Am posibilitatea sa plec cu o bursa 2 luni in Israel daca invat limba engleza.Eu sunt incepatoare si nu prea inteleg atunci cand se vorbeste in engleza dar mi-as dori sa fac un curs pe specialitatea mea.Practic nici nu stiu cu ce sa incep.Ce poti face in 2-3 luni?
Ce specialitate ai? Intereseaza-te la Litere, poate gasesti vreun profesor care, chiar daca nu te poate lua la ore, macar iti poate recomanda pe cineva.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Pescuit si acvacultura.
Atunci cand am un text scris ma mai descurc dar am fost la o conferinta si daca n-ar fi fost translator n-as fi priceput mare lucru
Iti dau eu o idee dintr-o experienta de-a mea: in anul doi de faculta am fost solicitata sa fac traduceri simultane la un audit pe teme de mediu la o fabrica. Iti dai seama panica, fiindca faptul ca stii limbi straine n-are nimic a face cu limbajul de specialitate din limba straina respectiva. Asadar, cu doua zile inainte de eveniment (care de fapt a tinut 3 zile), am fost la fabrica si am cerut rapoarte publicate in legatura cu tema translatiei mele si le-am rasfoit cateva ore. Am extrac cuvintele si expresiile care se repetau intr-un carnet, m-am dus frumos acasa si m-am pus pe cautat in dictionar. Vreau sa-ti spun ca translatia mea a fost un real succes, au fost cateva momente de balba in prima zi, dar pe urma eram ca pestele in apa, si m-am descurcat cel mai bine dintre toti translatorii (asa mi s-a spus cel putin). Tin minte ca la un moment dat traduceam doar eu si celelalte grupulete s-au adunat si ele in jurul meu cu traducatorii lor cu tot (erau inca 2 traducatori)
Vreau sa spun ca poti face la fel, citeste niste studii, rapoarte si articole din domeniul tau, pune-te la punct cu terminologia, caci sunt sigura ca termenii pe care-i vei auzi si ras-auzi vor fi exact aceeasi.
Multa bafta.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty