oscilococcinum - eficient in prevenirea virozelor?

I-as da copilului oscilococcinum ca sa evit viroza respiratorie, mai ales ca e la gradinita si anul asta n-am apucat sa facem vaccin antigripal.
Foloseste cineva? Are efect?
Se adminstreaza 1 data pe saptamana ca in prospect?
Raspunsuri

danig spune:
Eu ii dau baietelului meu cate un tub doza pe saptamana inca de la debutul anotimpului rece. Nu a racit deloc, si il recomand ca fiind f. bun.


caterina71 spune:
Si eu ii dau Alexei din septembrie cate 1 doza pe saptamana si, cel putin pana acum, n-a racit. I-am dat si anul trecut dupa ce in 2 luni a racit de 2 ori. Si ii dau pana in aprilie-mai. Bine, al tau merge la gradi, sa nu crezi ca devine imun, dar daca va mai raci va face forme usoare iar la primele semne poti aplica schema de tratament din prospect si va scapa de raceala mult mai repede. Noi va dorim sa nu mai raciti iarna asta!
Pupici,
Cati di Alexa (24.07.2005)


cuore spune:
si eu l-am dat fetitei mele - tot la gradi si ea.
Este bun, nu este "miraculos" ca sa zicem asa, dar a avut ceva efect cand a fost racita. Preventiv... nu prea stiu ce sa zic, ca stii si tu cum e la gradi. Eu am stat 2 ani cu ea acasa si nu a fost bolnava in nici un fel, nici o zi. Cand am inceput serviciul, neavand cu cine o lasa, am dat-o la gradi - la 2 ani (acum are 3 si jumate). La una "de fitze", ca la stat oricum nu o primea. Pot zice ca ma exaspereaza cu racitul! Nu face forme grave, dar "ma doale gatul" aud frecvent. Si sunt putini copii in toata gradinita - 7 sau 8 numai la ea in grupa. Asta e.
Dar, ca sa revin la subiect, poti sa i-l dai, oricum nu strica - e homeopat, cum stii si tu.
Iti doresc numai bine!


Gabi_K spune:
Eu zic ca e bun. Copiii mei primesc saptamanal odata cate o jumatate de tub. Iarna asta am avut o singura raceala, dar fara febra, doar tusa si mucisori cateva zile. Cel mare nici nu a lipsit de la scoala in acest an, micuta a lipsit vreo 2-3 zile de la gradi.
La mine in casa e oricum dezastru de schimb de virusi, Lili fiind la o gradinita mare, Robert la liceu (clasele 1-12) eu la o universitate, deci toti suntem tot timpul in contact cu multi oameni deci multi virusi. E al doilea an cand le dau din toamna pana-n primavara Oscillo, si ne merge foarte bine. Si sa mai spun ceva: in fiecare saptamana imi duc copiii (pe Lili mai rar, pe Robert in fiecare sambata) la inot la piscina in aer liber. Iarna lipsim doar daca temperatura scade sub -10 grade.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)


Rony spune:
dac am inteles bine le dati un tub pe saptamana fara pauza timp de 2-3 luni!!
i-am dat si eu fetitei mele la inceput de raceala si i-a trecut mai repede , dar vreau sa stiu dac pot continua cu un tub pe saptamana.


Letitia1 spune:
Rony am impresia ca scrie si in prospect ca e bine sa-i dai preventiv un tub pe saptamina. Eu ii dau uneori si doua, iar cind vad ca l-a "prins" vreo raceala, ii dau de 2-3 ori pe zi si de multe ori l-am salvat de a mai trece prin toata boala. Trebuie sa recunosc ca si noi, cei batrini (eu si tat-su) luam cind simtim primele semne de gripa/ raceala. Mi se pare extrem de bun.


