Comori de nov-dec 2004 (140)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by try
Si foarte bine face. E si el om si are si el viata lui, nu e medic de urgente sa raspunda dupa 10 seara. Tu ai face chestia asta in locul lui? Sa fi la dispozitia clientilor pana la 10 seara? Eu una nu.
Doar de-aia exista camera de garda si urgente la spital, nu?
Creed ca uneori si pacientii asteapta prea mult de la doctori...
Sanatate la puiuti si sa dea Domnul sa nu avem nevoie de ei

Daca ar fi asa...sigur te-as schimba. Prefer un medic care sa ma poata ajuta la nevoie si care sa nu ma trimita in miez de noapte cu copilul bolnav pe salile spitalului de urgenta.

Miha

Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

Mergi la inceput

Astazi Robert a papat peste cu mamaliguta si mujdei de usturoi.La un moment dat i s-au inrosit ochii si a inceput sa tuseasca.Nu stiu daca din cauza usturoiului,care era terbil de iute sau din cauza vreunui os.Cert e ca m-am speriat tare.Si cu aceasta ocazie am realizat ca nu am nici cea mai mica idee cum as actiona in caz de...Cum acordam primul ajutor?

Miha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Vai ce multi ati scris si ce-mi place ca ma distrez si eu, colectie de perle si mesaje incendiare:

quote:
Originally posted by Bobita

Buna!
Nimic nou de la noi, doar ca azi la mic dejun, imi spune sotul ca a servit kk.

A fost felul I, II sau desert ? (da-ne si noua mai multe detalii sa stim cum ne ferim de astfel de accidente)
quote:
Originally posted by danette
Toti trecatorii mureau de ras si eu cred ca aratam ca un paprika de furie.

Lasa mai ca si ei au avut/au/vor avea copii/nepoti. La toti ne vine randul.
quote:
Originally posted by miag
Noi pipi facem intr-o canita de tabla ca ii place cum se aude si zice 'mami, canta cucul'...

Dana, Roxana, asta-i avantajul cand dai palme ca nu apuci sa te inrosesti de furie ca o iau mainile razna . Cresc ei mai, osa ne aducem aminte cu nostalgie de momentele astea si de crizele lor dar si de ale noastre.
Mia, eu ii pun pampers noaptea si nu mai face nimic de vreo 2 luni dar nu ma risc sa o las far, desi am o husa impermeabila la saltea pe care deja a botezat-o. Iar dimineata cum se trezeste, cum fugim la baie si dupa aceea i-l scot.
Simona, nu fii mai suparata ca vine ea fetitza, de abia va faceti si voi de cap mai mult timp si va detasati de stres. Uite si Paxelina, a reusit mai greu dar cel mai important este ca a reusit. Sunt convinsa ca nu va trece mult timp si vei fi mamica din nou , important este ca v-ati apucat de treaba.
Si daca suntem la capitolul bb2 facem galerie pentru Jasmine
Paxelina, pai cam trebuie sa monitorizezi cantitatea de kk sa vezi daca au mintit sau nu. Eu zic ca o sa gasesti bona pana la urma, da sfoara in tara cu ce doresti si trebuie sa sara iepurele de undeva.
Dana, Monica, cum este sa fii mamica de fotomodel? M-ati convins sa o masor si eu pe Ana, are 88 de cm maxim ca sa nu mai spun la calculul dat de Dana reiese ca va avea 1.64 ceea ce iar nu este de bine. Trebuie sa ma gandesc la ce sport o trimit , macar sa fiu eu impacata.
Ioana, de Culcer am citit si eu pe forum ca este in concediu medical, mi-a trecut pe la ureche discutia dar cum nu ma interesa nu am bagat amanuntele la cap. sa va reveniti repede.
Try, ai dreptate cui ii convine sa fie sunat la servici in timpul liber, nici aici nu ar veni un doctor acasa decat daca ar fi un doctor independent si ar avea clientii lui fideli dar si niste tarife de-ti sta mintea in loc, dar eu nu cred sa se practice altfel nu ar fi camerele de garda asa pline. In Bucuresti Ana a mers pe la trei doctori dar la nici unul nu cred ca as primi raspuns noaptea. La una dintre doctorite a insistat socrul sa vina la Ana cand a facut enterocolita la 8 luni si a venit acasa si am constat ca de fapt nu aveam nevoie de ea, sfaturile primite aici pe forum au fost arhisuficiente ba chiar cand a deschis usa a intrebat mirata ca "ea este copilul bolnav cu 10 scaune intr-o zi?". In concluzie cam trebuie sa stim si noi ce sa facem si doar daca ne depaseste sa mergem la urgenta.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

dr-ul nostru isi tine telefonul deschis non-stop(si sambata si duminica il poti suna ca raspunde) dar nu vine chiar asa pentru orice fleac...si nu mai tarziu de ora 21.
dar raspunde mereu la telefon si-ti da un sfat(poate ca nu mereu este indicat fara sa vada copilul...doar asa prin telefon si faptul ca vorbesti cu un medic parca te mai calmeaza un pic) dar cand au fost cazuri mai grave am fost si noi la camera de garda...mai ales ca era vorba de otita ruxandrei pe care el oricum fiind pediatru generalist nu avea cum sa o trateze klumea...

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

quote:
Originally posted by try
Si foarte bine face. E si el om si are si el viata lui, nu e medic de urgente sa raspunda dupa 10 seara. Tu ai face chestia asta in locul lui? Sa fi la dispozitia clientilor pana la 10 seara? Eu una nu.
Doar de-aia exista camera de garda si urgente la spital, nu?
Creed ca uneori si pacientii asteapta prea mult de la doctori...
Sanatate la puiuti si sa dea Domnul sa nu avem nevoie de ei

Daca ar fi asa...sigur te-as schimba. Prefer un medic care sa ma poata ajuta la nevoie si care sa nu ma trimita in miez de noapte cu copilul bolnav pe salile spitalului de urgenta.

Miha

Uppps... vad ca-n Ro se pun bazele unui nou sistem medical, customized pe nevoile fiecarui client.
Aici ajungi la medic doar cu programare. Daca e ceva semi-urgent te duci la walk-in-clinic (clinica medicala unde te duci fara programare, dar e vorba de ajutor de rutina), iar daca e vorba de urgenta si ai nevoie de ajutor specializat sau daca problema apare dupa ora 7 seara - la urgenta, la spital ajungi.
Aici consultatii, diagnostice si recomandari prin telefon nu se dau. E litera de lege.
Aici nimeni nu stie telefonul personal al doctorului decat daca e prieten cu el.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Dana, stiam si eu o formula de-asta de calcul a inaltimii, dar era diferita. Nu mai stiu foarte exact, dar parca implica cifra 13 pe undeva.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

try, asta este intr-un fel bine pentru pacienti "venitul" asta la domiciliu al dr-lui, fiindca pacientul sta acasa... cel mic nu mai intra in contact cu alti bolnavi, de cele mai multe ori cand mergi la cabinet, spital, camera de garda...stai in acelasi salon de asteptare cu alti copilashi care au venit acolo din diverse motive...si risti sa te duci pentru "una" si sa pleci de acolo cu mai multe
dar din pacate acest "venit" acasa implica o parte materiala din partea pacientuluinu ca la cabinet nu ai da ceva... ci fiindca asa s-a impamantenit in rom... de aceea sunt dr-ii atat de dragutzi nicidecum ca ar vrea sa te ajutemai castiga si ei un ban in plus...
oricum eu ma declar multumita de acest sistem, eu nu le-am facut copilashilor nici un vaccin la policlinica, de fiecare data a venit dr-ul acasa, nu am pierdut timp pe la usa asteptand, nu am luat alte bolicele si uite asa toata lumea a fost multumita

