Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)
Raspunsuri - Pagina 30
Ivona1977 spune:
Neata fetele!
Feicitari Ioana, sa-ti traiasca copilasul!
Hai Criss68, Oana! Bafta!
La multi ani Alydumy!
Levi tu parca intrebasesi de rahidiana, la mine a fost singura care a mers si le-am 'incercat' pe toate, si gaz ilariant, si petidina, si epidurala. Trebuie sa stai foarte linistita cand ti-o face, sa nu misti absolut deloc. Unele (foarte putine) au ghinion, asta e in mainile lui DD asa ca roaga-te si fii barbata!
Tzuchi, ce sa facem, asta a fost, speram sa nu mai fie, se pare ca NHS-ul a gresit cu noi din toate punctele de vedere. Cand nasti te rog sa imi dai de stire ca sa anunt fetele, daca vrei, bineinteles
:). Cat despre moase, au venit de 3 ori si gata, o data chiar a doua zi si mi-a scos si firul de la ceza (nu doare deloc) si inca de doua ori si au cantarit-o pe Ella si au intrebat cat mananca, plus ca i-au luat sange din calcai pentru testele alea ale lor (stii tu, bebele lui Gordon Brown a fost diagnosticat cu fibroza chistica in urma testului asta). Speram sa fie totul bine si de data asta. Si health visitor a fost prima data ieri si tot scrie in carnetelul ala rosu, s-a uitat la fata si tot ma intreaba daca sunt deprimata si daca am resentimente fata de copil, ca de, am avut o nastere traumatizanta...Parca e de vina copilul, doar suntem oameni educati ce naiba, eu cu altii am ce am ...
Sa nu credeti ca sunt o mama denaturata, dar eu nu ii mai dau lapte de san Ellei pentru ca am observat ca o durea foarte tare burtica, plangea cu orele. In spital ii dadusera deja SMA (formula) asa ca ii dau doar din asta. Intrebare: am observat ca nu se satura, si as vrea sa trec la laptic numarul 2, pentru bebei mai marisori. Trebuie sa fac ceva in mod special? E destul de mare pentru laptele ala? Imi e frica sa nu o stric la burtica.
Zicea cineva ca bebele ei se screme si plange, asa face si bebelina mea si nu stiu ce sa fac sa o impac. Inainte era mult mai rau, se mai si constipa. Pentru constipatie moasa mi-a zis sa ii dau pana la 50 ml de apa fiarta si racita (daca face kk bilute tari, cum e kk de iepure).
Intrebare 2: exista medicamente pentru oprirea lactatiei? ca nu am chef sa ma pompez de 3 ori pe zi pentru urmatoarele 6 luni.
Va pup pe toate, bafta si bebei sanatosi!
Ivona si Ella Marie (14 zile azi)
adinush spune:
Si eu tot cu Persil sensitive si clatire suplimentara...de calcat le-am calcat prima data cand le-am spalat pe toate.Acuma am alte lucruri mai bune de facut si cand am timp liber stau pe net![]()
Adinush
de
Ayleen-Alexandra
eli1977 spune:
Sarumana de raspunsuri Oana si Adinush!cred ca ma orientez spre deterg lichid atunci si la 60 de grade cu ele!!
ELI 39+
LEVI spune:
Ivona 1977,merci de raspuns.
Eu zic sa nu treci la lapte nr 2,decat cand bb implineste varsta indicata pe cutie pt etapa urmatoare.Poate fi periculos.
In legatura cu oprirea lactatiei,da exista medicamente ,vorbeste cu medicul de familie.
Luminita
35+ 
si
Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
aiska spune:
Criss iti doresc recuperare rapida!

Ioana felicitari pentru bebic!
Cine face un capitol nou, Oana??![]()
![]()
Azi am 39+5 si daca o tin tot asa ajung la 41+3 si de-abia atunci ma invita la control ca finlandezii nu te induc inainte de saptamina 42.Sper sa am totusi bafta.M-am hotarit sa merg pe jos 3 km in fiecare seara cu Joel in carucior, poate ajuta la ceva.
