Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)
Raspunsuri - Pagina 29
oana_bucur spune:
Numai eu stau in continuare ca elefantul lenes in pat...cam greu , dupa 5 luni , sa intru in activitate brusc...si apoi eu ica mai am rabdare.
Alinuk luam in considerare...chiar ma gandeam la ce spui tu...daca nu ma insel Anis zisese ceva de crema de galbenele...o sa ma uit si de o tinctura.
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+4 
marinar spune:
nu stiu cum e la epiziotomie, dar pt ceza nu e nevoie de ingrijire speciala. eu nu am avut nici un fel de pansament, cat am fost in spital de cate ori mergeam la tualetare mi se stergea si operatia si atat. cand m-am externat am intrebat daca trebuie sa o ingrijesc in mod deosebit cu ceva, ca-mi luasem si betadina si tinctura de glabenele (pt epiziotomie initial, dar tot taietura e) si mi s-a spus ca nu trebuie sa-i fac absolut nimic, ma spal normal si atat. operatia arata super ok, mi-au cazut si cele e fire pe care le-am avut, nici nu mai simt ca am fost operata.
Marina mami de Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
eli1977 spune:
neata fetelor, la amiaza,
nu stiu ce a dat peste mine, am dormit de-am rupt, mi-e si frica sa nu stau la noapte cu ochii in tavan...
Gio, felicitari mami, sa-ti creasca mare Evuta!!
Tin pumnisorii pentru fetele care au astazi marea intalnire!!nastere usoara!
As vrea tare mult sa stiu cum e cu ruptul membranelor, ce se face, doare, ce ati simtit?cam la cat timp ati nascut dupa..sau inducerea travaliului, ca banuiesc ca tot pe acolo e...fetele care ati experimentat, imi povestiti un pic?va rog, ca am impresia ca asta ma asteapta maine dimineata...
va pup, Eli 39s+1
monykk spune:
alinuk , adinush multumim de info , ma duceam ca tuta cu gandul ca au de toate
de messa mai stie cineva ceva ?
mony
loremunteanu spune:
Fetelor, plec la dr. Sper sa fie totul ok... Am niste emotii...
Marina, niste 
de la mine pt voi... asa de dor... Chiar eram curioasa cum e cu operatia, daca te simti bine...
Va pupic!
Diseara va dau vesti despre ce si cum...

Loredana
38+
Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
eli1977 spune:
Alinutza,, draguta de tine, stai mama calma ca mai sunt ca tine...nu e toata lumea invatata, mai citim si noi pe aici, pe la fetele mai cu experienta, o sa mai si simtim ce vrea bebe, ne-om descurca noi, ce Dumnezeu iti faci atatea griji?
Eu (ca sa vezi ce probleme existentiale au si altiii)aseara ma ciondaneam cu al meu ca el e de parere sa nu scoatem copilul afara o saptamana si sa nu il pupe nimeni vreo 2 sapt, ca ia microbi...
Chiar, fetelor cu bebici, cand l-ati scos pe bebe prima data afara sau ati deschis fereastra...cand ati inceput sa primiti vizite la bebe?
Se pare ca circula rau gripa...Galatiul e declarat oficial focar, e cam nasol ...au si murit, stau cate 3 copii in pat...Doamne Fereste!
Ma apuc si eu sa spal lucrurile lui bebe.Cred ca le spal cu Ariel si le clatesc de 2 ori, pe urma le calc pe dos, cum intra in contact cu pielea lui bebe.E bine asa? nasa mea nu le spala decat cu deterg special de rufe..nu stiu ce sa zic..
Eli 39s+
Salina spune:
Buna, harnicutelor!
Ana si Anis - cand am fost in spital (acum 3 sapt) dr Culcer era in concediu medical. Se pare ca este bolnava, ceva f grav si a suferit chiar si o operatie. Info astea mi le-a dat dr meu.
Suzeta - eu sunt PRO. Am folosit-o la David, nu are carii, nu are dintii strambi, a renunat la ea pe la 2 ani, atunci cand a tot ros-o pt ca-l dureau caninii care ieseau ...si n-a mai ramas mai nimic din ea. I-am spus, i-am aratat, s-a convins si el ca nu mai e buna si am aruncat-o impreuna. Si dusa a fost.
