Mamici de ianuarie - februarie 2007 (60)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Flavia, sunt minunate fetitele tale! Sa va dea Dumnezeu tot ce e mai bun si sa va fereasca de necazuri!

Cu doi copii e intotdeauna mai greu, dar cand te mai linistesti si iti iei distanta, poti sa vii si sa spui povestea nasterii -- o sa-ti ajute si tie sa te descarci un pic! Noi suntem toate cu sufletul una alaturi de cealalta chiar daca timpul nu ne permite sa scriem cat am vrea (trebuie sa mai si traim ca sa avem ce scrie...).

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

catalina - sa stii ca si fratele meu a fost hranit la un moment dat "dupa carte" si urla de foame. Un unchi pe atunci in viata a convins-o pe mama sa ii dea mai mult lapte si a dormit copilul 5 ore de il ascultau astia cu urechea

anis - eu stiu ca cu cat te mulgi mai mult cu atat laptele sporeste. Daca poti, fa cum am procedat eu, dupa ce suge Iarina, nu mai goli sanul de lapte, chiar daca poate fi un pic dureros si la masa urmatoare dai-l tot pe ala. Nefiind cerere sanul nu ar trebui sa mai produca lapte, caci deja e plin, intelegi? Dar tu daca il golesti asa cum sunt unele indicatii din carti/pediatrii, sanul are treaba sa nu lasa fata nemancata, ca doar el nu stie cine il goleste, nu? Cred ca varianta cu mulsul dupa masa pana la golire este mai indicata mamelor care nu au "pe, stoc" insa la tine nu e cazul. Incearca si vezi daca merge...macar o zi!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Neata la fete,
Catalina, la multi ani pt Mateiut!lasa ca e bine ca papa , creste mare si voinic.
Mediterana, hai mami, curaaaj!!
Alinush, sa-ti traiasca bebe si tie refacere usoara

aseara am incercat sa-i dau lui bebe lapticul meu din bibe si nu a fost prea incantat.am bibe de la avent si tetine tot asa, nr 1, sa fie oare din cauza lor?cum sa-l tin pe el cand ii dau?ca la san?si biberonul cat il inclin?sa nu il inec, ma gandesc ca poate curge prea repede pt el...sau o fi tetina prea tare..voi ce spuneti?pt ca la un moment dat a inceput sa sughita dar rau de tot, se zguduia tot, si asta stiu ca e de la alaptat gresit, inghitise aer..m-am speriat rau si l-am trecut la san.

va pup, ca tocmai se trezeste

A!AM PUS POZE CU NOI IN ALBUMUL MEU SI LA BEBICII NOSTRI, pt ca nu stiu sa le pun in semnatura..

Eli si bebe Andrei(27.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

CRISTIANA70, eu am nascut la 30 de saptamani, si aproape 4 saptamani au papat fetele la sonda, imi venea sa innebunesc cand vedeam cum le baga furtunul pe gat...

SAMBATA AVEM BOTEZUL !!!

Flavia de Alexia-Ioana si Daria-Maria 23.11.2006

http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762320651403

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Maryela, mergi tu sau sotul la primarie de unde apartineti. Acolo au niste bonulete pe care sunt scrise actele necesare pt prima de nastere si alocatie (in principiu: buletinele, certif de casatorie si de nastere, livret de familie - in care in prealabil sa fi fost inscris bebe, negatia de la primaria unde a fost declarat, daca nu stati in sectorul acela). De la primarie tre sa ridici si niste formulare tip ce trebe completate si apoi te duci cu actele astea, puse in 2 dosare cu sina si mie vreau sa iti zic ca mi-a luat 5 minute sa depun. Pt indemnizatie depui dupa ce termini postnatalul.

Eu ziceam de gurita, si noi dam cu Glicerina si Nistatin ca asta ne-a dat pediatra. Ii dau de mai multe ori pe zi, pe tampon steril cu care il sterg in gura, atat cat pot sa nu il fac chiar sa vomite. Nici mie nu mi se pare un progres fantastic. Vreau sa sun la dra din nou. Stiu ca Adela a dat o reteta dar nu as incerca nimic fara sa intreb dra.

Levi, multumesc de incurajari, ai dreptate, decat sa nu manance ... . Acuma vad ca nu mai baga aceeasi cantitate la o masa, dar si-o mentine pe aceea pe zi pt ca are o masa in plus. Mananca intre 900 si 1000 de grame pe zi, la 4,700 kile.

