Gresia si parchetul pe camere

Gresia si parchetul pe camere | Autor: simonique

Link direct la acest mesaj

Uffff, greu cu renovarile astea si amenajarile...
Problema mea ar fi urmatoarea: cum e mai util si estetic sa pui in casa: parchet in dormitoare si sufragerie si gresie pe hol si bucatarie sau parchet doar dormitoare si gresie in hol, bucatarie si sufragerie(fara praguri)?
Multumesc anticipat pt raspunsurile voastre

Simonique si bb Mario (22 august 2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Util si estetic e cum vrea sufletelul tau si-al familiei tale!...atata vreme cat nu pui gresie in dormitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

Voi cum ati facut? Ce aveti in sufragerie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Simona, estetic e sa pui parchet acolo unde merge adica in zone fara apa. Parchetul de lemn ofera caldura si termica si vizuala.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns burghez spune:

pentru copii este mai bine sa ai parchet pe o suprafata cat mai mare ,pt intretinere se curata mai usor gresie ,dar poti alege parchet laminat ,sunt oferte super ieftine la bricostore ,metro etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

Saru'mana pt raspunsuri
Deci e mai bun parchet si in sufragerie...Si in cazul asta gresia de pe hol cu parchetul din sufragerie ar trebui sa se asorteze sau nu conteaza - in ideea ca se vede de la usa unde se imbina cele doua?

Mergi la inceput

Ar fi frumos sa le asortezi cat de cat - adica sa nu-ti sar in ochi, dar nici nu trebuie musai sa fie aceeasi culoare de ex. - iar la imbinare se pune prag de trecere - care se gaseste si el la Brico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Miramar,
cum ati ales parchetul masiv? Cum se verifica daca e bine uscat?

Mergi la inceput

Trebuie sa aiba grosimea de min. 22mm.

Iar de uscat te uiti si tu la el cum arata - trebuie sa fie uscat in profunzime - in plus daca poti sa faci rost de un aparat de masurare a umiditatii cu imprumut de la cineva (noi asa am facut) ar fi super tot cu ala masori si umiditatea sapei.

Atentie! - masori umiditatea inclusiv la cel care-ti este livrat tie -prin sondaj.

Nu mai stiu cat trebuie sa fie umiditatea - dar da si tu un search pe internet si vezi.

SI iarasi nu uita - parchetul trebuie aclimatizat in spatiul/casa unde urmeaza a fi montat - adica il depozitezi in casa timp de minim 2 saptamani - in cdt. uscate si intr-un mediu aerisit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarrablu spune:

Eu una as folosi parchetul in camere; mai ales ca in romania e frig. Si as prefera parchetul din bucati mici pt ca celalalt se poate umfla (cum am vazut la cineva).
Si ai si atatea modele dintre care poti alege.
Iar pragurile am vazut ca nu se mai poarta; dar acum depinde de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarrablu spune:

Eu una as folosi parchetul in camere; mai ales ca in romania e frig. Si as prefera parchetul din bucati mici pt ca celalalt se poate umfla (cum am vazut la cineva).
Si ai si atatea modele dintre care poti alege.
Iar pragurile am vazut ca nu se mai poarta; dar acum depinde de tine.

Mergi la inceput