere raman surprinse, si zic : vai ce curajoasa esti, eu de fapt asa fricoasa si inconstienta sau incerc sa fiu, sa nu ma gandesc; acum un pic tre sa suferim si noi , nu ?numai asa vom simti satisfactia de a deveni MAME. CE sadica sunt!!!
36 fix
ellamiss spune:
Mirandolina, in 28 de saptamani si cateva zile am luat 7 kg in plus ceea ce dr.meu mi-a zis ca e foarte bine.Nici eu nu ma consider inca greoaie ba chiar cred ca am burtica mica pentru 28 de saptamani.Si sunt atenta la ceea ce mananc.Bebita este bine, tot timpul se misca ,chiar am citit aici ,scuze,nu mai stiu la cine ca misca si parca face valuri.Misca intr-una de ma gandesc cand mai doarme.Am spus mai devreme ca il stresez pe doctor pentru ca am fost la el saptamana trecuta si mi-a zis sa merg iar pe 22 febr.si cand o sa ma vada maine iar.....cred ca innebuneste.Sotul meu mi-a zis sa nu-mi fac griji pentru el ci pentru mine, conteaza sa ma simt eu bine , sa nu-mi fie rusine ca ma duc la el prea des cu toate ca e prea ocupat, are multe paciente.(Dr.meu fiind DL.Ion Ionut de la Giulesti, este un dr.cumsecade).
ELLA
29
ellamiss spune:
Va las fetelor,mai vorbim maine ,ma duc sa stau in pat ca iar m-a luat o durere!!!!!!!va pup pe toate si multa sanatate.
ELLA
29
roxanici spune:
Vin si io la apel.... am avut o zi de nu mi-au stat picioarele si nici degetele![]()
La Multi Ani KArra, Mirandolina si mama lu Cria
Loradin, ptr poze.....mergi la linkul din prima pagina [poze de mamici cu burtici]. Dai sign in si folosesti username si password ale userului nostru comun(daca nu stii zici si o sa iti trimita cinava informatiile astea cu un PM), apoi cauti butonul "Upload photos" si faci ce te indruma sa faci pe acolo.
Daca nu iese din prima mai intreaba-ne, ca sarim cu sfatul
Mai citesc si revin.....
roxana
32+
RaisaFudulu spune:
Lamulti ani Mirandolina si mama lu Cria

Acum am inteles de ce tu nu apareai in listuta la inceput la data de nastere, dar niciodata nu e prea tarziu pentru o urare
Ela imi pare rau pentru durerile tale, daca luasei mult in greutate...cum este cazul meu.....atunci exista o explicatie...dar la tine nu stiu ce este cel mai bine mergi la medic ca nu il stresezi....dar trebuie sa te linistesti tu
Va las ca sunt obo si au inceput deja durerile dragute de noada
Diana
29+ 
raluca22 spune:
Buna fetelor!
La multi ani!Karra si Mirandolina sa va dea Domnu bebei sanatosi si frumosi!
36+4