parinti necasatoriti, acte la vama ptr copil???
Am si eu o prietena care e in urmatoarea situatie: are un baiat de 7 ani, n-a fost casatorita niciodata cu tatal copilului, acesta a venit doar si l-a declarat la nastere apoi a disparut efectiv, nu a mai dat decat 1 tel acum 2 ani, de atunci nimic. Mama vrea sa plece cu copilul in vacanta peste hotare, si are nevoie si de declaratia tatalui ca este de acord. Insa nu are cum sa dea de el. Ce este de facut???????
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Raspunsuri
Lona spune:
Il da in judecata pentru incredintarea minorului spre crestere, se pronunta hotararea, devine definitiva apoi, si nu mai are nevoie de altceva.
Chiar daca nu stie nimic de el, sa declare in cerere ultima lui adresa cunoscuta, apoi instanta stie cum sa-l citeze, indiferent daca mai sta sau nu acolo.
codruta_grg spune:
Poate sunt un pic off topic, dar va pot spune ce a patit o cunostiinta de a mea: e divortata, cu hotarare d ela tribunal ca i s-a incredintat copilul. A intrebat in n locuri daca poate pleca cu el din tara fara acordul sotului si toti au asigurat-o ca nu mai e nevoie de nimik. cand sa se urce in avion, nu au lasat-o fara declaratia tatalui (cu toate ca avea toate actele la ea si erau in regula). Sincer nu stiu daca au avut acest drept, dar mare grija
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
Lona spune:
quote:
Originally posted by codruta_grg
Poate sunt un pic off topic, dar va pot spune ce a patit o cunostiinta de a mea: e divortata, cu hotarare d ela tribunal ca i s-a incredintat copilul. A intrebat in n locuri daca poate pleca cu el din tara fara acordul sotului si toti au asigurat-o ca nu mai e nevoie de nimik. cand sa se urce in avion, nu au lasat-o fara declaratia tatalui (cu toate ca avea toate actele la ea si erau in regula). Sincer nu stiu daca au avut acest drept, dar mare grija
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
Poate n-avea stampila DEFINITIV pe hotarare. Altfel, e un exces de zel de pe urma caruia cineva platea foarte usor.
Alex2 spune:
quote:
Originally posted by Lona
Poate n-avea stampila DEFINITIV pe hotarare.
Corect. Cele mai multe mamici nu stiu despre asta, si e si mai greu de obtinut. Sau poate cei de la aeroport nu stiau regulile prea bine.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
Lona spune:
quote:
Originally posted by Alex2quote:
Originally posted by Lona
Poate n-avea stampila DEFINITIV pe hotarare.
Corect. Cele mai multe mamici nu stiu despre asta, si e si mai greu de obtinut. Sau poate cei de la aeroport nu stiau regulile prea bine.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
De ce e asa greu de obtinut??
madau spune:
Of....multumesc din suflet ptr sfaturi...la treaba cu incredintarea minorului ma gandisem si eu...insa am sperat ca exista vreo varianta mai rapida, ei vor sa plece in martie ptr 3 zile..iar in vara mai mult. Deci presupun ca varianta cu martie pica, procesul probabil ca va tine mai mult de o luna. In fine...sa presupunem prin absurd ca-l citeaza si apare la proces...poate merge inainte cu acesta (actiunea de incredintare)??? Ea nu mai vrea sa aiba de a face cu acest "individ"...ca tata nu-i pot zice
Va pup
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Lona spune:
quote:
Originally posted by madau
Of....multumesc din suflet ptr sfaturi...la treaba cu incredintarea minorului ma gandisem si eu...insa am sperat ca exista vreo varianta mai rapida, ei vor sa plece in martie ptr 3 zile..iar in vara mai mult. Deci presupun ca varianta cu martie pica, procesul probabil ca va tine mai mult de o luna. In fine...sa presupunem prin absurd ca-l citeaza si apare la proces...poate merge inainte cu acesta (actiunea de incredintare)??? Ea nu mai vrea sa aiba de a face cu acest "individ"...ca tata nu-i pot zice
Va pup
Se judeca oricum, indiferent daca vine sau nu. Chiar ar fi preferabil sa vina - s-ar scurta istoria, nu s-ar mai da termene pentru a-l gasi.
De primit copilul nici nu se pune problema, atata vreme cat n-a aparut in viata lui pana acum.
madau spune:
Lona
annasibebica spune:
Am si eu o nelamurire: daca parintii sunt necasatoriti si copiii pe numele tatalui, in a cui custodie se considera ca sunt copiii? Nu in custodia mamei?
Lona spune:
quote:
Originally posted by annasibebica
Am si eu o nelamurire: daca parintii sunt necasatoriti si copiii pe numele tatalui, in a cui custodie se considera ca sunt copiii? Nu in custodia mamei?
Nu. Parintii au drepturi si indatoriri egale fata de minori. Incredintarea minorului se face prin hotarare judecatoreasca, indiferent daca parintii au fost sau nu casatoriti vreodata.