ceafa de porc la tava

ceafa de porc la tava | Autor: miriama

Link direct la acest mesaj

Cum o pregatiti? N-am facut niciodata si parca as vrea sa incerc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

Eu ceafa de porc o pregatesc foarte simplu:intr-o tava cu putin ulei pun bucatile de cafa le condimentez cu delikat si piper si le pun in cuptor .Cand sunt aproape gata adaug un pahar da vin si mai las cateva minute.
Mai poti adauga si cativa catei de usturoi si tot felul de ierburi aromate.

------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)

VLAD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Le pun in tava cu putin ulei,adaung,delikat,cimbru,piper si un pic de apa.Cand a scazut apa si este rumenita adaug usturoi.Daca vrei sa fie mai frageda o poti tine la macerat mai inainte cu condimentele plus un pahar de vin si por'ma sa o pui in tava la cuptor!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

eu am 2 metode de pregatire:
1. ceafa taiata felii, cu os sau fara, se "sigileaza" prin prajire in ulei, la foc puternic, citeva minute pina prinde crusta sau culoare.
2. bucata mare de ceafa se introduce in apa clocotita, citeva minute se clocoteste puternic, pina nu mai face spuma (asta e metoda cea mai sanatoasa din p.d.v. al digestiei)

apoi se aseaza in tava ptr. friptura, le presar cu piper praf, ienibahar praf etc, asez in tava boabe de piper, ienibahar, cuisoare, bucata de scortisoara, ghimbit taiat felii, usturoi intreg in coaja, torn putina apa clocotita, cam de 1 cm din inaltimea tavii, acopar cu hirtie sau folie si las la cuptor cam 30-40 minute.
apoi scot hirtia, presar sare pe carne si putin in zeama, adaug putin vin si las sa se rumeneasca.

Mergi la inceput