carmenp spune:
Apropierea sezonului rece creste in fiecare an riscul de aparitie a infectiilor respiratorii ale cailor aeriene superioare in general si a gripei in special. Anul acesta aduce un motiv suplimentar de grija: izbucnirea gripei aviare la pasari, boala provocata de un virus gripal asemanator (dar nu identic) cu cel care imbolnaveste omul.
Oscillococcinum se prezinta sub forma unor tuburi care contin mici granule de substanta activa. In cazul adultilor si in cazul copiilor de varsta scolara se administreaza continutul unui tub (=granulele) sub limba. Cel putin doua ore inainte si o ora dupa administrare nu se mananca, nu se bea cafea, nu se fumeaza si nu se foloseste menta (ceai, pasta de dinti etc).
Cand se administreaza Oscillo?
Adultilor sanatosi care nu intra in contact cu multi oameni (de exemplu celor care lucreaza in birouri) le recomand sa ia Oscillo numai in caz de imbolnavire: schema 2.
Pentru copii, varstnici si adulti cu afectiuni cronice pulmonare sau cardiace, precum si pentru adultii sanatosi care intra in contact cu multi oameni potential bolnavi sau purtatori (de exemplu cadre didactice sau cadre medicale) este recomandabila schema 1.
Schema 1 (=Administrare in scop de prevenire a imbolnavirii) se face prin administrarea unui tub de granule o data pe saptamana in tot timpul perioadei de risc crescut, dimineata la trezire, cu precautiile aratate privind consumul alimentelor, cafelei, tutunului sau mentei.
Schema 2 (=Administrarea in scop de tratament a bolii deja aparute si de prevenire a complicatiilor gripei instalate) se face astfel: primele 3 tuburi de Oscillo se administreaza la fiecare 6 ore, urmatoarele 3 tuburi se administreaza o data pe zi. Se continua cu schema 1 dupa terminarea celor 6 tuburi.
Schema 2 are efect NUMAI LA APARITIA GRIPEI, in primele 12 ore de la debutul simptomelor. Exemplu de aplicare a schemei 2: o pacienta constata la ora 11 dimineata aparitia primelor semne (in gripa "adevarata" primele semne sunt de obicei musculare: dureri ale ochilor la rotirea lor sau dureri ale tuturor muschilor ("parca as fi batuta"), abia mai tarziu apar semne respiratorii.
Cel mai tarziu la ora 23 trebuie sa ia prima doza de Oscillo. Presupunand ca ia prima doza la ora 13, va trebui sa mai ia o a doua doza (=al doilea tub) la ora 19 si a treia doza la ora 1 noaptea. Nu va manca, spala pe dinti, fuma sau bea altceva decat apa plata intre orele: 11-14; 17-20 si 23-2. Urmatoarele 3 tuburi se iau cate unul pe zi.
Se poate face o economie considerand o doza = 1/2 de tub in loc de un tub, fapt care nu influenteaza raspunsul, deoarece in homeopatie nu este importanta cantitatea remediului. In cazul in care au trecut mai mult de 12 ore de la debutul primelor semne eficienta (puterea de vindecare) administrarii de Oscillo este mult redusa, dar exista o anumita putere de prevenire a complicatiilor: boala isi va urma cursul firesc (aproximativ 7 zile), dar "sansa" de a face pneumonie va scadea.
In cazul copiilor mici administrarea de Oscillo nu se face sub limba deoarece acest lucru ar fi imposibil: se pune continutul unui tub intr-un pahar pe jumatate umplut cu apa si se agita fara a folosi obiecte metalice (care inactiveaza remediul): se foloseste fie o lingurita de plastic, fie se roteste paharul pana cand granulele se dizolva in apa.
Dozarea pentru copii mici poate fi aceeasi ca si pentru adulti: o doza= un tub, deoarece in homeopatie este neesentiala cantitatea remediului. In cazul copiilor si adolescentilor care se stiu susceptibili de a prinde usor orice raceala se poate face un tratament de crestere a imunitatii generale, fie prin administrare de Echinacea - tinctura mama (preferabil produs Plantextrakt-Cluj) 10-20 de picaturi in ½ de pahar cu apa in fiecare dimineata, fie prin administrare de Imunogrip (acesta contine mai multe extracte active de plante, principala fiind tot Echinacea) o data pe zi, pe nemancate, 4 zile pe saptamana in tot anotimpul rece.
Tratamentul cu Imunogrip este mai comod, dar putin mai scump decat cel cu Echinacea. Nu am observat diferente in ceea ce priveste eficienta. Prevenirea prin administrare de vaccin gripal injectabil NU este de regula indicata, in ciuda unor mari sume de bani cheltuite pentru promovarea acestor vaccinuri prin mijloacele media.
Exista numeroase reactii adverse care pot aparea imediat si nu creeaza de obicei probleme, sau care pot aparea mai tarziu si sunt mai serioase. Mai mult, vaccinul antigripal nu are efect nici in cazul gripei aviare (pe cata vreme Oscillo are efect), nici in cazul altor infectii respiratorii superioare (pe cata vreme Echinacea are efect).
Administrarea de vaccin antigripal ESTE indicata la varstnicii in activitate care nu au tulburari neuro-psihice dar au afectiuni cronice cardio - pulmonare. Mai ESTE indicata in cazul persoanelor care ii ingrijesc pe varstnicii cu patologie cronica multipla incluzand si boli neuropsihice, varstnici care nu trebuie sa intre in contact cu alti oameni potential bolnavi: astfel, varstnicii respectivi, fara a fi ei insisi supusi riscurilor vaccinarii, beneficiaza de ceea ce in engleza se numeste "imunitate de turma".
Administrarea de antibiotice nu are efect in viroze respiratorii. Totusi, in unele cazuri de copii mici, de varstnici cu boli cardio-pulmonare sau de persoane cu imunitatea prabusita, medicul poate recomanda tratament antibiotic in viroze respiratorii in scopul prevenirii complicatiilor prin suprainfectie bacteriana.
Administrarea de antivirale (Viregyt, Tamiflu etc) poate avea efect benefic in cazul unor situatii de gripa deja instalata cand au trecut mai mult de 12 ore de la debut, dar trebuie indicate de medic dupa o examinare prealabila.
In concluzie, profilaxia gripei (umane sau aviare) se face cel mai bine cu Oscillococinum. Fiecare pacienta ar face bine sa aiba Oscillo in farmacia casei si sa cunosca modul de administrare. Trebuie calculat un necesar de 6 tuburi pentru fiecare membru al familiei.
De obicei, un ambalaj original contine 6 tuburi, exista si ambalaje mai mici care contin numai 3 tuburi.
Profilaxia altor "raceli" se face cel mai bine cu Echinacea sau Imunogrip.
dr. Mihnea DRAGOMIR
specialist in medicina familiei
www.doctordragomir.ro
Carmen, Ilinca, Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,