Sotul e speriat ca uta-uta ar putea provoca nasterea si nici nu vrea sa incercam.![]()

Sabina
39+
mamica lui Aleksi Joel 
Catalina spune:
Ivonna, nici eu nu ii mai dau san lui Matei de vreo 2 saptamani. Dar nici nu am luat nimic. E adevarat ca atunci cand mananca el ma mai ud pe tricou dar nu ma dor sanii (bine, ca nu m-au durut niciodata de cand am nascut) sau altceva. Ar trebui oare sa iau ceva? Chiar ce se ia ... parca era un medicament cu B.
Eu ziceam de bebe ca se screme. La constipatie face caca numai asa tare, sau si tare si mai moale?
Oana, iti multumesc pt sfat. Cum ziceam, marti merg la dr si vad ce recomanda. Stiu ca uneori in crize nu e recomandat masaj. Vad ce zice si prestez ca nu se mai poate. Dimineata cel putin cand tre sa ma dau jos din pat, e chin. Si la spate si la genunchi. Parca as fi mamaie de 80 de ani.
Pupici,
Cata
marinar spune:
Catalina eu rezolv sughitatul fie cu putin ceai fie cu o picatura de lamaie. nici asa nu-i trece imediat, si sughite mai rau ca un om mare, dar altceva nu stiu. asta mi-a zis dr asta fac.
de spalat si eu tot cu persil sensitiv si le calc pe fata.
pe bebelina o ung cu ulei de masline fiert putin la abur in care am pus si vitamina A uleioasa.
intrebare pt fetele care alapteaza: pe voi va dor sanii??? eu ma bucuram ca nu ma mai doare operatia si pot sa dorm pe o parte dar acum nu-mi gasesc locul pt ca ma dor sanii de mor. dupa ce papa bebelina am incercat sa ma mai mult ca sa vad daca mai iese ceva. nu am insistat pt ca nu vreau sa-mi nenorocesc iar sfarcurile- oricum nu m-am refacut complet si inca folosesc mamelonul, si nu mai iese nimic din canalele de la sfarcuri, doar ff putin din cele de pe mameloane si numai de la un san. dar ma dor sanii si cand sunt plini si cand sunt goi. e normal???
Marina mami de Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
anis spune:
Marinar , sughitul trece cu lapte de la san..sau din bibe.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Amaya spune:
Eli, eu am iesit afara cu el dupa o saptamana insa am crescut gradual timpul petrecut afara, mai intai 10 min., apoi 20 si tot asa. Geamul l-am deschis in fiecare zi si vizite noi am primit din prima zi insa le-am dat vizitatorilor in primele 2 sapt. gel dezinfectant pentru maini si masti de unica folosinta pentru nas si gura.
Catalina, asa este, tu povesteai de incidentul cu calciul. Bravo voua ca ati iesit la plimbare. Ca sa ameliorezi durerile de spate poti lua un marsupiu in care sa-l duci pe bebe (mie mi-a fost indispensabil) si atunci greutatea se disperseaza altfel si nu mai ai presiunea pe coloana fiindca nu mai trebuie sa tii mainile ridicate.
Problema cu vata o stiu de la prima sarcina, imi aduc aminte ca umblam cu pachetul de vata in buzunarul halatului, de rasul lumii. Pentru gaze (eu m-am umflat rau de tot in primele 2 zile in spital) imi faceau niste injectii dimineata si seara, iar supozitorul cu glicerina e sfant.
Ivona, daca vrei sa opresti lactatia primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa nu te mai mulgi (asa o stimulezi in continuare). Trebuie sa te mulgi decat daca se intaresc sanii si doar putin cat sa se detensioneze si sa nu mai fie tari. In rest e important sa consumi cat mai putine lichide si te ajuta mult sa te legi strans de tot cu un cearceaf sau o carpa mai mare. Nu-ti recomand sa iei medicamente pentru stoparea lactatiei fiindca au f. multe efecte secundare. Cand n-am mai putut sa alaptez la primul copil asta este tot ce am facut (indicatiile ginecologului) si in 4 zile nu mai aveam deloc lapte.
Oana
37+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
aiska spune:
Am deschis un nou capitol al Odiseei noastre!
Haideti sa continuam la capitolul 59
Sabina
39+
mamica lui Aleksi Joel