Drum de servitute

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

quote:
Originally posted by dream

.... Dar ei zic ca nu e drum public si de aici au inceput toate problemele. Ei se judeca cu Primaria ca e pamantul lor. Noi cu ei sa scoata gardul si uite asa batai de cap si nervi intinsi la maxim pentru asta.
Deci daca la primarie figureaza ca drum public se poate cere drum de servitute? Dar atata timp cat nu sunt in clar nici primaria, nici eu si este pe rol un proces, nu cred ca se poate face nimic.
Acest drum de servitute trebuie sa apara undeva in acte inscris? Sau se poate dobandi pe parcurs?
Multumesc de raspuns.

www.babiesonline.com/babies/a/andydaniel/" target="_blank">steaua noastra

dc figureaza ca drum public, apoi nu mai conteaza ca e de servitute sau public, e al obshtii, nu?
ce face ala cu gardul e un abuz si primaria va castiga dar cand? of-of, mai-mai!
ti-am mai spus ca ar trebui sa fie mentionat in actele cadastrale care au stat la baza incheierii contractului; dc ai luat insa o bucata mare da pamant si ai lotizat-o tu, atunci cadastristul tau, in baza PUZ/PUD aprobat in zona il va figura drumul si va figura si la cadastru in registrele lor

Mai am o idee... chiar dc legea e de partea voastra dar decat sa asteptati cu anii...mai bine uniti-va toti cei de pe strada aceea, care sunteti interesati de acest drum si faceti-i o superoferta de pret paratului, pt bucata aia de pamant pe care o blocheaza si cumparati-o (desi nu-i va conveni daca NU mai are iesire la alt drum); CAT POATE SA VA REVINA CA PRET DC SUNTETI MAI MULTI?

Cazul acesta a fost mediatizat cumva la o televiziune? ca parca am vazut un caz identic;
Oricum nu e un caz singular si este un abuz din partea lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Sisi - scuza-mi tonul de dinainte, chiar nu stiu ce m-a apucat. Ceea ce am vrut sa spun a fost ca nu exista vreo reglementare legala care sa-ti ceara o latime minima de 9 m, depinde de la caz la caz si in fct. de reglementarile de urbanism din zona respectiva. In nici un caz n-am vrut sa spun ca nu cred ca la tine nu e situatia asa sau ca n-ai fi fost serioasa.

Scuze inca o data .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

ioi, imi pare rau c-am starnit polemici. In sfarsit am reusit sa ma luminez un pic. Nici macar n-am stiut ca exista diferenta intre drum de servitute si drum de acces. Ceea ce avem noi este , se pare, de fapt drum de acces si trebuie (legiferat)sa fie cel putin de 9 m. Ca sa fiu mai concreta a fost un lot mai mare de teren parcelat in 14 bucati cu dimesiuni diferite toate acestea avand front la drumul de acces, pe care din pacate fosta proprietara l-a facut numai de 7 m. Acuma ne omoram neuronii cum sa rezolvam problema. Pupici

Mergi la inceput

BANUIESC CA 14 LOTURI ADIK CATE 7 DE O PARTE SI ALTA A DRUMULUI DE ACCES, deci se ia cate 1 m de o parte si alta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdelaP spune:

Hi, hi banuiala ta e eronata. Apoi acuma haz de necaz. Cele 14 parcele sunt numai de o parte. Asta inseamna ca trebuie sa taiem cate 2 m din fiecare.. Pe cealalta parte a drumului e proprietar un taran care nu-si vinde si pace pamantul. Probabil ca numai atunci cand va fi clarificat drumul si trase utilitatiile.Uf.

Mergi la inceput

aaa, pai nu se face asa ...
taranul trebuie luat cu binisorul, ca e si in interesul lui sa impartiti drumul si oricum n-are incotro ca asa se face (doar dc el de partea cealalta a terenului nu cumva are acces la alt drum ca sa va dea cu tifla ... ca nu e interesat); prin urmare, pana in axul drumului ia de la voi (4.5M) si simetric ia de la taran; el tr sa inteleaga ca nu va putea sa vanda dc nu face pace cu voi si nu e dupa el ca dc asa e in PUZ, amin! se contesta si asta dar nu vrei sa stii pe cati bani si cat dureaza ...
parerea mea ca pana clarifica taranul se va circula oricum abuziv cu un fir pe terenul lui, ... si ce daca! asa ii trebuie dc s-a facut peste noapte negustor ..
mai, e aberant sa se ia tot drumul de la voi; NU!
respectati PUZ/PUD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Spuneti-mi va rog, daca intre timp s-a schimbat legislatia si daca cineva ma poate obliga sa cedez mai mult de 4,5 m pentru un drum de servitute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Am sa copiez si mesajul lasat la legislative, poate aici gasesc mai repede un raspuns:

Buna

V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da un sfat( sau mai multe) legate de situatia mea:

Avem un teren extravilan agricol pe care vrem sa il trecem in intravilan.

Parcela noastra face parte dintr-un teren mai mare, de aproape 9000 mp. Acest teren de 9000 mp a fost parcelat de fostul proprietar chiar inainte de vanzare www.postimage.org/image.php?v=aVTpJPr" target="_blank">la fel ca in imagine

Lotul 1 si lotul 9 au acces la un drum considerat public( cam ingust ce-i drept)

In prezent totul acolo arata ca un camp mare, care include cei 9000 mp parcelati si prevazuti cu un drum de servitute si plus jur alte terenuri mari ale altor proprietari. Terenul asta mare se termina intr-o fundatura cum ar veni. Dupa care vin alte terenuri mari de care nu noi stim nimic.

Problema noastra este urmatoarea, cand am cumparat terenul era prevazut cu un drum de servitute de 4,5 m ca in poza. Acuma insa, unul dintre arhitectii consultati spune ca toata parcela respectiva trebuie reparcelata total din nou ptr ca drumul de servitute tr sa aiba minim 9 m. Un altul spune ca e ok sa fie de 4,5 m. Al treilea zice ca tr sa facem un oarecare rond in capat unde e fundatura?

Care e adevarul?
Ce spune legea despre acest lucru? Exista totusi obligativitate pentru o anumita latime a drumului de servitute?

Si daca e vre-un arhitect prin zona, poate sa imi spuna, va rog frumos, care sunt pasii recomandati pentru trecerea in intravilan? ( nu exista PUZ in zona)

Multumesc

Lilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Tocmai am intrebat azi un notar si mi-a spus ca in lege nu e specificat un minim pentru drumul de servitute. Sunt aplicate reguli locale - de ex in Snagov minim pentru obtinerea autorizatiei de construire este o latime de 5m.

Mergi la inceput