Viza America
Raspunsuri - Pagina 3
msl spune:
Josefine,
dupa cum am mai spus daca te grabesti asa de tare poti merge pe viza de logodnica care ia vreo 2 luni sa o obtii, viza k3/cr1 ia cel putin 6 luni in cel mai bun caz;
cind te casatoresti in ro la starea civila bineinteles ca tu te casatoresti ca cetatean romin; daca ai fi cetatean american nu ai mai avea nevoie de viza sa mergi in state....
blackpantero, in 2004 se mai dadeau vize prin "direct consular filling", acum nu se mai dau, cine stie ce exceptie ar acepta;si cind s-au dat au fost pt cetatenii americani care aveau rezidenta in ro sau in alta tara, sau pt cazuri speciale;pt ca sotul nu avea rezidenta in usa si nici nu eram caz special am preferat sa merg prin uscis decit sa risc un refuz la ambasada si sa-mi faca "viata grea" mai tirziu... eu am avut avocat, 2 la numar, primul in jur de 1000 de $ total incompetent, al 2 lea 1500 a facut treaba cit de cit, dar problema cu avocatii este ca intirzie procesul destul de mult pt ca toata comunicare intre petitionari si uscis se "plimba" prin biroul avocatului si ia mai mult timp; daca ar trebui sa merg din nou pe viza aceasta as merge fara avocat ppt ca nu este mare lucru sa completezi niste acte si sa le trimiti;
de asemenea blackpantro, ai fost extrem de norocoasa cu viza de turist in timmpce aveai deja actele depuse pt emigrare, nu se face asa ceva poti fi acuzata de frauda la intrare in state, am citit despre asa un caz, cind logodnica avea puse actele de emigrare ( la care a renuntat intre timpdeci nici macar nu mai erau actuale )si a folosit o viza de turist care o avea de dinainte pe 10 ani si la intrare in state a fost acuzata de intentie de emigrare si a stat la inchisoare timp de 2 luni pina au deportat-o inapoi....nu vreau sa sperii pe nimeni dar cu americanii nu-i de glumit cu nici o chestie care poate rezulta in inchisoare...
http://www.totsites.com/tot/bebepoze
blackpanterro spune:
Cum am spus am primit viza de turist in timpul procesarii rezidentei de 2 ori.Sa fi fost norocoasa de 2 ori?Prima data cu ajutorul guvernatorului cum am zis ca am facut scandal mare din cauza investigatiei, a doua oara pur si simplu am cerut viza si mi s-a dat iar la intrare in State nu a pomenit nimeni nimic.Chiar nu vad de ce sa fie o problema sa capeti viza de turist in timp ce ai actele depuse pt rezidenta?NU are una nimic cu alta....Eu nu zic sa incerci ca nu stiu cum e la ambasada in Ro ca nu am cerut vizele de la ambasada din Ro.Noi le-am obtinut pe amandaua in Roma la consulat, iar viza de permanent resident am obtinut-o in Frankfurt ca deja ne mutasem in Germania.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
josefine spune:
quote:
Originally posted by msl
Josefine,
dupa cum am mai spus daca te grabesti asa de tare poti merge pe viza de logodnica care ia vreo 2 luni sa o obtii, viza k3/cr1 ia cel putin 6 luni in cel mai bun caz;
cind te casatoresti in ro la starea civila bineinteles ca tu te casatoresti ca cetatean romin; daca ai fi cetatean american nu ai mai avea nevoie de viza sa mergi in state....
in cazul nostru, eu sunt si cu pasaport albastru si rosu. de aici, dilema mea.