Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)
Raspunsuri - Pagina 23
aelita spune:
ioana tinem pumnii!! sa va intoarceti sanatosi acasa,sirecuperati !!!!
fetelor,ma bucur ca v-a placut baitza fetei !
mihacarm tati i-a facut baie in fiecare seara,din a doua zi de viata.in rpima zi ,in spital,i-a facut un asistent ,intr-o cadita cam ca asta a mea,care era la noi in camera de spital.si ne-a explicat tot ce trebuie facut si cum,ca la scoala.cum se pune apa la 37º,cum se baga usurel cu funduletul si spatele,sa ia intai caldura apei,nu brusc,se plimba asa pe suprafata apei .apoi se tine deasupra apei,in primele saptamani,nu se baga cu totul in apa,si se da cu buretele ,capul se uda ultimul si se usuca primul.asa ca tati a invatat lectia si de atunci i-a facut numai el. la nenea asistentul a plans,la tati nuplange decat cand o scoate din apa,la final.eu nu am spalat-o niciodata.
criss 
catalina eu am dureri de spate .si chiar am zis: daca faceam epidurala,sigur as fi zis ca din cauza asta am durerile!
na,ca nu e asa.
le am pt ca le aveam si cu burta,pt ca am pus 18-20 kile pe mine cu burta cu tot,si coloana mea a suferit saraca,si inca mai am kile ,si pozitia coloanei a fost schimbata cand aveam burta,ca centrul de grautate era altul,si sa nu cadem in nas,am tras de coloana..si tot asa..
sper sa ne treaca,altfel ,cand se va ingreuna copilul cum facem sa il caram in brate de cate ori are chef??
obisnuieste.-te cu zgomotele bebelusilor,eu deja ii cunosc toate melicurile.si radem rau de ea.o numesc "ciorica",pt ca face ca o cioara parasita.
baia :tot in dormitor am schimbatorul ala cu cadita incorporata.
scos afara: eu daca nu il scot o zi zau ca ma invinovatesc rau de tot.cum sa il scoti doar de trei ori ? ai nascut inaintea mea, scoate copilul,ca mai rau va face viroze daca il tii in casa,ca odata si o data tot iese.
v-am tot spus,am intrebat si in spital si s-au uitat la mine ca la tampita,cum adica daca sa scot copilul???si s-au uitat luuung .NORMAL ca pot sa il scot,doar ei ma externeaza si nu mi-l dau acasa intr.un glob de sticla,si daca se semneaza externarea,inseamna ca bebe e bun de iesit AFARA .
SI trebuie SCOS AFARA.IMBRACAT ADECVAT.
IN PARC,in aer liber,nu ia virusi,stati linistite.mai repede ia in casa de la noi,de la musafiri..unde ii sufla in nas.
chiar credeti ca afara stau virusii in copaci ca frunzele,sau ploua cu virusi pe noi??
cu balconul nu faci nici o treaba! imbraca-l si scoate-l afara.
te descurci tu cu el sa nu ii bata vantul ,sa nu il ploua..sa fie imbracat bine.
lilisor,nu ii pusesei numele Paul?? sau am visat eu?
cu voma nici eu nu stiu de ce,dar unii asa fac.ori ca ii vine prea mult lapte,ori ca e gras,ori ca e bun...trebuie sa urmareti si sa te prinzi tot tu de figura,ca fiecare copil e o lume ,si pediatrii incearca sa ii bage intr-un chenar pe toti si nu prea merge.
a mea la fel face si acum,la trei saptamani ,adoarme repede la san,acum incepe sa suga ceva mai mult,dar niciodata nu ajunge si la al doilea san,si nici sa goleasca vreunul.dar eu scot lapte cu pompa,si ii dau apoi cu biberonul,dupa ce o mai ragai,o mai schimb..si asa mai baga vreo 40ml.
eu nu o lasam mai mult de 3 ore jumate,asa mi-au spus din spital,ca le poate scadea glicemia,si mai ales dupa ce am patit cu ea cu alea 10 ore(bine,a fost si prea mult atunci)...asta la inceput,ca acum nu rezista ea mai mult de 3 ore sa nu se trezeasca.in zilele bune,cand nu are dureri,fixezi ceasul dupa ea.cand are dureri,se trezeste din ora in ora si suge .
ivonna vai,ai cam patit si tu ca mine,cu copilul nemancat in spital...la tine nu era lapte,la mine era ea cu burta plina de licghid amniotic si adormea.dar cum naiba sa nu isi dea ele seama ca nu are nimic in stomacel??