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Andra, e clar ca e mare diferenta intre sistemul medical din CA si cel de aici.
Intai vreau sa remarc faptul ca sunt convinsa ca tu de ex., ai merge cu cea mai mare incredere la urgentza (asa cred). Am vazut ER sau Grey's Anatomy... si am o imagine despre ceea ce inseamna urgentza acolo... dar probabil asa e si in Germania, sau in tarile nordice... sau in alte tari dezvoltate.
Posibil sa fie si in RO cateva clinici private care te trateaza cum trebuie, dar spitalele de aici sunt asa cum sunt..
Acum ma refer strict al Spitalul de Urgentza din Baia Mare ca pe asta il stiu, Spital Judetean de altfel si unde nu m-as duce de buna voie decat daca ar fi nasol nasol de tot... adica caz de viatza si de moarte.
Deja de cateva ori am avut ocazia sa vad cu cata "urgentza" se ocupa de tine, si cate importantza iti dau ca pacient.
Fiica-mea tocmai inghitise arcul acela la 10 luni si m-au lasat sa astept 25 min pana sa vina o dr. sa ne duca la radiografie.In camera de urgentza pediatrie era doar o asistenta la ora 8.30 dimineatza.
Aveam impresia ca o sa pushc de nervi si stres. Si de-abia m-am abtinut sa n-o iau tare pe respectiva dr. fiindca mi-era teama de felul in care ne va trata pe urma...
Dupa ce-au constatat ca arcul e in stomac, mi-au spus ca ma interneaza.. si ce-i fac???... pai... regim alimentar ca poate-poate se inglobeaza arcul in pireu si il elimina. Urma sa stam in stres vreo 3 zile, cam asa.
Asta a fost solutia lor.
In mometul ala am crezut ca Mircea o sa intre prin ea asa de nervos era si cu greu s-a stapanit si a intrebat daca totusi nu exista endoscop pediatric?...
Au raspuns ca nu au, dar nici nu ne-au dat varianta. Tot noi am intrebat daca nu este cumva la Cluj? Si ne-au raspuns ca e posibil...
Ne-am urcat in masina rapid si la Cluj am 'zburat'.
Iaca, asa ne-au tratat la urgentza.
Repet, e un spital mare, e cel mai mare din Maramures, e o cladire enorma, relativ noua, de prin 1970. Deci nu e un spital micutz de targusor.

So, si dr. pediatra noastra este genul care tine telefonul deschis aproape tot timpul, inclusiv cand era in concediu in Italia am putut s-o sun, desigur ca mi-a indicat alta dr. pe care s-o caut.
Odata am sunat-o la ora 1 a.m., fiindca Iris voma de 3 ori/ ora... si a venit la noi acasa in toiul noptii s-o vada. Sa vada daca e cazul s-o ducem la spital sau nu. Ea imi spusese ca pot s-o sun la orice ora.
Pentru controalele periodice si vaccinuri vine tot acasa. Chiar ea a spus ca e mai bine pentru copil sa nu-l expun si mai mult.
Dar desigur cum remarca si Monica, asta costa.
Costa, dar te trateaza omeneste. La spital nu e sigur ca prinzi pe cineva amabil si interesat realmente de problema ta.
E incredibil cat de nepoliticosi si indifirenti pot sa fie, chiar si cand e vorba de un copil.

Din pacate am stat deja de 2 ori cu Iris in spital si nu-i o fericire sa ajungi acolo. Ultima data se deshidratase dupa o toxiinfectie si eu nu reuseam sa-i dau lichidele necesare oral... ce sa spun .. e f. trist ca efectiv mi-e scarba sa stau, sa merg in spital.
Imagineaza-ti ca toaleta pt. mamici nu are usa... doar niste perdele infecte si impregnate cu fum de tigara pe care-l produc sutele si miile de tigari fumate de tziganci (ca numai la baie pot fuma in sectia Pediatrie)...iar intre tevile de la calorifere sunt indesate cateva tampoane murdare fiindca nu exista cos de gunoi... nici macar o galeata. De gandaci nu are rost sa mai povestesc fiindca am impresia ca astia se gasesc oriunde.
M-am dus la toaleta cu rucsacul cu toate lucrurile mele in spate iar in brate o tineam pe Iris ca pe o maimutza... ce mai!... era o 'fericire'.
Doamne fereste sa trebuiasca sa ajungi in spital.
Acolo nu miroase a septic... miroase a mancare de cantina.
Si vorba cuiva... de-acolo sigur poti sa te intorci cu mai multi virusi decat aveai.

Sa nu crezi ca exagerez, am scris ce am vazut cu proprii mei ochi si poate e putin. Dar desigur exista si variante mai bune. Pentru acelea in general platesti.
Platesti sa fii dus cu liftul, platesti sa t-i se schimbe lenjeria de pat... platesti tot! si atunci de ce naiba mai platim asigurarile de sanatate din salar???

Hai ca am cam deviat... dar ma enervez de cate ori vine vorba de sistemul asta medical din RO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu sunt ingrijorata, Ioana inca nu a intrat sa spuna ce a facut la doctor, pe mess nu este.
Ca sa nu mai zic ca am citit un subiect trist la generale.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Try,marea diferenta e ca tu esti acolo si noi aici.Iar Dana a redat foarte bine "starea" si atmosfera spitalelor din Romania.

Miha

Mergi la inceput