ingridnen spune:
Noua ne-a recomandat medicul homeopat cate un tub la 3 zile. Ii dau din octombrie deja... Nici noi nu am apucat sa facem antigripalul anul acesta, pentru ca s-a suprapus cu tratamentul cu Rybomunil. Una peste alta sant multumita, Cristi e in primul an de gradi si nu a lipsit decat la sfarsitul lui noiembrie 5 zile, cand mi-a facut rosu in gat si febra maaare (40,3).
Sanatate si sa scapam cu bine de viroze !
Ingrid si Cristi 3 ani si 10 luni


l_carmen2003 spune:
Carmenp, fara cafea in general sau in intervalul respectiv de ore...
Ca daca e fara cafea in general, pas.
Si noi am luat si i-am dat copilului imunogrip si de al plantextrakt picaturi cu extract de mladite de coacaz negru dimineata, de brad la pranz si de maces seara. Cate 20 pic. din fiecare insa imunogripul de 3 ori pe zi. Noi cu tot cu cafea. Cica fiind tratament fitoterapeutic n-are a face cafeaua... Insa... e drept Alex a fost mai putin bolnav decat ceilalti copilasi din grupa. Nici nu a facut febra insa oricum frecventa la gatul rosu a fost clara:2 sapt la gradi'/ 1 saptamana acasa. Iar noi in perioada Craciun si Revelion am tras-o cu febra cu tot de nu ne-a mai tihnit de nimic.
Ieri am dus copilul la dr de familie si mi-a recomandat sa tin copilul acasa, iar sstazi am dus copilul la dr pediatru - pt alt motiv decat vreo viroza - si ne-a recomandat sa facem antigripalul si sa tinem copilul 2-3 sapt acasa...
Nu stiu ce sa mai zic.


Ama-Deus spune:
...bine,bine, stiu ca e bun Oscilo, dar cat de des poate fi adm...ca eu una am ajuns sa-i dau aproape cate o cutie pe sapt;cum stranuta, cum incep sa-i adm doza pt debutul a bolii (3 doze, cate una la 6 ore, iar celelalte 3, cate una la 12 ore)??!!
