Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)
Raspunsuri - Pagina 25
ALINATXA spune:
CRISSS MULTA BAFTA SI ODIHNESTE-TE PTR CA MAINE AI MAREA INTALNIRE.
ONICICA SI TU LA FEL ASHA CA AM SA PUN LA TREABA MAJORETELE PTR VOI.

37+
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
Amaya spune:
Buna seara mamici si burtici.
Nu am mai scris de cateva zile fiindca am puiul bolnavior si pe deasupra profit ca nu merge la cresa cat este in tratament si ne rasfatam reciproc, ne jucam si ne bucuram de ultimele zile in care ii pot acorda 100% atentia mea.
Felicitari proaspetelor mamici, sa va fie puiutii sanatosi, mancaciosi si cuminti iar voi sa va recuperati rapid!
Am citit cu drag povestile nasterilor voastre si toate au fost emotionante. Imi pare tare rau pentru mamicile care au avut de tras cu dureri si complicatii, Slava Domnului ca acum sunteti bine.
In principiu pe 9 februarie sunt programata la cezariana insa pe 1 merg la control si doctorul va decide daca ramane aceasta data. Avand in vedere ca mai sunt doar 2 saptamani astazi am fost la cumparaturi si am completat cele necesare pentru spital (mai exact mi-am facut stoc de piafen, calciu si ergomet, ca sa fiu sigura).
Am vazut ca discutati de mici problemute aparute in rutina bebeilor asa ca am sa va impartasesc si din experienta noastra.
Referitor la putica baieteilor, trebuie orientata in jos altfel invariabil va da pisu pe afara. Mai tarziu se va aranja singura in directia aceasta, doar la inceput are nevoie de putina "orientare".
Scosul afara, daca puiutii sunt perfect sanatosi atunci nu exista nici o restrictie la scosul afara, imbracati adecvat insa nu prea infofoliti fiindca se poate ajunge la extrema cealalta si vor transpira si in combinatie cu aerul rece pot raci. Regula general valabila este ca bebelusul sa aiba pe el o haina in plus decat are parintele. Din punct de vedere religios iar nu exista restrictii, mie preotul mi-a spus sa scot copilul fara probleme afara, daca vremea o permite, fiindca nu este nici un pacat sau alte nebunii de genul acesta. Din punct de vedere al babismelor gen deochi se spune ca un copil nu se deoache pana dupa botez. Acestea fiind spuse, mamica ramane cea care decide ce si cum.
In legatura cu eliminarea gazelor, si eu am incercat la Andrei diferite variante fiindca intampinam aceeasi problema si am descoperit ca la el cel mai bine functiona sa-l pun pe burta, langa mine pe canapea, si sa-i masez spatele, apasand usor, de jos in sus. Operatiunea de eliminare a gazelor se face de 2-3 ori in timpul unei mese, nu doar la sfarsit si astfel se elimina riscul de a acumula gaze care apoi se acopera cu lapte si nu pot fi eliberate aparand astfel crampele.
Cu dusul bebelusului la cabinet pentru control, la noi, pana la 6 luni a venit intotdeauna medicul de familie sau asistenta de puericultura acasa (obligatia ei era pana la un an insa deja era vara si noi stateam mai tot timpul afara) fie pentru control/cantarit fie pentru vaccin. Nu este recomandat sa duceti puiutii atat de mici la cabinet fiindca aproape sigur au trecut pe acolo persoane bolnave, doar e cabinet medical, nu??, si cum este spatiu inchis nu se merita riscul.
Anis, imi pare tare rau ca te chinui atat. Ai mare grija de tine fiindca ai doua minuni care au nevoie de tine sanatoasa, calma si fericita. Daca nu se poate si nu se poate sa stii ca puiutii cresc sanatosi si voinici si cu lapte praf iar tu ramai aceeasi mamica minunata.
Mult curaj burticilor care se pregatesc de marea intalnire, sa aveti nasteri usoare si bebei sanatosi!
Va
si va doresc o noapte buna!
Oana
37+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
ralu74 spune:
A nascut IOANA un baietel de 3.300kg, acum sunt bine amandoi, a fost mai greu un pic dar totul e bine acum, o sa va povesteasca ea cand va veni acasa.
BRAVO IOANA, SA TE INTORCI CU BINE ACASA!!!!!!!
Alinatxa- inducerea travaliului ....uffff...am trecut si eu prin asta...e bine sa nu te gandesti, asa treci mai usor peste tot...crede-ma
Ralu + SERBAN
Catalina spune:
Aelita, Amaya va multumesc pentru sfaturi cu iesitul afara. Sincer mi se invarte capul. Odata ca ma inebunesc astia de acasa si apoi ca nu stiu cum sa il imbrac, mai gros, mai subtire. Eu l-am scos in hainele pe care le avea in casa pe el, plus un costum grosut, doua caciulite si pus intr-o patura groasa. O fi prea mult, prea putin, cum verific? Offff ce proasta sunt !!!!!
Aelita sincer sa stii ca sunt disperata cu virozele cand vad ca mor copiii pe capete pe aici. Care nu sunteti in Romania, ce bine de voi.
Multumesc Biribu de info despre Desitin.
Acum sunt cam amaracita ca bebe e ffff agitat in somn. Azi noapte s-a trezit la ora lui (2 jumate) sa manance si pana la 5 jumate nu a mai adormit, se tot scremea asa. Vorbeam si ieri, nu mai stiu cine imi zicea ca bebele ei tot asa face, Dana tu? Se screme in somn si se indeasa asa, ai zice ca face kk dar nu face. Voi experimentati asa ceva? Ca io vad ca e din ce in ce mai agitat in somn, mai ales spre trezire, dimineata si sunt cam gata sa chem asistenta.
Da, stiu ca nu e normal sa merg la cabinet Amaya dar cine crezi tu ca vine acasa. Obligatie pe naiba. Bebe are aproape o luna si madam dra a poftit de doua ori, chemata. Asistenta tot de doua ori, tot chemata. Sa le ia gaia ca ma apuca nervii si pe ele acum.
Anis, iti doresc tot binele din lume, ai mare grija de tine. Iti spun ce i-am zis si Adelei, din proprie experienta, depresia e mult mai rea decat alaptatul din biberon. Ai mare mare grija.
Va pup pe toate,
Cata
Amaya spune:
'Neata burtici si mamici!
IOANA, felicitari mamico! Va asteptam sanatosi acasa! Abia astept sa ne povestesti experienta nasterii, imi pare rau ca a fost greu, dar totul e bine cand se termina cu bine!
Catalina, daca e imbracat prea gros poti verifica foarte simplu, vezi daca transpira. Daca e umed pe primul body si pe par inseamna ca este prea gros! Daca iesi afara cu bebe in brate mai adauga la hainute si caldura corpului tau care nu este de neglijat. Nu esti proasta deloc, si nu mai spune asta! Tu ce crezi ca eu, sau celelalte mamici, am stiut de la inceput? Si daca mai pui ca eu aveam acasa 2 barbati (sotul si fratele meu) care imi interziceau efectiv sa scot copilul macar din camera lui iti inchipui ce era pe capul meu. In final ajunsesem sa il scot pe ascuns (din camera si din casa), cand erau amandoi la munca, fiindca mi se parea anormal sa nu scot copilul la aer (daca era dupa ei prima data cand as fi scos copilul din camera ar fi fost la 3 saptamani de la nastere, la plimbare pana in sufragerie si imbracat de parca la noi in casa erau -20 de grade...stiu ca suna aiurea dar asa a fost
). Eram cu totii intr-o situatie noua si fiecare isi dadea cu parerea dupa cum i se parea logic (iar barbatii sunt recunoscuti pentru exagerari) iar eu am pus mana pe telefon si am intrebat pediatra cum sa fac. Sfatul ei a fost cel pe care vi l-am spus si voua si mai mult mi-a spus ca pe timpul zilei sa tin geamul intredeschis in permanenta (la noi este foarte cald, aprox. 25-27 grade) si niciodata sa nu inchid jaluzelele. Deja e de notorietate faptul ca bebe doarme mult mai bine la aer curat asa ca eu il tineam pe Andrei toata ziua aproape, cand nu eram afara, pe balcon cu geamurile larg deschise, imbracat ca pt. afara si pus intr-un cosulet si singurele momente cand se trezea erau la masa si la schimbat. Si astfel baiatul meu a racit prima data abia la 1 an si 2 luni. Ei sunt mult mai rezistenti decat par.
Apropo de doctorita, sincer nu stiu de ce esti suparata fiindca 4 vizite de specialitate intr-o luna nu este deloc putin (obligatia lor contractuala este sa vina acasa la nou nascut o data pe luna si suplimentar la vaccinuri si urgente). La noi Medicul de familie a venit doar in a treia zi acasa atat cat sa-l ia in evidenta si sa-i faca un control general. Daca nu sunt probleme nu vad de ce ai vrea sa vina. Insa controlul lunar este alta poveste si ea are obligatia sa vina. Doctorita eu am chemat-o f. rar, cel mai bine m-am inteles cu asistenta care statea la noi si cate 2-3 ore ca sa imi arate tot ce aveam nevoie (pot spune ca ea m-a invatat tot despre ingrijirea puiului). Am o agenda in care imi scria absolut tot ce discutam, cu detalii. Avea o rabdare si o dedicatie fantastica. Ii dadeam cate 10 ron la fiecare vizita (asistentele de puericultura au sal. minim pe economie ceea ce mie mi se pare bataie de joc la cat de solicitate sunt) si era f. multumita.
Oana
37+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
mihacarm2002 spune:

IoanaN, 

Felicitari pentru 

. Sa creasca mare, sanatos si voinic!

Criss,ne gandim la tine!

Mihaela 37+ 
mcbeal spune:
Ioana, sa-ti traiasca baietelul, felicitari!
Criss, Oana, bafta multa azi! Va tinem pumnii!
36+ 
Helenutza23 spune:
buna dimineata fetele!
Ioana, Felicitari
sa fiti sanatosi si va asteptam repede acasa!
Criss, Oana asteptam vesti de la voi! multa bafta!
36+ 

aventura spune:
Felicitari Ioana!!! Sa va traiasca puiutzul! 
Criss, Oana, tinem pumnii stransi! Nastere usoara!! 

Amaya, multumim mult pentru sfaturile tale f. f. bune! 
Aventura
37+ cu
Antonio
loremunteanu spune:
Neata!
Ioana, felicitari!Sa fiti sanatosi si sa va intoarceti cat mai repede acasa!

Criss, Oana 

Am senzatia ca de cand cu valul de bebelusi, am cam uitat de mamicile/burticile sarbatorite. Sper sa nu se supere pe noi... Eu m-am gandit sa le spun "La multi ani!" chiar daca cu intarziere...
Adinush 1 Ianuarie
Misha_tp 3 Ianuarie
Eli1977 6 Ianuarie
Cora Hope 15 Ianuarie
Lizard 21 Ianuarie
Dadap 22 Ianuarie
Si sarbatorita zilei... Alydumy 26 Ianuarie
Sa fiti sanatoase fetelor si sa va bucurati de bebelusii vostri!
Azi ma duc la dr. Abia astept sa-mi vad puiutul (chiar daca se ascunde... macar un picior acolo...) si sa vedem si noi ce si cum facem... cum nastem, etc...
Deocamdata atat! 

Loredana
38+
Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/