Acum l-am imbracat si pus la geamul de la balcon. Faza cu cand sa ies afara si cand nu tot nu reusesc sa o brodesc ca lumea. Nu stiu niciodata cand sa il scot si cand nu.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

eli ,eu tot bibe de la avent am. in principiu bibe trebuie tinut in asa fel incat lapte sa ocupe toata tetina si in gurita lui bb sa nu intre aer. tetina aceea e micutza, e tocmai buna. iar pozitia e cu caputul usor ridica(il tii cumva pe brat, ca pt supt numai ca ii mai ridici un pic caputzul). vezi poate vrea asa. dar daca ai laptic si el suge bine, mai bien pastreaza laptele la congelator ca tine vreo trei luni, sa fie de rezerva cand pleci pe undeva.

Mamix2 cu Taisia&Toria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Gio, daca isi roade pumnul nu inseamna neaparat ac ii e foame poate fi ca are aer in burtica sau colici.

ylilimic, nu am lapte sa dau pe afar, de aia ma mulg.Cat despre sanul cu problema uneori reusesc sa o pun la el alteori nu si air ma mulg.As vrea sa scap de biberon, ii dau cu lapte numai d ela mine cam de 2-3 ori pe zi, dar fiind mai inceata e clar ca prefar bibe ca e mai usor..asta ar fi ideea.Chiar azi am suant pe la astia cu laserul, cu cicatrizari etc, din pacate nu ma pot ajuta cu rana de pe san.
Si chiar mie dor de discutiile noastre de pe yahoo..pupic la pitic

*** AniS ***
Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Hai, mai fetelor , eu stiam despre Humana ca "pufoseste" ... Maine imi intreb dr. Oricum, ma batea gandul s-o trec pe Topfer, Lactana...ca cica e cel mai bun

Flavia- sunt adorabile micutele tale! sa-ti traiasca si sa va aduca numai bucurii!!!!!
Ah, suna cumplit ce spui tu, nu vreau sa-mi imaginez! Bine ca sunteti toate sanatoase si frumoase :-)

ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

anis, nu stiu ce sa zic, ca am facut proba si am muls sanii dupa vreo 3 ore de la supt si am scos vreo 35 ml si erau goi-goi. a mancat tot evident plus inca o masura de lapte praf si ar mai fi vrut.

iar cand isi roade pumnul daca o iau in brate e cu gurita deschisa spre san. noi ii spunem pirania.

oricum azi sau maine vine o pediatra acasa. sa vedem ce zice ea. ca dr nostru ma punea sa-i dau compltarea inainte. vorba lui barbate-miu: de ce nu-i zice aperitiv atunci?

aveti alte idei de stimulare a lactatie in afar de ceaiuri, nutrinatal, galactogil, muls? acum mananc alune ca am citit ca ar fi bune. altceva?
io as bea si bere fara alcool dar mi-e frica sa nu-i faca rau la burtica.
alte idei?

Mamix2 cu Taisia&Toria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Multumesc mult, Gio, pentru raspuns, incerc iar
eu am un sfarc varza, e crapat si mi-a dat sangele, si nu as mai vrea sa-l pun cateva zile, de asta ma mulg la el, plus ca am lapte tare mult.Adica el suge bine, doarme cate 3-4 ore si eu tot plini am sanii, si tari si ma dor , plus sfarcul ala...de asta ma mulg, sa ma mai usurez.Azi de ex dupa ce a supt el si a adormit, m-am muls si am umplut bibe ala mic de avent, de 120ml , deci cam avem laptic, el suge dar nu ii goleste.
Pe de alta parte daca ma tot mulg, la fel de tare se umplu, ma gandesc ca daca stau asa si doar ii dau lui bebe, poate se regleaza secretia, dar ce fac, ca ma dor si sunt grei si tari de mor...si la cel bolnav, ce fac....uof..ce greut e!pt sfarcul bolnavior ce sa-mi mai fac?
Nu stiu ce sa zic cu stimularea, eu beau litri de ceai de anason,apa, lapte cam un litru, iaurt, branza de vaci, kiwi, banane, supa de vita..asta bag eu acum.n-am luat altceva.

Eli

Mergi la inceput