Stranuta si tuseste....

Bebelusa mea in varsta de 18 zile stranuta si tuseste,adevarat,nu des dar ma sperie ingrozitor.Tusea si stranutul le are de cand am nascut-o,se intampla cam de 2-3 ori pe zi,tuseste cam de 2 ori si 2 stranuturi,si apoi totul ok.Nu are temperatura,dar altceva ce ma pune pe ganduri sunt si scaunelele atat de rare pe zi,maxim 2,mai mult o ajut eu cu termometrul.In ultimele zile mananca mult mai des si putin,ii dau si san si similac formula,motivul fiind ca la san am lapte destul de putin.Seara o apuca o criza de plans de maxim o ora,apoi se linisteste,doarme cam 3-4 ore,apoi se trezeste,mananca si iar adoarme.Voi ce credeti,este normal??Am fost la pediatru cu 3 zile in urma,totul pare foarte ok,dar nu prea am incredere in dr de aici,sunt forte superficiali.
Raspunsuri

roxi2004 spune:
buna - cu cat bebe bea mai mult lapte de la san - cu atat vei avea mai mult lapte. Cu cat ii dai si altceva - cu atat "productia" de lapte scade. Daca ii dai numai san rezolvi si problema cu scaunele. In rest ai incredere in copilul tau ca se va descurca si cu scaunele si cu tusea si cu restul. Se mai ineaca si ea !!!
Daca spui ca acolo doctorii sunt superficiali - iti spun cum este aici: nu te primesc la doctor cu copilul decat dupa ce au trecut 3 zile de cand copilul are febra si nu i-a scazut cu paracetamol. Altfel daca copilul ti-a facut febra azi noapte 40 cu 3 (cum a fost cazul meu) mi-au spus sa mai astept ca nu are rost sa vin cu el la medic - si sa ii dau paracetamol. Sunt asa cum sunt, calmi, inceti, lenti elvetienii astia, dar m-au invatat un lucru. Trebuie avut incredere in copil ca este mai puternic decat credem noi si nu tb stimulat cu nimic (vezi supozitoarele).
Pt lapte bea tu ceai de chimen cu anason - mult 4-6 cani pe zi.
Multa bafta.

viana spune:
Lasa termometrul deoparte!Da ca ai fi acasa ti-as sugera pt reglarea scaunelor si pt colici DEBRIDAT.Nu sunt o problema 2 scaune pe zi.Am auzit pe aici de copii care au unul la saptamina.Mie una nu mi se pare normal dar ,uite ca exista si nu sunt considerati constipati.
Legat de plins...Fetita mea pe la 2 luni plingea in fiecare seara de pe la 9 pina la 10 fix.O lua sotul meu pe umar ,o plimba prin casa si adormea.A tinut cam o saptamina.Si inainte di dupa acea saptamina se culca singura.O pun in pat si plec.Doctorita a spus ca se numeste plins hibernal.Ea nu plingea ,racnea.
sanatate multa si sa cresteti mari!

tanima_i2002 spune:
Copii stranuta foarte des cand sunt mici. Al meu stranuta si de 10 ori pe zi. Si mai ales sugjhita. De tuse, poate se mai inneaca, chiar si cu saliva ei. Mie mi s-a intamplat sa stau langa bebe si doua secunde cat nu m-am uitat la el s-a innecat cu saliva (ca nu papase nimic deci nu avea cu ce altceva) si era vanat, cand l-am ridicat a tusit si gata. Avea tot cam 3-4 saptamani. Si acum mai tuseste asa din senin, dar deh, e mare si daca inghite mai anapoda stie sa tuseasca sa se desnece.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

tuculina spune:
Bebelusul meuu are 2luni si 2sapt si la fel stranuta si tusea nu mult dar ma speria.Am fost la pediatru si mi-a spus ca nu e racit ci ca are nasucul infundat.Mi-a recomandat apa de mare sau ser fiziologic cu care ii cureti nasucul.Tu folosesti asa ceva?Acum nu mai am probleme.Sanatate si crestere usoara

roxanaz spune:
1. copiii mici stranuta foarte des chiar la mutarea din camera in camera, este normal si nu ai de ce sa te ingrijorezi.
2. tusea...nu cred ca e tuse daca o face de doua ori. isi curata caile respiratorii. tot normal tot nu e motiv de ingrijorare.
3. NU o mai stimula cu termometrul, nu faci decat sa ii creezi un reflex daunator de care apoi vei scapa extrem de des. atata timp cat nu face foarte rar si foarte tare, sub forma de bobite, nu este constipata si nu trebuie fortata. las-o in ritmul ei.
4. plange seara de colici. or sa treaca si astia pe la 3 luni.
5. pune-o cat mai des la san pentru a stimula productia de laptic, asa poate poti scapa de formula. alaptatul cel mai bun lucru pe care il poii face pentru bebelusul tau.
sanatate multa!
Roxana

