Mamici de ianuarie - februarie 2007 (60)
Raspunsuri - Pagina 18
loremunteanu spune:
Neata!
Eu abia ce m-am trezit acum vreo cateva minute; de la 3.30h am facut noapte alba pana la 7.30... Acum dupa ce am facut un pic de nani mi-e un pic mai bine... Acum sunt cam nervoasa ca iar au oprot astia apa si n-am nici un fel de apa, la nici un robinet... bine ca n-am epuizat stocul de sticle...
Acum o iau cu cititul din urma si cu raspunsurile....
Pako, felicitari pt bebe Liviu!

Shine, ma bucur ca ti-am putu fi de folos. Eu cosmetice lu' bebe i-am luat preponderent de la Nivea: sapun, ulei de corp, pudra si crema pt fundulet, apoi mai are lapte de corp de la Bubchen (pe care l-am luat pt vergeturile mele, dar nu l-am folosit; vom vedea cine-l va folosi pana la urma), are un samponel mic de la Sonosan si unu mare de la Johnson, deocamdata servetele umede de la Pampers, pampersi si de la Pampers si de la Happy (cred ca vom merge pe cei de la Happy, din motive financiare... care, a propos, au decupaj pt buricut) di Baneocin pudra. Cred ca astea-s...
Maria72, felicitari de bebe!

Mariana_1976, nu cred ca eram eu cea cu contractiile pregatitoare; eu n-am reusit sa identific, inca, o contractie... Am parte de niste cutite dureroase, inghinal, cand se misca foarte tare bebe si parca simt o presiune ceva mai mare inspre dansa, noaptea mai ales, cand ma intorc de pe o parte pe alta...
Marybell, abia astept sa vb si eu despre bebitul meu, insa, inca nu m-am montat sa fiu curajoasa in ceea ce priveste nomentul efectiv al nasterii. Mai am cateva zile de antrenament... Mie nu-mi place ce se intampla cu operatia ta; probabil dr stie mai bine ce-i de facut...
Anis, cam multe pe capul tau si bebita cu kaka, si tu cu sanii... ![]()
Lili, sper sa se rezolve cumva cu caldura sau macar sa vina primavara... N-am apucat sa citesc povestea, dar o sa revin la ea...
Cristianna, felicitari pt bebe!

Babirusa, felicitari de bebe!

Dana, interesanta povestea ta... Mie mi s-a parut ok cu aupunctura... interesant... la noi n-ai sa vezi asa ceva...
Brig_Adria, felicitari de bebe! 

Moni, cu siguranta o sa ma gandesc la tine... Si eu sunt nascuta tot pe 2februarie.
Mog, felicitari pt bebe! 

