Semineu

Semineu | Autor: BraveGirl

Link direct la acest mesaj

Mi s-a pus pata sa ne luam semineu.M-am interesat si m-am cam speriat de preturi...Si-a facut cineva semineu? Stiti firme care se ocupa cu asa ceva?

==========
Corina
Albumul meu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Firma Fedo http://www.seminee-fedo.ro/

specializati in seminee si parchet (apropos de celalalt subiect al tau) - buni dar taaaare scumpi. De la ei am cumparat doar niste accesorii pentru semineu- si alea taaaare scumpe, dar mi-au placut.

Eu mi-am facut semineul cu o firma din Ploiesti pe care am gasit-o la targul de constructii anul trecut - Gaftos Production SRL - www.gaftos.ro

Am fost foarte multumiti de ei - am dat pe semineu cu totul cat as fi dat la Fedo doar pe focar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Multumesc..am fosrt ieri la cei de la fedo.Si am picat pe spate cand am vazut ca ce mi-a placut la ei era doar focarul 3000 de euro fara tva ...

==========
Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Exact cum iti spuneam - intra la Gaftos pe site - sa vezi ca sutn la fel de frumoase - iar de cat de buna sunt si de seriozitatea lor garantez io!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panialinka spune:

am semineu improvizat sa zic asa ptr ca este in acelasi timp si centrala,deci am facut la comanda o 'soba' care are inauntru 12 tevi suprapuse 4 pe 4 prin care circula apa ,este conectat la o pompa care invarte nonstop si astfel am caldura la calorifere inclusiv apa calda.deci am chemat niste zidari care miau zidit soba in sufragerie,inclusiv burlanele pe perete.am acoperito frumos cu teracota si iam pus aplice de gips.in final arata ca un veritabil semineu.singurul accesoriu veritabil este usa din fier forjat cu geam pe care am facuto la comanda.in final este o bijuterie.soba au ridicato,facandui dedesubt 2 dulapioare unde tin lemnele.cu totul ,inclusiv caloriferele de aluminiu,ma costat 20 milioane,bineinteles si mana de lucru.asa ca te sfatuiesc sa improvizezi.nimic nu se compara cu serile de iarna cand stau pe canapea in fata lui si privesc jocul flacarilor.era sa uit:in baie am de fapt boiler pe care pot sa il conectez si la curent, vara de exemplu, si la semineu.tot de acolo pot sa incalzesc la curent si caloriferele in caz ca nu vreau sa fac focul.la un apartament cu 3 camere intro iarna consum 3 tone de lemne si o tona jumate de carbuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by panialinka
.nimic nu se compara cu serile de iarna cand stau pe canapea in fata lui si privesc jocul flacarilor.

Ai dreptate, tare mi-ar placea si mie sa fac asta! Doar ca mai toti cei cu care am vorbit despre seminee (si care au) mi-au spus ca miroase destul de tare a fum si fumul se impregneaza in timp, in obiectele inconjuratoare, perdele, covoare si de aceea m-ar interesa sa aflu si parerea ta despre asta (de cit timp ti l-ai facut?).
In alta ordine de idei, ma hotarisem sa fac unul fals, placat cu piatra, cu usi din sticla pictate artistic sa creeze iluzia flacarilor si portitze din fier forjat, dincolo de care sa se afle niste luminari din acelea groase, decorative, parfumate...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Daniela - fals! Daca ai cosul bine facut si tiraj destul de mare nu iese fum decat la inceput pana se aprinde lemnul. Dar vorbim aici de 10' in care stau cu usa de sticla trasa (inchisa) . Dupa ce a luat foc deschid usa larg/complet si nu iese pic de fum! Bineinteles daca ai un semineu complet deschis si nu poti sa inchizi usa la inceput se va face ceva fum. In plus depinde si ce lemn arzi - recomandate sunt esentele tari - stejar/fag, astea ard mai greu si nu scot fum. Daca arzi rasinoase....situatia este alta. Noi folosim mici aschii de rasinoase pentru ca se aprind usor, impreuna cu brichetele speciale impregnate cu o solutie speciala ce se gasesc la Bricostore/ Practiker aprindem - de la flacara lor se aprind butucii mari din lemn sanatos. De aceea spun de la aschiile alea pana se aprinde gramada de lemne iese fum.

