Mamici de iulie-august 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Mada, ca sa fiu putin sadica, nici nu stii ce bine ti-a facut. Daca ti le dadea nemestecate sigur ajungeai la urgente sa ti le scoata din trahee.Upps!! E vorba de 3-4 luni???Nu de 3-4 ani... Mai sa fie ai fost "diversificata" de la o varsta frageda.
Fara suparare! Incep sa cred ca totul e posibil.

MEDA 14 +

Nikole la noi gasesti la magazinele de aparatura medicala si chiar la Metro ( magazin en-gros mai mare).

Mergi la inceput

Am uitat sa felicit noile gravidute.Scuze!
Aseara am tras cu ochiul pe la alte mamici si mi s-a parut ca grupuletzul nostru e cel mai mare. Sa dea Dumnezeu sa fim cat mai multe si impreuna macar pana se nasc printzii si printzesele.

MEDA 14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Nikole-numele meu real e Eugenia, insa toti prietenii imi spun Jeni. Doar mama si sotul meu imi spun Eugenia.
Iar referitor la glicemie, la mine a fost altfel, exista acest risc datorita antecedentelor mele familiale-parintii amnadoi cu diabet, si primul copil nascut f mare (4.650 kg si 61 cm). Initial mi-am facut analizele la un labortaor obisnuit si mi-a iersit in limite normale glicemia, insa ginceologul m-a trimis sa imi fac incarcarea cu glucoza. Adica iti ia glicemia acum apoi bei 75 grame glucoza dizovata intr-un pahar apa (nu f mare paharul. Corect la gravide testul se face asa; dupa incarcarea cu glucoza se ia glicemia la 1, 2 si 3 ore insa mie desi le-am cerut sa-mi masoare asa nu au vrut mi-au luat glicemia la 2 ore dupa. Cand mi-au masurat dimineata glicemia mi-a iesit f mare (129) iar la 2 ore dupa glucoza mi-a iesit 230 (enorm). Mi-au facut imediat fisa de diabet gestational mi-au dat aparat si mi-o tot masor acasa. Insa de atunci mi-a iesit mereu in limite normal,e deci tind sa cred ca au avut reactivii prosti in spital unde mi-au facut incarcarea cu glucoza, pt ca e imposibil ca de atunci sa nu iasa niciodata acasa la valori mari si am mai mancat si cate ceva dulce si paine si nu au fost probleme. Docotorita de la diabet mi-a spus ca in sarcina normal e sa ai glicemia la limite inferioare, dar ca pana la 120-130 e ok ca valori. De la 140 in sus sunt probleme pt mama iar de la 200 in sus (valori repetitive) sunt probleme pt copil. Altfel mi-a spus are paciente cu diabet de ani de zile care au avut sarcini normale si copii nu se nasc cu diabet.
Daca te simti linistita ia-ti un aparat de masurat glicemia si ti-o poti masura corect asa: dimineata pe nemancate, la 2 ore dupa masa, si tot asa inainte masa si la 2 ore dupa masa. Mie mi-a spus sa fac asta saptamanal.
bafta si succes, si daca mai ai intrebari (orice) si te pot ajuta cu cea mai mare placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

MEDA Clar totul e posibil! Ce sa spun acum asta este..
Bun venit noilor mamici, sarcini usoare si bebei sanatosi!
Vroiam sa spun in privinta alimentatie nici eu nu stau prea bine!
In primul rand ca nu am chef sa gatesc nici sa ma ...si 2 nu am chef sa mananc mancare gatita, nici carne, nici mai nimic....fructe, junk food, cipsuri, bomboane gumate , ciocolata....o sa ma fac ... O sa incerc cand termin serviciul sa manac mai echilibrat
dar ca si voi mi_am umplut frigiderul de verdeturi si de chstii sanatoase de care nu ma ating...

MADA 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Salut, Jadi, ma bucur ca ne mai bagi in seama

Meda, am ras cu lacrimi, iti dai seama ce era sa-i dea nucile nemestecate? Scuze, nu m-am putut abtine.

Nikole, incearca la farmacie pentru aparatul de glicemie.

Samadhi, intr-adevar tu arati mult mai tanara decat mine. Tu aio frumusete mai inocenta, ca de copil, parca semeni cu rusoaicele. Nikole, tu ai o frumusete mai exotica, mai "de vampa", iarta-ma daca te deranjeaza comparatia dar nu o spun la modul peiorativ. Am tot vazut poze cu gravidutze frumoase si e adevarat, frumusetea fizica are multe fatete. Eu ma pot mandri cu mama care arata mai tanara decat cei 63 ani pe care ii are (vedeti in poze) si cu sotul care pare de 20 ani. Mie mi-au placut mereu barbatii inalti si cu ochii albastri sau verzi si asta am, dar stiu ca nu sunt pe placul tuturor femeilor. La mine ma mandresc cu unghiile, le fac tot felul de picturi de decoratii inca de acum 16-17 ani, in functie de ocazie si imbracaminte.

Tineti minte cand am zis ca m-am invatat minte sa mai fac baie? Mi-a trecut repede, tocmai m-am balacit mai mult de o ora, insa nu mai depasesc 40-41 grade, exact cat sa ne simtim bine amandoua, eu si bebelina. Acum pun un film sa vad cu sotul si ne auzim saptamana viitoare. Pup toate burticile.

Carla, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Bona sera,

Nikole, pt aparatul de glicemie incearca si la farmacie. Si nu uita sa-ti cumperi lamele de rezerva.

Meda, naspa faza, iar nenea era un prost crescut si jumatate.

Oanaa, Madalina, bine ati venit, haideti si voi la povesti.

Fetelor, cu bebicii e cam asa: cat sunt foarte mici ii feresti de orice si sterilizezi tot ce-i atinge.
Mi se pare normal ca musafirii sa se spele pe maini si contactul cu strainii sa fie limitat. Dar dupa ce incep sa mearga in 4 labe si sa bage in gura toate prostiile, inclusiv pantofii si ciucurii de la covor (repede, inainte sa ai timp sa reactionezi), te resemnezi si pui sterilizatorul in cui.
Normal, nu sunt de acord cu suzete spalate in gura mamei si alte chestii de genul acesta; eu nu sunt de acord nici cu pupatul copiilor pe gura, dar asta e opinia mea personala, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta.

Somn usor,

Anto 16 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Mada mare atentie la cipsuri si la chestii care contin monoglutamat de sodiu (inclusiv delikat, vegeta, semipreparate) care este un potentiator de gust. Monoglutamatul este mai periculos decat sarea fiindca face tensiune arteriala sa creasca mult mai usor si sa retii apa (picioare papanasi). Bombonelele au coloranti si nu au ce cauta in alimentatia ta de fetitza mare care asteapta un bebe.Daca iti place dulcele incearca ceva cu mai putini aditivi alimentari sau rareste gumatele.

MEDA 14 +
Si daca tot m-am apucat de dat sfaturi, mai suportati-ma si cu sfatul pt. Carla: Ai grja ca lacul de unghii sa nu contina Dybutil Phthalate care nu e tocmai recomandat in sarcina. (Se mai poate gasi in unele parfumuri si fixative).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna seara din nou!
fetele, sa traiti sa intineriti si sa va dea DD ce va doriti ca mi-ati vandut pontul cu POMELO! De cand am ramas gravida nu pot si eu sa mananc un fruct, ceva , ca orice imi da arsuri de ma urc pe pereti. Nu si dragul de pomelo, sunt la al 2-lea halit in 2 zile si parca fiecare gura imi place tot mai mult! Sunt curioasa daca nu as fi gravida daca mi-ar mai placea asa mult. Nu de alta dar la Dragos am mancat tone de mandarine si mie in mod normal chiar nu-mi plac!
Simo, multumesc de compliment, si noi, ca orice parinti, suntem f mandri de el!
Cnad veti avea chef de astfel de povestiri, va voi destainui si eu in cateva cuvinte povestea nasterii lui D, care a fost cezariana, dar si ea si aventurile ei, ca orice povestire a oricarei nasteri! Va pup,
noapte buna!

Andra12+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

si inca ceva, o intrebare mai delicata...ati facut vreuna hemoroizi? Eu nu am scapat nici prima oara si se pare ca nici de data asta nu mai iarta!

Andra12+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Meda saru-mana pentru sfaturi! O sa incerc...(zic eu cu gura plina de ciocolata)

MADA 10+

Mergi la inceput