mary_ary spune:
1. Daca pediatrul a spus ca e OK bb, nu ai de ce sa-ti faci griji. Cand era Ariana asa mica, mergeam la control saptamanal, iar cu cat crestea se rareau si vizitele la pediatru. De ex. acum la 1 an si 4 luni mergem 1 data pe luna: ne cantareste, ne masoara, etc.. Astfel daca chiar sunt probleme cu bb sunt descoperite la timp.
2. E adevarat ca alaptatul cat mai des stimuleaza lactatia, dar NU MAI REPEDE DE 2 ORE!!!!!!
3. Ariana a avut mari probleme cu scaunele. De pe la 2 saptamani a facut cu termometru pana pe la 6-7 luni: nu exista seara, inainte de baita sa nu-i pun termometru, daca nu a avut scaun in ziua respectiva bineinteles. Supozitoarele cred ca pot crea dependenta, dar termometru NU!!!!! Vorbesc din experienta proprie, stiu ce inseamna sa planga bb, sa aiba burtica tare ca o piatra. La noi n-a avut efect alt remediu, gen DEBRIDAT, ceai de musetel, suc de mere, etc.....
mary si gogoasa mica

sirimie spune:
quote:
Initial creeata de Lorenyy
Bebelusa mea in varsta de 18 zile stranuta si tuseste,adevarat,nu des dar ma sperie ingrozitor.Tusea si stranutul le are de cand am nascut-o,se intampla cam de 2-3 ori pe zi,tuseste cam de 2 ori si 2 stranuturi,si apoi totul ok.Nu are temperatura,dar altceva ce ma pune pe ganduri sunt si scaunelele atat de rare pe zi,maxim 2,mai mult o ajut eu cu termometrul.In ultimele zile mananca mult mai des si putin,ii dau si san si similac formula,motivul fiind ca la san am lapte destul de putin.Seara o apuca o criza de plans de maxim o ora,apoi se linisteste,doarme cam 3-4 ore,apoi se trezeste,mananca si iar adoarme.Voi ce credeti,este normal??Am fost la pediatru cu 3 zile in urma,totul pare foarte ok,dar nu prea am incredere in dr de aici,sunt forte superficiali.
1. Daca tu o alaptezi cit mai mult ea va lua anticorpi de la tine si n-o sa se imbolnaveasca. Sfatul meu este sa o alaptezi de cite ori cere si sa nu o inveti cu biberonul ca va refuza sinul si va fi o mare pierdere pentru ea. Verifica daca nu o treci de la cald la rece, cam asta e motivul pentru care stranuta.
2. 2 scaune pe zi nu sint rare, trebuie sa faca kk o data la citeva zile daca papa numai sin! E foarte gresit sa "o ajuti" cu termometrul, nu o ajuti deloc ci o chinui, si se va invata sa nu faca spontan kk. Eu te sfatuiesc sa te opresti sa o ajuti cu termometrul! Daca papa sin asimileaza tot si nu face kk in fiecare zi, dar este foarte normal.
3. Criza de plins seara e de la colici, e normal. Si programul este foarte normal, trebuie sa te scoale sa manince si noaptea.
mary_ary, tu zici ca numai la 7 luni a facut kk singura, atunci de ce zici ca termometrul nu face dependenta? Faptul ca nu a facut singura 7 luni nu inseamna dependenta??
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Despre Andrei

mary_ary spune:
Sirimie citeste cu atentie:
Am ajutat-o cu termometrul in zilele in care nu facea singura!!!!!!!La sfarsitul zilei o ajutam cu termometru, i masam burtica. Nu am spus ca pana pe la 7 luni nu a facut decat cu termometru, ci ca nu am lasat zi sa treaca in care sa nu faca kk: fie ca facea singura sau cu termometru! Mai ales ca la sfarsitul zilei avea burtica tare ca piatra!!!! Iar pe la 7 luni nu a facut singura ca nu i-am mai pus termometru, ci din cauza ca i-am adaugat 1 felie de portocala in sucul de mar si morcov. Iar din acel moment, fara nici o exagerare a facut singura-singurica. E FALS sa afirmi ca termometrul creaza dependenta.
Pediatra mi-a spus ca nu are absolut nimic daca nu are scaun zilnic sau ca o ajut sa faca kk cu termometru.
Acum, la 1 an si apoape 4 luni are cel putin 1 scaun pe zi.
Daca ar fi fost sa-i creeze dependenta ar fi facut si acum tot cu termometrul!!!!
mary si gogoasa mica