Misha_tp, eu n-am facut nici un vaccin...
In sfarsit am terminat de citit... Mi-a luat doua ore sa scriu mesajul asta... Am vb si cu o prietena intre timp...
Aventura, ce-ai facut ieri la Tutu? Ce-ti face bebitul?
Noi azi am facut fix 39saptamani... Nu-mi vine sa cred ca suntem pe ultima suta de metri...
Va pupic!
Loredana
39fix
Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
mamioana spune:
Misha_tpse face epidurala la Galati, aseara am discutat cu doctorita mea despre asta, numai ca trebuie sa ai norocul sa nasti ziua, ca medicul care face-e unul singur-are program 8-16. Nasti natural?
Oana 37+ si Sebastian(06.10.2002)
Daconst spune:
Mamicile,vroiam sa va intreb daca voi dati vitamina Da la bb-i???
Si daca da de care?Cu flor sau fara?
Astazi a fost moasa la mine si mi-a spus ca poate bb face colici de la flor,asa ca in loc de Zymaflor,ii dau acum Vigatöl adica doar vit D fara flor.
Ati auzit si voi de asa ceva?
Flavia sa-ti traiasca minunile...sunt superbe!
Lore,sa ne spui cind sa incepem galeria!Eu sunt pregatita!
Dana 
loremunteanu spune:
Dana, sunteti primele pe care le anunt cand e de plecat la spital... Azi nu vreau sa nasc, maine iar nu, ca are tati examen... Poate de joi in incolo...
Loredana
39fix
Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
Catalina spune:
Meg, te rog sa ma crezi ca STIU ca e prea cald in casa. Am incercat multe metode sa dam in jos temperatura dar daca inchid caloriferul, se face apoi prea frig. Deschid geamul cat pot de mult si ... cam atat. In rest,ma iau si eu dupa mainile lui bebe, daca sunt reci paturica, daca nu, nu.
Flavia, sa iti traiasca papusile! Ce frumoase sunt! Slava Domnului pt ca sunt bine si sanatoase!
Kate, pai asa tarziu se manifesta conjunctivita asta din spital, la o luna? Cat de des pui picaturile?
Eu continui sa spal imediat cum se aduna mizerii din alea la ochisor fie cu ser fiziologic, fie cu apa fiarta si racita.
Lilisor, ma bucur sa vaz ca ti-ai mai revenit. Tine-o tot asa!
Si eu am facut mancare azi, dar cam atata, maine curatenia ca azi e sarbatoare. Maine avem smotru mult, aspirat, praf, sters pe jos, pus la spalat, calcat. Sper sa rezist.
Dana, eu ii dau Vigantol. Ne-a dat gratis de la spital si mi-a adus si dra pediatra cand a venit prima oara. Ii dau din a 14 zi si cica o sa ii tot dau pana la 1 an si 6 luni, 2 picaturi pe zi. Parca asta contine vitamina D, nu?
Pupici,
pitilache spune:
Mariana_1976, referitor la controlul premergator cezarienei, in primul rand am stat de vorba cu o asistenta care iti ia tensiunea, iti spune in ce consta operatia, ce fel de anestezie vrei sa-ti faca, ce se intampla dupa nastere, cat te tine in spital, mai trece in revista istoricul tau, etc...
Dupa aceea mi s-au facut niste analize de sange si urina (spre rusinea mea nu as putea sa-ti spun ce anume). Grupa sanguina si RH erau deja in dosar deci nu au fost astea. Pot sa-ti spun doar ca au fost patru eprubete...
Iar la sfarsit a fost o scurta intalnire cu un medic (care din intamplare era chiar romanca!!!) si care mi-a auscultat plamanii si inima, mi-a spus cand sa iau ultima pastila pentru tensiune, de cand sa nu mai mananc sau sa beau.
Deci asta a fost tot.
Multa bafta la toate fetele,
Roxana, 37+
PS: Ma duc sa citesc din urma ca ati scris nu gluma ieri si azi!!!
pitilache spune:
Romaria, sa-ti taraisca fetita ca tare dulcica este. Sunt grozave pozele!
Roxana, 37+
aelita spune:
Catalina multumesc mult pt cuvintele frumoase.e randul meu sa primesc incurajari.
azi am chef de plans.ma apuca sipe mine,mai cad si eu.
defapt eu sunt o plangacioasa dar nu v-ati prins.nu sunt deloc tare ,doar dau din gura.
chestia ca am prea mari pretentii de la mine,mi-ai deschis ochii tu,si am citit si acum cateva minute ceva.osa va dau linkul.
pt toate fetele,citit "mamicilor,nu le rapiti copilaria! " -e un subiect care pe multe dintre noi ne va ajuta .nu ca vom face noi asa ceva! doamne fereste! dar vom intelege DE CE-urile alea fara raspuns din copilarie.
aveti aici
catalina cu problema cu ochisorul mergi la medic sa itidea ceva,ca probabil cu serul nu ii trece.
constipat e doar daca face tare,cum zici ca s-a intamplat.daca nu face ,dar cand face e moale,atunci nu e constipat.inc azul tau,zici ca e .nu ar fi rau daca ai folosi din cand in cand supozitoare,stiu ca ne ferim de asta,dar daca nu abuzam de ele,eu zic ca e ok.
mcbeal iti pun de p acumo majoreta ca sa te invat sa o pui.
scrii majoreta intre paranteze drepte.[ majoreta ] fara spatii.
nadiuta daca iti bagi de acum incap ca TREBUIE sa te descurci,ca nu te vei panica,etc...ai sa reusesti.chiar daca nu in totalitate,ca vorba ta,nu suntem roboti,dar te va ajuta foarte mult cum te pregatesti moral de pe acum.
eu am fost convinsa ca ma voi descurca .uite ca nu e asa,ca numai pot,ca e greu..dar macar m_a ajutat gandul asta,cand eram gravida m-a ajutat sa nu intru in panica pt " ce va fi " si acum m-a ajutat ca nu am cazut chiar de tot. ( mai am un pic
) m-a tinut cat de cat pe linia deplutire.
