Gospodinelor, am tot cumparat carnat sau ciuperci bagate asa intr un invelis de painica sa i zic. Da invelisul ala era mai larg decat continutul, nu era lipit. Nu foetaj! Painica, dar subtire care tinea inauntrul ei ca si intr un buzunar carnat, ciuperci etc.
Cum sa fac si eu invelisul ala?? Cu umplutura ma descurc eu.
Multumesc!
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
eu fac un aluat din:
350 gr faina
1 plic drojdie uscata(sau 20-25 gr proaspata)
5 linguri ulei
150 ml lapte
1 ou
putin zahar(o linguritza)
sare 1 linguritza
se dizolva drojdia in putin lapte cladutz + linguritza de zahar, se toarna peste faina, se adauga oul, uleiul, sarea si restul de lapte. se framanta si se lasa cca 1/2 de ora la crescut.
reteta o am de la aissade fapt este o reteta de cornulete cu sunca si cascaval, dar pe care eu o fac si in forma de rulouri, "imbrac" si carnaciori, fac portofele cu ciuperci, carne, etc...fiindca merge la orice...eu le acopar cu servetele(din sulul de bucatarie) si le pun intr-o punga dupa ce se raceasc si se pastreaza f proaspete.
deasupra se unge cu ou
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)