Fetelor, oferiti flori barbatilor?
Voiam eu de mult sa va intreb, dar m-am decis in urma altui subiect.
Asadar, oferiti flori barbatilor? Adica mai precis, cui?
Si daca nu ati facut-o, ce parere aveti?
Multumesc!
poze multe cu noi
Ana a implinit un an
Vara lui 2006
Raspunsuri
aschiutza spune:
Mi-i se pare ok sa oferi flori unui barbat, de ce nu? Numai ca eu cred ca nu s-ar bucura un barbat asa de mult de flori ca de o sticla de bautaura fina, joc de computer sau o carte. Tinind cont ca aici un buchet fain de flori costa cit o carte, prefer eu pt mine cartea .
Eu as oferii flori ca un semn de respect unui barbat mai sus in ierarhie, de exemplu unui profesor, sau la evenimente total deosebite, precum luarea unui examen f dificil, o realizare deosebita, etc. Unui doctor dupa o operatie.
Iar barbatului meu i-as oferii numai o floare, ca simbol gingas. Nu stiu de ce, dar imi place mai mult ideea unei flori decit ideea unui buchet.
Dar cum noi doi suntem practici din fire si ne dorim atitea carti/jocuri calculator/alte maruntisuri, nu prea ajungem sa ne facem cadou flori. Dar asta nu pt ca am fii impotriva ideii de a face cadou flori .
-------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
XIO spune:
Da , i-am daruit prietenului meu flori. Mi se pare ca este un gest romantic-plutitor . De ce sa nu aiba ocazia si barbatii sa se simta apreciati prin acest gest?
Bfly spune:
Atunci cand nu ai alte mijloace la dispozitie pentru a-ti arata simpatia, recunostinta, multumirea fata de un barbat, desigur ca si o floare e binevenita! Dar, dupa cum a zis si aschiutza, florile sau o floare ii sensibilizeaza prea putin pe barbati! Sotului meu i se pare ca a darui flori este un gest inutil, de vreme ce florile nu rezista in timp si prin urmare nu ramai cu amintirea unui cadou frumos. Ce sa zic?! Gandire pragmatica pe care, inclin sa cred, ca o au majoritatea barbatilor!
"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."
Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"
Bfly spune:
Scuze Rufus! N-am raspuns la intrebarea ta daca am oferit flori barbatilor. Raspunsul e Da, tie! ...si sper ca te-a sensibilizat!
"Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma."
Roxana, mamica lui Andutu grasunelu' bursucelu' scumpicu' zis "Piedone"
coltofeanu spune:
Nu vad nimic rau in a oferi o floare unui barbat , dar , deseori m-am intrebat daca el va fi incantat sa o primesca ,deoarce , poate considera ca este un gest nepotrivit , si din acest motiv , eu nu am oferit flori , ci o sticla de vin sau o alta atentie strict masculina ( de ex. unei cunostinte de zi aniversara). Nu stiu daca un doctor sau un alt barbat cu o functie superioara poate primi flori de la o subalterna ... Oare nu poate intelege altceva ?
In alta ordine de idei, am auzit ca o femeie ofera o floare unui barbat atunci cand doreste sa fie iubita lui ( sa nu se inteleaga ca este vorba si de florile virtuale ! )
Imi aduc aminte ca , mai la inceputul casniciei , am oferit o floare sotului ,dar.... parca nu i-a dat asa multa importanta ! Eram mai importanta eu , nu floarea .
aschiutza spune:
Coltofeanu, daca imi aduc bine aminte i-am dat profului meu la sfirsitul lucrarii de diplome flori. Asa ca nu va ce ar putea sa inteleaga altceva decit un semn de respect . Florile sunt un gest simbolic si nu numai de iubire. Nu cred ca un sef va vedea ca semn de iubire un buchet de garoafe. Poate unul de trandafiri...Iar cine vrea sa isi agate seful nu se apuca sa ii dea flori, cred eu.
Asa cum nu vad ca semn de "vreau sa te cuceresc" buchetul dat de un pacient unei doctorite, dupa o operatie, nu vad nici invers daca o femeie da flori unui doctor in aceeasi situatie.
------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Porumbita spune:
eu ii ofer sotului la zi de nastere sau pur si simplu cand imi vine...
dar ii iau la ghiveci (plante sau flori) pt ca nu ii place ideea de a vedea o floare care ofileste in vaza...
kristinutza spune:
eu n-am dat niciodata flori unui barbat .
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
Sabina spune:
In cazuri deosebite, da.
Am fost in vizita de consultatii (stiintifice ) la un domn in varsta, f distins, o somitate in domeniul sau si i-am dus flori, altceva nu prea mergea....si am nimerit-o, pt ca era de o finete coplesitoare fara a fi exagerat, jovial si binevoitor, s-a bucurat f mult.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
grodear spune:
In cazuri deosebite, evenimente, persoane mai inalte ierarhic, da, cred ca se poate.
Dar cuiva de varsta mea sau sotului , nu as face asa ceva niciodata.
Barbatul tre' sa fie barbat, nu mimoza.