Nimic nu se compara cu jocul flacarilor si mirosul de lemn ce arde. Oricum noi ii dam foc la ocazii speciale nu zilnic. Este o sursa de relaxare in primul rand, dar si o sursa aditionala de caldura, independent de curent si gaze fara de care centrala nu functioneaza. In plus tubulatura semineului este adusa si in camera de deasupra livingului - respectiv dormitorul matrimonial si scoate si acolo caldura. Daca cumva raman fara gaze si/sau curent pot sa ma incalzesc cat de cat.

Era sa uit - Si daca tot nu te-am convins Daniela. Poti sa-ti faci semineu pe gaze sau electric. Si-atunci n-ai nici o treaba cu lemnele, cu mirosul de lemn (poate nu-ti place) si cu fumul. N-ai treaba cu facutul focului, cu procuratul lemnelor etc. Apesi pe un buton si gata s-a aprins, simplu si comod.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by Miramar

Daniela - fals! Daca ai cosul bine facut si tiraj destul de mare nu iese fum decat la inceput pana se aprinde lemnul. Dar vorbim aici de 10' in care stau cu usa de sticla trasa (inchisa) . Dupa ce a luat foc deschid usa larg/complet si nu iese pic de fum! Bineinteles daca ai un semineu complet deschis si nu poti sa inchizi usa la inceput se va face ceva fum. In plus depinde si ce lemn arzi - recomandate sunt esentele tari - stejar/fag, astea ard mai greu si nu scot fum. Daca arzi rasinoase....situatia este alta. Noi folosim mici aschii de rasinoase pentru ca se aprind usor, impreuna cu brichetele speciale impregnate cu o solutie speciala ce se gasesc la Bricostore/ Practiker aprindem - de la flacara lor se aprind butucii mari din lemn sanatos. De aceea spun de la aschiile alea pana se aprinde gramada de lemne iese fum.

Nimic nu se compara cu jocul flacarilor si mirosul de lemn ce arde. Oricum noi ii dam foc la ocazii speciale nu zilnic. Este o sursa de relaxare in primul rand, dar si o sursa aditionala de caldura, independent de curent si gaze fara de care centrala nu functioneaza. In plus tubulatura semineului este adusa si in camera de deasupra livingului - respectiv dormitorul matrimonial si scoate si acolo caldura. Daca cumva raman fara gaze si/sau curent pot sa ma incalzesc cat de cat.

Era sa uit - Si daca tot nu te-am convins Daniela. Poti sa-ti faci semineu pe gaze sau electric. Si-atunci n-ai nici o treaba cu lemnele, cu mirosul de lemn (poate nu-ti place) si cu fumul. N-ai treaba cu facutul focului, cu procuratul lemnelor etc. Apesi pe un buton si gata s-a aprins, simplu si comod.

Miramar, nu stiu daca ai sughitat in week-end, intimplarea intimplatoare e ca am fost intr-o pensiune unde aveau un semineu splendid si m-am gindit fix la ce-ai spus: "Nimic nu se compara cu jocul flacarilor si mirosul de lemn ce arde.".
Ma declar cucerita pentru totdeauna de ideea unui semineu, gata! l-am si inclus in proiect!
Partea frumoasa e ca proprietarii pensiunii fac foc tot timpul in spatiul respectiv si intr-adevar nu se simte niciun miros suspect pe niciunde. Am mirosit si pernele de pe canapeasi chiar tapiteriile celor doua fotolii din fata semineului. Verdict final: merita!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput