concediu paternal

concediu paternal | Autor: gabit

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare referitor la sotul meu:
A ramas in vigoare Legea concediului paternal nr.210/1999, privind acordarea unui concediu de 15 zile pentru tatal care a efectuat un curs de puericultura?
In caz ca da, daca Institutia unde lucreaza refuza, din diverse motive acordarea acestui drept, ce se poate face?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da a ramas in vigoare insa nu inteleg in ce sens refuza din diferite motive. Care sunt motivele de refuz?

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabit spune:

Marius,
Merci pt. raspuns. Motivul e ... mai multe :))):
1)ca nu am interpretat bine legea (cu toate ca am si normele metodologice)
2)ca nu sunt destui oameni, ca e perioada concediilor si ca , daca e, o sa se acorde concediul mai spre iarna...
Specific romanesc, nu?!
Oricum, cererea oficiala de concediu am inteles ca poate sa o faca doar dupa ce nasc.
Daca se mentin cei de la personal, totusi, pe pozitia asta ce-i de facut, ca vor fi o gramada de probleme de rezolvat atunci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Trebuie sa sti ca acest concediu paternal, potrivit prevederilor art. 2 alin.(2) din Legea nr.210/1999, se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
Asa ca daca nu il ia in aceasta perioada, angajatorul poate refuza sa-l acorde ulterior, pe motiv ca a fost solicitat prea tarziu.
Din pacate legea nu contine si sanctiuni pentru angajator, astfel incat daca nu este acordat acest concediu singura solutie este contestarea in justitie a deciziei angajatorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabit spune:

OK Liviu,
Multumesc mult,
Gabi

Mergi la inceput