Remedii pentru tuse rebela
Fetelor
Poate ma poate ajuta careva.
Banuiesc ca-s multe care au trecut, din nefericire, prntr-o raceala in perioada asta.
Eu am fost racita mai la inceputul lunii.
Pentru tuse, care atunci "se rupea" medicul mi-a prescris Ergomet, mi-a zis ca-i foarte bun...intr-adevar cand l-am luat mi-a facut bine.
De atunci insa, de aproape 3 saptamani, am ramas cu o tuse enervanta care vad ca nu prea da semne de incetare.
Poate stie careva vreun remediu naturist sau nenaturist.
Raspunsuri
caminik spune:
Eu am auzit de un prafulet ACC care il dizolvi in apa si e foarte bun.Eu nu am folosit da am auzit mai multe persoane ca au luat .Acum cum crezi asa faci,poate mai are si altcineva alte solutii.SANATATE!
mazzel spune:
mirela si eu am aceasta problema, se pare ca circula in romania o viroza care se manifesta asa cu tuse, eu ma lupt cu tusea asta ca re nu ma lasa vad ca cu nici o pastila, aceese de tuse pana la voma mai ales noaptea, acum m-a mai lasat(in timpul zilei) putin dar mi-a ramnas o durere de piept care urca intr-o parte pe gat, ma doare la respiratie.
habar nu am ce sa mai iau, trece de la sine?
eu am luat asa tusimun, propolis, sirop de tuse, sirop bisolvon si inca un sprai de gura dar sunt bune pt cateva ore apoi iar incepe calvarul.
stie cineva inhalatiile cu ceai cum se fac de fapt? sunt bune pt asa ceva? deja eu incep sa ma sperii...ma tem sa nu dau in altceva caci sunt efectiv epuizata.
din toate chestiile de tuse(desi eu am mai mult decat numai tuse, si febra, transpiratii urate, ameteli, abia ma tarai dar tusea ma oboseste tare) mie cel mai bun mi se pare acest TUSIMUN este cumparat de la farmacia naturista.poate gasesti si la farmacii normale.
Cristina_C spune:
Incearca, daca vrei, siropul Prospan. E natural, din extract de frunze de iedera.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
zuppy spune:
Eu am luat asa: Rofedex(pt tuse seaca) si Robitussin (pt tuse productiva). Sunt siropuri cu gusturi destul de acceptabile.
briza_marii spune:
Of, si eu ma lupt cu tusea asta de prin decembrie. Am avut o perioada cand m-a lasat dar acum de o sapt a inceput iar: am luat Calmotussin Forte, sirop patlagina, Paxeladine pastile, apoi sirop. Acum sincer incep din seara asta cu ridichie neagra si miere, ca deja ficatul meu nu mai rezista la atatea pastile (am avut pastile si pt gripa).
Seara e cel mai greu. Sotul meu a dormit 3 nopti in sufragerie ca nu puteam sa ma linistesc de loc si nu avea rost sa se chiunuie si el pe langa mine
briza_marii
poze
oana_n spune:
Si sotul meu a fost racit in decembrie si de atunci ii persista tusea asta si nu stiu ce sa ii mai dau. A avut o perioada in care parca a trecut..dar totusi...mai are perioade destul de dese in care il apuca. I-am dat Tussin Forte, sirop de papadie, ceai de podbal dar nimic
Si de cate ori vb cu soacra-mea la telefon il apuca...zici ca e un facut...si mereu imi aud ca nu iau atitudine.
Chiar nu stiu ce sa mai fac. Daca gasiti ceva miraculos sa imi spuneti si mie ca eu nu mai pot sa il aud, dar el care se chinuie cu asta.....
Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa
zuppy spune:
Sa detaliez cele afirmate mai sus. Am avut si eu probleme, de 2 ori iarna asta, in ceea ce priveste gatul si tusea. Prima oara, am scapat de tusea seaca cam dupa 4 zile(mai greu) iar a doua oara, in ultima parte a evolutiei 'bolii', cand am avut parte si de tuse productiva, am luat Robitussin, care m-a lasat sa dorm linistita noaptea. Aveam niste accese de tuse de m-am speriat si eu...si pe cei din jur; nu mai puteam sa respir si simteam ca ma sufoc 
Sanatate maxima!
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by mazzel
mirela si eu am aceasta problema, se pare ca circula in romania o viroza care se manifesta asa cu tuse, eu ma lupt cu tusea asta ca re nu ma lasa vad ca cu nici o pastila, aceese de tuse pana la voma mai ales noaptea, acum m-a mai lasat(in timpul zilei) putin dar mi-a ramnas o durere de piept care urca intr-o parte pe gat, ma doare la respiratie.
habar nu am ce sa mai iau, trece de la sine?
eu am luat asa tusimun, propolis, sirop de tuse, sirop bisolvon si inca un sprai de gura dar sunt bune pt cateva ore apoi iar incepe calvarul.
stie cineva inhalatiile cu ceai cum se fac de fapt? sunt bune pt asa ceva? deja eu incep sa ma sperii...ma tem sa nu dau in altceva caci sunt efectiv epuizata.
din toate chestiile de tuse(desi eu am mai mult decat numai tuse, si febra, transpiratii urate, ameteli, abia ma tarai dar tusea ma oboseste tare) mie cel mai bun mi se pare acest TUSIMUN este cumparat de la farmacia naturista.poate gasesti si la farmacii normale.
gagi, io is disperata. am tusea asta de peste o luna deja si nu trece cu nimic...am plans pe la 2 jumate noaptea ca nu stiam ce sa fac si de disperare am luat o duska de tzuika
....acum parca m-a mai lasat, dar tot mai tusesc...cand mi-e lumea mai draga...