Calciu - e bine sa iei dupa nastere. Mie asa mi s-a recomandat. De altfel, mi s-a mai spus ca pe perioada alaptarii ar fi bine sa iau mai departe Elevit.
Ceai - nu i-am dat nici lui David desi era vara. Il alaptam si am considerat suficient. Bebelusei nu i-am dat inca pt ca cere papa la 3 ore fix. Asa ca n-a fost nevoie sa-i dau intre mese.
Iesitul afara - mi-e ciuda de mor ca nu am avut curaj s-o scot. Nu v-am povestit dar am avut niste problemute cu ea (din cauza infectiei urinare pe care am avut-o eu in timpul sarcinii) si am devenit de-a dreptu' paranoica. Ma uit la ea ca la un bulgare de aur. Innebunesc in casa, tare as iesi si eu la plimbare cu ea dar nu am curaj. Voi intreba doctorul si, in functie de ce-mi spune, voi actiona, pt ca am mare incredere in el. Am incredere si in instinctul meu dar de data asta cred ca ar fi influentat de teama de-a nu mai trece prin injectii, intepaturi, spitale etc
Pupici si sanatate maxima tuturor!
ALINA cu doua comori: printesa EVI (23z) si DAVID (3,6ani)
Catalina spune:
Amaya, eu ziceam ca m-au luat frisoanele pe masa de operatie si nici calciu nu au avut sa imi faca. Eu mi-am luat algocalmin, si bine am facut ca am facut febra a doua zi si diclofenac, si bine am facut ca dupa ce se duce anestezia faceam pe mine la propriu de durere si alea m-au ajutat, in plus ca m-au ajutat sa ies si afara. In plus eu mi-am mai luat supozitoare cu glicerina, ca ma bateau la cap ca daca am scaun si carbune medicinal, pt gaze. Preventiv. Nu mai zic de vata. Un strop nu au dat de la ele, si la toaleta tot cu vata ta te duceai. Daca nu aveai, "te imprumutau". Sa faci pe tine de ras, nu alta.
Nici eu nu am facut nimic la operatia de la ceza, am lasat-o asa si am facut dus imediat cum am ajuns acasa adica la 3 zile de la operatie. M-a mai durut nitel dupa dar cred ca e normal.
Pana la urma am facut ce am crezut io, imbracat bebe si iesit afara dar mai mult de vreo 20 de min nu am putut pt ca l-am luat in brate (avand in vedere ca altfel nu am cum) si m-a rupt dupa 20 de min. Trebuie neaparat sa rezolv cu durerile de spate ca imi trebuie sa il tin in brate si el se ingreuneaza. Acum ma dor si genunchii mai nou. Si eu cred, cum ziceai si tu Aelita, ca e tot de la kilele in plus. Si eu tot 20 am luat. Nu pot sa cred ca nici nu m-am cantarit dupa nastere nici pana acuma. Marti cand merg la medic.
Acu vaz ca bebe a adormit, merg si io sa bag ceva in burta. Ca mi-e o foameeeee. Nu mai iau nici Materna ca cred ca asta imi face foame. Iau numa MAgneB6 sa imi tina creierul pe linia de plutire. :)
Lilisor, ce mai faci mama?
Pupici,
Cata
PS Marina, cred ca suntem campioni la sughitat. DAca nu dupa fiecare masa, dupa 4 din 5 tot sughite. Cum il dregi? Eu ii mai dau nitel lapte sau daca nu mai am, bag putin ceai. De obicei pana termin de racit ceaiul se potoleste si tre sa il arunc ...
oana_bucur spune:
Eli1977 eu am luat detergent special...si am fost nemultumita caci am constatat dupa clatirea dubla ca inca mai ramasesera bobitze de detergent. Asa ca am apelat la persil sensitiv lichid ca sa fiu sigura ca sa topeste...si dubla clatire...nici macar nu le mai calc daca nu apar motive ptr asta...asistentele de la neonato au zis ca daa hainele sunt spalate la 60 gr, fara balsam, cu dubla clatire nu mai e nevoie de calcare....
Vezi tu cum faci...
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+4 
oana_bucur spune:
Catalina poate n-ar strica sa incerci niste masaj in perioada asta, in masura in care poti aduce pe cineva specializat acasa. Pana se reaseaza coloana s-ar putea sa te ajute.
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+4