Donatia de organe

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

chiar ieri am avut o discutie in care sustineam vehement ca de la mine sa doneze toate organele ce mai pot fi folosite. al meu sot a zis si ca dupa ce se recolteaza tot ce e utilizabil, vrea sa fie incinerat. si ne-a potolit varutz, avocat, ca cica in romania inca nu se poate asa ceva, chiar daca familia e de acord. drept ii ca nu prea ma stiu cu legile astea, dar e adevarat ca nu recolteaza organe de la cadavre chiar daca au acordul familiei? ca mi se pare absurd. adica daca eus unt de acord, cine e domne legea aia sa zica ca nu.!?

www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

ba se recolteaza de la cadavru, dar nu de la toate cadavrele... ca daca eventualul donator a dat ortu'popi acasa si organele interne nu mai sunt oxigenate nu mai au cum sa le recolteze, nu mai sunt bune, ideea este ca se recolteaza de exemplu daca accidentatul a ajuns la spital viu, a fost intubat si la un moment dat se decerebreaza dar el ramane pe ventilatie artificiala, atunci se poate recolta daca familia vrea, dar va dati seama cat de rare sunt cazurile acestea.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Mersic de raspuns la toti,ma bucur cand citesc raspunsurile voastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Parca imi amintesc un subiect mediatizat aici la noi. Un tanar avuse accident, era in moarte cerebrala, deci potential donator de organe.
Rudele lui au refuzat, desi exista posibilitatea salvarii unei vieti chiar in momentul respectiv.
Acum ar mai trebui de precizat ca oricat de multi donatori am fi, avand in vedere ca la noi se fac transplanturi de organe in numar extrem de mic datorita subfinantarii sistemului sanitar, degeaba ne oferim cu totii, degeaba exista si cui, daca nu exista vointa statului.
Asa ca...indiferent cate transplanturi de ex de rinichi sunt necesare (si sunt liste lungi de asteptare cu persoane ce necesita transplant), la inceputul anului se impart cifrele frateste: in total avem voie sa facem anul asta in Romania 100 de transplanturi de rinichi, ca atata e bugetul. Hai sa le impartim: 40 la Fundeni, 20 la Cluj, 10 la Targu Mures...
Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Organele pot pleca si in alte tari, de fapt se duc acolo unde e compatibilitatea mai mare, indiferent de cererea locala. Si eu sunt de acord sa fie folosit de la mine tot ce e bun si restul sa fie incinerat. Parca e mai linistitor gandul ca am salvat cel putin o viata sau i-am imbunatatit calitatea, decat sa ingras niste viermi. Mi se pare o dovada de maturitate sa te gandesti la asa ceva si nu ii inteleg pe cei care refuza sa discute subiectul, ca si cum daca nu discuta nu mai mor. Se poate intampla oricand....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

eu crdeam ca te-ntrebi .. scuze... cum vei face sa poti dona organele tale.. .sima gandeam.. cred ca est itanara. .de ce te gandest la asta?
insa dupa ce-am citit .. ma-ntrebam cum le-a cazut parintilor tai intrebarea ta.. ca eu nu pot sa-i intreb pe ai mei despreasa ceva.... daca ma-ntelegi!@

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Ar trebui sa fie un subiect firesc de discutie, ca si vremea. Si asigurarea de viata se face in eventualitatea ca....Doamne fereste; asa ca de ce sa nu te asiguri de pe acum in toate privintele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicalin spune:

da,si eu sunt de acord cu donarea de organe.cand te gandesti ca poti salva o viata ,conteaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Da, eu sunt de acord..nu stiu cum ar reactiona parintii mei insa..
I-am zis si sotului de vreun an ce mi-as dori in caz de voi muri tanara..si mi-a zis..esti nebuna? ce-s cu gandurile astea?
insa eu sunt hotarata..si sper sa mi se indeplineasca dorinta

Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07

Cristina7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

si eu sunt de acord cu donarea de organe.si-apoi EVA nu a fost facuta din coasta lui ADAM?

Mergi la inceput