Faianta din bucatarie
Raspunsuri - Pagina 5
Miramar spune:
E cam mica latimea - daca era mai patratoasa sa aiba latimea mai mare parca ar mai fi mers si wenge. Nu zic ca nu merge si asa dar parca mai degraba as vedea o mobila luminoasa - un galben citron sau pai, un potocaliu - pepene galben, nu aprins. Sau daca vrei pe culoarea lemnului - parca ar merge un cires cu un blat bej. Dar daca vrei neaparat wenge fa-o asa ca a ta e. Si pune-i un blat deschis - alb sau alb-galbui. Si fa un model unde sa ai si ceva geamuri fumurii sa mai spargi culoarea aia inchisa.
Parerea mea, tu faci cum vrei in the end!
Rozi spune:
Si eu sunt pro faianta numai un brau, intre corpul de jos si cel suspendat (uite o poza aici: http://new.photos.yahoo.com/rozibb/album/576460762385386113/photo/294928804176177798/2 )
Bucataria mea are aceeasi forma ca a ta, dar este chiar mai mica.
Mobila de jos va acoperi nitel faianta (cam cum vine in poza masa), la fel dulapurile suspendate.
Mie nu-mi place faianta in dreptul mesei - sa dau cu cotul pe faianta rece... am folosit vopsea lavabila!
simonique spune:
Multumesc mult pentru exemplificare. M-am hotarat, deci var lavabil in dreptul mesei si faianta in partea cu mobila. Acum sa vad ce culoare de mobila ma hotarasc. Mi-ar fi placut tare mult culoarea wenge dar se pare ca bucataria mea e prea mica. Daca cineva mai are pareri eventual si ceva imagini, astept cu mare interes.
Simonique si bb Mario (22 august 2005)
olim spune:
salutare tuturor
fetelor, am si eu o intrebare.La ce pret as gasi metru de gresie si faianta de calitate.Am auzit de firma zirconio, ca are ceva gresie portelanata.Oare se merita sa du 30-40 de euro /m2.Voi ce parere aveti?
Astept sugestiimultumesc
codruta_grg spune:
Olim, cea de care vorbesti tu este cu sticla in ea, aia inseamna portelanata?
Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)
asa crestem noi
olim spune:
asta imi place mie si in romania mi-au cerut 30 de euro/ m2
[http://www.zirconio-romania.ro/es/default.htmrl]
Miramar spune:
Gresieportelanata - inseamna ca e mai rezistenta si ca nu aluneca. Nu cred ca este din portelan ci eventual partea superioara lucioasa sa aiba portelan deasupra, caci pe spate se vede clar ceramica.
Olim majoritatea gresiilor acum sunt portelanate. 30 euro este destul de mult. Eu am cumparat gresia si faianta in primavara lui 2006 de la producatori/distribuitori destull de scumpi: Delta, Girom, Romstal. Preturile pentru toata casa - am 4 bai intre 60 si 80 lei/mp adica intre 18 si 24 euro/mp. Nu cred ca intre timp preturile sa fi crescut, tendinta este de scadere de altfel.
Acum depinde si de bugetul tau si de suprafete. Daca aia iti place si ti-o permiti 30 euro/mp nu este exorbitant.
olim spune:
stiu ca este gresie portelanata si gresie din portelan, cel putin asa mi-au explicat cei de la fabrica de aici.Adica cea portelanata are un strat subtire din portelana, iar cealalta e toata de portelan, de aceea e si foarte grea, o placa de 66x33 are 8 kilograme.
Stiu ca zirconio este o firma medie aici, iar in Romania am intels ca e de lux, de aceea au preturi asa mari.
Am gasit modele care ne plac foarte mult, si de aceea ne-am gandit sa o luam de aici.
Mitramar, ce dimensiuni au placile tale, pe mine ma intereseaza daca stie cineva daca exista placi la dimeniuni de 60 de cm in Romania, si cat m-ar costa?
Multumesc pentru orice informatie