Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)
Raspunsuri - Pagina 28
Amaya spune:
Oana, calciul habar nu am ce intrebuintari poate avea (n-am avut nevoie de el la prima sarcina), dar cum am citit la cineva, scuze nu mai tin minte la cine, ca in timpul operatiei a avut nevoie de asa ceva si in spital nu aveau mi-am luat si eu. Ergometul ajuta la eliminarea lohiilor dupa nastere. Pentru calmarea durerilor si antispastic eu am luat Piafen (acum se numeste Algifen)despre care ginecologul mi-a spus ca ar fi cel mai eficient (deoarece este, se pare, singurul analgezic ce include si 2 substante antispastice).
Oana
37+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
oana_bucur spune:
Amaya 
Posibil Roandre sa fi zis de calciu ceva...nici eu nu-mi mai amintesc prea bine.
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+4 
alinuk spune:
Oana, Monykk,
Medicamentele pe care le-am folosit dupa nastere au fost:
**maleat de ergometin (sau ergometrin mi-e lene sa mai uit pe cutie) - sunt fiole care se iau la 8h pentru eliminarea a ceea ce mai e prin uter pe acolo (lohii) si pentru retragerea acestuia) Bydefault daca nu luai tu asa ceva iti faceau dimineata (si seara ...parca) injectie cu oxitocina.. pt acelasi scop
**algocalmin + supoz cu diclofenac (eu am pus de vreo doua ori diclofenac in fundel - o data neaparat inainte cu juma de ora de a scoate firele. Eu am fost cusuta in int cu fire resorbabile iar la ext cu de alea de se scot - mi-a explicat doc de ce si mi s-a parut logic atunci...dar nu-mi mai amintesc acum argumentele)
calciu nu stiu nu am avut, nu mi-a trebuit
**am fost nevoita sa fac vaccinul RoGamm(sau cum se numeste) deoarece eu si bb avem RH uri diferite (eu negativ, bb pozitiv ca tati - toata sarcina am facut de vreo 6 ori analiza de anticorpi AntiRh care a iesit negativa). Asta pt ca ne gandim...daca Doamne Doamne o sa ne binecuvanteze din nou... la bb2. L-am facut cam la 48h de la nastere (tb la max 72h) - ne-a prelevat sange la aman2 in spital si s-a dus tati la instit de hematologie cu probele si in aceeasi zi i-au dat rezultatul, iar apoi cam cu 350 ron a cumparat vaccinul de undeva de la o farm(daca intereseaza pe cineva va spun - caci am inteles ca nu se gaseste oriunde)
pupici
neaparat ceai de pelin pt tamponare la locul faptei (fie taietura pe burtica fie pe la pasa)
Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
oana_bucur spune:
Alinuk multam...
Se pare ca sunt sanse sa aiba cam ce trebuie in spitalul de aici, mai ales ca vad acum ca in bucuresti se poate sa mai lipseasca anumite chestii care aici exista...daca au vaccinul ptr RH or avea si restul...daca nu alearga tati si achizitioneaza.
Ceaiul de pelin l-am luat deja la sfatul tau...si crema de galbenele, de fapt unguentul. Le-am cam luat pe toate...mai lipseste sa nasc...
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+4 
anis spune:
Fetele care intrebati.Nu mi s-a facut ieri nimik, de ex injectia cu oxitocina, pt ca aia nu desfunda canalele ci dor umple cu lapte.Pt desfundat doar pompa, si muls supt bebe...si masaj.
Nu stiu asa mi-au zis 2 oameni pana acum..
Din nefericire nu merge bine deloc...doar pe un canal curge lapte...pe san am o dunga rosie,banuiesc eu ca ala e canalul infundat...nu stiu ce sa mai fac..
Ana_Alx...da-mi nr lui Culcer.
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
ALINATXA spune:
Buna dimineata fetele,
Vad ca sunteti foarte ocupate fie cu bebelusii fie cu anestezii.
Eu nu stiu ce am sa ma fac dupa ce am sa nasc ptr ca eu nu stiu nimic nimic nici despre cum se face o baitza,nici cand trebuie sa merg la plimbare,nici cum sa imbrac bebelina.Ce sa mai sunt toatal pe dinafara.Sper sa invat repede si sper sa ma descurc.TREBUIE SA MA DESCURC SI TREBUIE SA INVAT.