megbeng ,multumesc,iubita.
asa e,aici parca suntem cat mai multe cu 40+...nici eu nu credeam sa depasesc 38 de saptamani.sunt caposi capricornii astia,si acum varsatorii.
pupa-i-as de varsatori care vin acum !!!
cand scot copilul in carut: landoul are o husa vatuita inauntru,apoi eu pun o plapumica in colt,pun copilul acolo si il infash(ma rog,nu infasat,dar manevra aia cu coltul la picioare si lateralele pliate),si ii mai pun o paturica la picioare,daca e nevoie sa o pun pe el.
in romania cred ca e mai util un sac ,ca e mai frig.
in casa,in cosulet(inca nudoarme in patut).cosuletul are o salteluta subtire,dar buretele ala e acoperit cu plastic,gen mushama.pun doar cearsaf pe care il dublez pe sub saltea ,si invelesc cu o plapumica .(gen pilota).sub cap ii pun o bucatica de panza,un dreptunghi(am facut cateva albe la masina) pe care il dublez lateral sub saltea.asta e pt cand vomita,sa schimb panza asta fara sa schimb cearsaful de trei ori pe zi.
sraluca ai rezistat 15 minute ???? eunu pot nici un minut,cred.adica urla tare tare cand sunt in baie,si TREBUIE sa termin si sa ma spal pe maini,deci e musai sa o las sa urle.dar cand ma duc e deja grena ,si limba ii face in gura ca indienii la vanatoare ,si mi-e teama ca daca o mai las ramane fara aer.
daconst,multumesc ,scumpo!
e mare lucru ca ne avem aici una pe alta!
liliana chiar nu stiu cum te descurci tu cu doi !! esti tare.eu cand nu mai pot,ma gandesc: CE FACEAM DACA MAIAVEAM UNUL ???
asa e,e adevarat ce spui.
nu stiu de ce,pe mine ma deprima dezordinea.adica stiu,sunt eu dereglata .sunt ca nebunii,lor le trebuie mult alb in jur,mie imi trebuie mult.."NETED" ,adica sa nu vad susiuri si coborasuri,dezordine. sa-mi schimb creierul mai bine.
merci de urare!
tu cum mai esti ??
livia fa-i baita,nu astepta buricul !!
rana aia a mai ramas vreo 3 saptamani,la noi. o cureti in fiecatre zi cu un betisor din ala de urechi inmuiat in spirt,trebuie sa ii iei coaja aia de sange care se formeaza,altfel se face infectie sub ea.da fara grija,ca nu doare !
cu masa...acum as putea sa mananc,cat scriu...dar nu mai am pofta.daca am tinut-o asa zile la rand,acum nu pot sa mananc.am mancat doua mandarine .
nu stiu..as vrea sa vina cineva la mine,sa am cu cine manca.azi as fi putut sa fac ceva,ca mai doarme copilul...dar nu am chef singura.
mog,felicitari !!! sa-ti creasca mare Vlad !!
albinuzza mai e un pic si vine barza cuMaria!!
Luca e un frumosssssss !!! CUM VA DESCURCATI,FETELORRRRRRR ,CU DOI COPII???(si eu nu sunt in stare de unulll)
Misha ma bcuur ca ai o sarcina fara probleme.tine-o tot asa !! si sa vii apoi cu bebe sanatos!
eu nu am facut vaccinul antitetanos,si nici prin jur nu am auzit ca s-ar face.
fetele de pe-afara,pe la voi se face?
flavia ce minunatii ai tu in brate !!!!
cat te.-ai mai chinuit si tu,dar s-a meritat !!
belle vue te apropii de ziua cea mare?? ce scump Theodor,sa aiba grija de mamica lui.
terbitza si Letitia,bine ati revenit acasa!!
lore vine si la tine barza
curand!
S.
Daconst spune:
Aelita,nici eu nu am facut niciun vaccin si nici nu am auzit de asa ceva.
Catalina,am trecut si eu pe Vigatöl,ca pina acum lua Zymaflor si se pare ca n-a fost chiar bine.Importanta e vitamina D nu florul.
In legatura cu constipatia,vroiam sa te intreb ce formula ii dai la bb?Se poate sa fie si de la asta si sa trebuiasca sa schimbi.
Am citit la mamicile de nov_dec ca au tot schimbat pina s-a potrivit una la bb.
Dana 
eli1977 spune:
Bine v-am regasit, fetelor
suntem, in sfarsit, de ieri, acasa...
ce sa va spun....multumesc mult de tot pentru galerie si urari si pentru simplul fapt ca v-ati gandit la mine..
a fost greu, nu stiu daca exagerez sau ma pisicesc prea mult daca o sa spun ca a fost tare greu, dar a venit bebe Andrei, minunea noastra si asta e tot ce poate conta si faptul ca suntem bine amandoi..
m-am chinuit rrrau de tot, de la 6 cand am ajuns la polizu pana la 14,30, cu niste contractii de am crezut ca ma urc pe pereti si dilatatie 2...adica degeaba..veneau fetele si direct nasteau, auzeam numai plansetele copiilor si felicitari...si noi nimic..pana la urma am facut cezariana, ca nu mai avea bebe lichid ..
in prima noapte am stat singura in reanimare, nu am reusit sa adorm, abia asteptam sa il vad pe bebe.A doua zi mi l-au adus la rezerva si mi l-au pus la san si lucrurile au inceput sa se miste incet incet.Treaba e ca nu prea aveam laptic si el scancea, in sfarsit, i-au dat asistentele un pic de glucoza si a trecut si noaptea, de care mi-a fost taaare frica..
de ieri suntem acasa, a venit lapticul , sugenm ,dormim cate 3-4 ore, acum doarme de la 11 si nu stiu daca sa-l mai las, sa nu-i fie foame.Cu sanii ..am facut ragade, ma seaca efectiv cand trage.
intrebare: ma mulg cu pompa pt ca vine mult lapte si am sanii tari.Pot sa i-l dau lui bebe in biberon, spre ex noaptea sau intre supturi?sau n-o sa mai vrea titi de la mine?va rog eu mult, dati-va cu parerea
a!voi ii dati si ceai de anason si chimen lui bebe?cam cat?
va pup
Eli si bebe Andrei