Mamici de ianuarie - februarie 2007 (60)
Raspunsuri - Pagina 24
Salina spune:
Levi- da, noi suntem pe Milupa. Deocamdata merge bine, sa vedem cum ia in greutate. Si David tot Milumil a papat cand era bebe, pana pe la vreo 2 ani. Dar el a baut intotdeauna lapticul in cantitati spre minime, abia dupa ce i-am introdus laptele de vaca integral bea si el 250-300 ml.
Adela - eu prepar laptele cu apa foarte calda, ca sa se dizolve mai repede. Apoi il racesc rapid in apa rece. Sunt foarte curioasa ce stiti voi despre asta, auzisem ca daca-l faci cu apa calda se distrug vitaminele. O fi adevarat?
ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)
Salina spune:
A, si inca ceva... eu cred ca treaba asta cu laptele praf care pufoseste copiii e un mit. David e oricum, numai pufos nu. Si a baut 2 ani numai formula. E slabanog, are 14 kile si banuiesc ca asa va fi si sora-sa la cat de sclifosita se anunta. Printesa mea bea 100-130 ml la o masa, e drept ca are 6 mese pe zi. S-o vad joi, la cantar cum se prezinta
.
Monicutz- noi folosim uleiul de masline (presat la rece) fiert la bain-marie. Ai dreptate, masajul e foarte important pt bebei. Pe David l-a ajutat sa se dezvolte frumos, are o musculatura bine asezata ca sa zic asa si a mers destul de repede. Habar n-am daca e datorita masajului dar mie asa imi place sa cred :-)
Fetelor, credeti ca e prea tarziu sa-mi pun si eu burtiera? A trecut o luna de cand am nascut si duminica, cand au venit nasii in vizita, primul lucru pe care mi l-a zis nasul a fost: "Iar esti gravida?" Problema mea e ca am avut o dehiscenta de drepti, adica muschii abdominali s-au deplasat cumva lateral si la mijloc ramane grasimuta :-( Trebuie neaparat sa fac ceva ca arat de parca as fi in 5 luni
. Si ca nr de kg in plus fata de cand am ramas insarcinata nu am decat 2. Help 
ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)
Monicutz spune:
Salina, mersic pt raspuns!
Diana74, poate sa fie lichid amniotic sau o scurgere mai abundenta sau chiar pishu. Daca te duci la dr pot acolo sa verifice daca e lichid amniotic sau nu. E f simplu. Te verifica cu o hartie impregnata in ceva (nu mai tin minte ce) si se vede pe loc daca e lichid sau nu. Si pe mine m-au verificat. Daca cumva s-au fisurat membranele putin, e bine sa stii.
Pupici,
, 37+
ralu74 spune:
Bine v-am regasit!!!
eu intru f rar pentru ca nu imi permite timpul deloc, nu e nimeni cu noi, eu si sotul doar, care sa ne ajute cu treburile , e destul de greu dar mergem inainte, motiv pentru care ne-am si hotarat sa ne intoarcem acasa, in tara, doar asta ma tine puternica aici. Parintilor mei nu le-a dat viza, desi au incercat pana acum de doua ori, asa ca ce folos sa mai stau si asa nu imi place.
Dati-mi si mie un sfat, sotul meu e racit cred ca a dat in gripa, m-a luat si pe mine un pic ....ce as putea sa iua ca sa previn totusi raceala???
Multumesc, va sarut....plange iubitul tre sa fug
Ralu & SERBAN
Alinus25 spune:
Buna dimineta fetelor!
Va rog sa ne treceti si pe noi la lista cu bebelusi!
Noi ne-am grabit sa nastem. Am nascut joi 25.01.2007, ora 22.10, o fetita, Riana-Antonia, de 2800g, 51 cm, scor Apgar 8/9, 35/36 saptamani, nastere naturala fara peridurala.
Acum suntem acasa, ma simt foarte bine, desi am spus ca eu nu mai nasc in veci! A fost greu pentru mine, desi dr. mi-a spus ca am nascut foarte usor.
Mai revin cu detalii putin mai tarziu.
Va pup.
Catalina spune:
Neata la fetele harnice, bai, si noaptea scrieti, m-ati inebunit. Scriu repejor acuma, pana nu se trezeste amicu'.