Noi suntem cat se poate de bine cu toata ca am ajuns sa zic ca VREAU SA NASC.Nu mai am gram de rabdare.Vreau sa imi vad creatia ,vreau sa o tin in brate,vreau sa invat practic sa o alaptez,sa am grija de ea.VREAU SA NU AM TIMP DE NIMIC.Imi inchipui momentul in fel si chip.Oare ce fazuca are,oare cu cine va semana,oare cum o sa fie.Am si intrebari existentiale ufffaaa ce sa fac ,in lipsa probabil de ocupatie.Eu de 3 zile am inceput sa fac treaba in forta.Smotru,aspirator,aplecat pe jos,spalat,de toate.Fac tot ce pot sa nasc si eu usor.Ca si celelelate fete nu stiu sa deosebesc o miscare de a bebelinei care imi taie respiratia efectiv de o contractie.Nu stiu ce se intampla in burta mea dar e mare halimaniii.Se intoarce,se suceste cu tot cu burta,danseaza nu stiu ce face ea acolo cert este ca ma lesina.Si are o personalitate .......
Dar mai bine sa ma lesine decat sa fie linistita si sa o bage pe mami in panica.
IOANAAAAAA BRAVOOOOO PUIUTZUUUU.MWAHHHHH.AM ANUNTAT-O SI PE NICO ASEARA DE MARELE EVENIMENT.I-AM TRIMIS UN SMS!PAI SA STIE TOT POPORUL DE LA FUNDENI CA A NASCUT IOANA NU?????
37+
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
alinuk spune:
Oana
in ceea ce priveste unguentul de galbenele in prima faza (poate dupa scoaterea firelor ar fi mai oki), nu stiu ce sa zic...
Unguentul tine locul "crud" ori interesul este sa se usuce si sa se vindece. Mai indicat ar fi o tinctura de galbenele cred ... parerea mea
Alinuk si bb Teo
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
maria72 spune:
Fetelor, eu azi ma apuc de smotru. Am facut doua feluri de mancare si nu mai rezist sa stau ca un elefant in pat de atat vreme. Sotul se chinuie cu curatenia si eu stau ca sunt bortoasa, vreau sa nasc, ma apuc de smotru. Pai ce inseamna asta, zau asa!!! Mi-a venit nebuneala! Daca mi-a dat dr verde de la 38 de saptamani, gata, nu mai stau pana la control cuminte (1 febr), eu vreau sa nasc si gata!
38+8z
marinar spune:
buna fetelor
mi-am facut si eu aparitia
felicitari prospetelor mamici, sa aveti bebei sanatosi, mancaciosi si cumintei, cu cat mai putin "program artistic"
!!!
am ramas in urma tare de tot, dar o sa incerc sa recuperez, asta de dragul viitoarelor mamici care au nevoie de cate o info de la noi, dar si pt ca vad ca se dau sfaturi, se impartasesc pareri de care am si eu nevoie.
am vazut acum ca vb de ceai. mie mi-a zis dr ca o masa nu trebuie sa dureze mai mult de 45 de min, ca dupa 45 de min incepe sa actioneze sucul gastric asupra laptelui si apoi daca mai intra lapte prospat= colici. de asemenea diferenta intre mese tr sa fie de cel putin 1 h 30 min, iar daca plange de foame in intervalul asta sa-i dau 2-3 lingurite de ceai de fenicul. eu ii mai dau, dar nu prea are efect, ad nu-i potolesc foamea si plange, dar nici lapte nu-i dau, asa ca avem ocncert pana la urmatoareas masa. suzeta nu-i dau.
intrebare : bebelusii vostri sughit? ca a mea sughite dupa fiecare masa.
Marina mami de Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
adinush spune:
Calciul se face cand se induce nasterea pt declansarea contractiilor.
Ergometul si Oxitocinul sunt aceeasi mancare de peste..diferenta e ca ergometul se poate bea,oxitocinul se face in poponeata.
La Elias nu au decat oxitocin..daca vrei sa scapi de intepaturi,tre sa-ti cumperi singura ergomet.
Si tot la Elias au atat algocalmin cat si piafen,pt dureri dupa nastere.
Adinush
de
Ayleen-Alexandra