AZI FACEM O LUNAAAAAAA!!!!! INCREDIBIL! Dar adevarat.
Adela, te pup iubita, iti multumesc de reteta, in tampenia mea infinita, ca v-am zis ca mi-au fugit toti neuronii, au ramas doar hormonii, am uitat ca mi-ai zis de reteta si unde ai pus-o. Multumesc oricum. O ducem mai bine cu gurita, el linge glicerina aia cu nistatin de nu are treaba cand ii dau. Si io era sa borasc cand mi-am pus pe limba (aplicand regula pe care nu vreau sa o uit, sa incerc absolut tot ce vreau sa ii dau lui bebe intai pe mine).
Apropos de prepararea laptelui, eu cu apa fiarta, il agit, alea alea si apoi racesc brusc la chiuveta. Am inteles ca omoara microbii. Si nu las niciodata de la o masa la alta, chiar un bibe intreg de ramane (nu mi s-a intamplat ...) si nu prepar de seara pt masa de noapte. Scrie si pe cutie.
Nu am de gand sa schimb acum Humana ca imi e frica sa nu ii fac rau. Ma gandesc ca pana nu trecem de 3 luni, sa nu schimb. Pana atunci o sa fiu atenta si sa nu il las sa bage prea mult - cred ca de aia s-a si constipat.
Ralu, mie mi-a dat un sfat cineva pe forum si l-am urmat, am luat Echinacea. De la farmacie, pastile.
Salina, eu l-am intrebat ieri pe dr de centura si a zis nu. Sport. Plimbare, alergare, etc.
Medicul care m-a consultat pt spate si care numai de bine nu mi-a zis, a spus ca sa fac inot (de parca as avea timp sau bani sau piscina in casa scarii) sau masaj de relaxare (poate imi gasesc vreun papusel din ala sa imi faca masaj).
Mai, am uitat sa va zic ca ieri cand am ajuns acasa era tati transpirat, desi bebelul fusese cuminte. Nu numai ca am lipsit doua ore dar in marea mea nesimtire si sete sa plec odata, mi-am uitat si mobilul. Daca puteti crede, mi-am dat seama jos la scara dar nu am mai urcat dupa el ... . E, vedeti ca nu sunt chiar asa bolnava?
Mi-a marturisit tati ca i-a fost cam frica singur cu bebe. E bine sa mai faceti asa, cu ocazia asta vad si ei cum ne e noua zilnic. Ma rog, macar in primele zile singure.
Azi am smotru, sper sa se duca durerea de tzeasta care ma incearca de ieri. Pupici lu bebe mic care m-a lasat sa dorm si voua tuturor.
Albinutzza spune:
Fetele sunt inca acasa, nu stiu ce sa cred. Aseara n-a mai iesit nemek din dop. Nici azi noapte nimik, iar acum dim iar au aparut firicele gelatinoase...deci...eu zic ca treb sa astept, ca altceva
Dureri nu prea am, am avut niste contractii azi noapte, dar neregulate si in continuare o jena la mijloc
Albinutzza
& Luca bondarelu'
07 Iulie 2005Bondariciu' piticutz

Am crescut atat de mult
38+ Barza aduce o
MARIA ILINCAThe piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
mamioana spune:
Catalina, sa-ti traiasca Matei!!!!

Multe luni inainte!Sa fie sanatos si cuminte si sa bucure mult pe mami si tati.
Oana 37+ si Sebastian(06.10.2002)
mediterana spune:
Buna dimineata burtici si mamici.
eu ma pregatesc sa plec la spital...ma doare rau spatele si din cand in cand burta...asa ca mai rabd cateva ore...si imi caut doctorul
care e de garda in seara asta. ceva pete de sange maroniu-probabil dopul...sper ca pana diseara sau cel tarziu la noapte sa imi vad si eu bebelusul...
durerile sunt suportabile fiindca nu dureaza mult, cateva secunde si apoi ma lasa un pic...
...sunt cu moralul bun sper sa ma tina, ca toata noaptea m-a durut, intepat spatele...
v-am pupat.pe cele care sunt in aceeasi situatie ca mine va doresc nastere usoara!
mediterana

!
Felicitari pentru Riana-Antonia!