eu,a doua zile-am pus sa se uite cum or sti daca mananca fata,ca nu stiam daca am sau nu lapte.si au pipait-o pe burta,manevrele lor de scos gaze..si au zis ca e plina.
plus ca facea caca,asta e semn ca mananca.
marybell tu pui copilul pe mana.adica faci treaba de unul singur,nu nul o tine si unul ii da,ca e mai greu.tii copilul pe mana,exersezi cand nu e in apa.ii tii cu degetele gatul,cand pe spate cand pe fatza.si tu o bagi in apa usor,dar mana ta sa fie sub ea.nu o pui fleosc in cada si sa o tineti,ca e mai greu ,aluneca.
asa tu o tii cu o mana,cu cealalta o sapunesti.si la clatire,sotul sa iti toarne apa .
noi facem invers.tati o tine cu o mana,cu cealalata o sapuneste,o intoarce,o sapuneste si pe piept,apoi iar cu fatz ain jos si o sapuneste pe cap.apoi avem pregatit din timp apa intr-o cana la 38 de grade(care intre timp ajunge la 37º) si eu i-o torn toata in cap.acum pun ceai in apa asta de final,ceai de musetel,la 37º,ca sa i se mai ia bubitele de pe fatza.
dar nu osa abuzez de ceai.
levi,sa stea cumintei acolo pana pe 10 februarie!!
E PRIMA PERECHE DE BAIETEI GEMENI !pana acum am avut doar fetite su fata si baiat,nu?
ai grija de tine,tu esti cu totul la dublu: mesomn,dureri,etc..
roandre sa natate multa tie si lui bebe!
cleopiciu :"deschizi yahoo, clic pe YAHOO / PHOTOS / Upload Photos (langa welcome) / step 1 all my photos (aici alegeti albumul,numele ) / step 2 select photos (si selectezi pozele din pc-ul tau ) / Start Upload / Continue / Save / Share / Permission / Public / Save .
"
anis apa rece nu face sa dispara cand ai lapte.si pe mine m-au sfatuit la fel,mulgeam si puneam continuu GHEATZA.puneam discurile alea de sutiene,umede,la congelator,si le bagam congelate in sutien.si le schimbam des cu altele congelate.asta dupa muls.inainte de muls,puneam compresa calda,sa curga bine laptele.
apa rece a ajutat sa nu se mai umfle atata lapte ,ca imi ajunsesera sanii in gat si ma dureau .eu ti-am scris de mult treaba cu apa rece,urmareste numele tau pe aici,stiu ca nu ai timp sa citesti tot,dar vezi ca iti mai dau fetele sfaturi.
AI SA REUSESTI !!!
S.
ralu74 spune:
Vin cu vesti despre IOANA, acum are dilatatie de 7cm, din pacate i-a fost indusa sarcina ca si mie pentru ca bebe nu mai vroia sa vina pe lume o data, iar cu inducerea sarcinii durerile sunt extrem de mari, datorita medicamentatiei.
A cerut epidurala ca nu mai suporta durerile si acum e tare bine, nu mai simte nimic, zambeste, vb la tel, doarme iar in curand va naste, cred ca nu mai mult de 2-3ore.
Ma bucur nespus pentru ea ca nu sufera asa cum am suferit eu, am avut aceeasi pb de inducere a sarcinii, durerile erau insuportabile si am cerut epidurala, dar ironia a fost ca la mine nu s-a prin total si am avut dureri destul de mari, dar a trecut totul, recuperarea a fost super rapida iar acum ne chinuim cu un program de alaptare .....greu merge
Va voi tine la curent ....
Ralu + SERBAN
oana_bucur spune:
Bravo, Ioana!!!
Ralu e mult mai dureros sa-ti fie indus travaliul?!?
Ups...nu ne place cum suna. Gata cu joaca...tre sa nastem pana luni...cel mai bine maine...
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+3 
aelita spune:
ioana,ce bine ca a prins epidurala si nu ai dureri !!! vei naste super!!!! sa dea dumnezeu sa iasa totul bine,sa veniti sanatosi acasa!!
va asteptam cu drag !!
S.
ALINATXA spune:
Ralu multumim de vesti iubita.Cand vb cu ea spune-i ca suntem cu ea
Anis imi pare asha de rau ca trebuie sa suferi in halul asta.Offfff!!!
37+
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
Helenutza23 spune:
buna fetele!
nu am mai intrat de veo 3 zile, vad ca ati fost foarte ocupate, ati nascut. vreau sa transmit
FELICITARI NOILOR MAMICI! VA DORESC CA BBEBELUSII SA FIE SANATOSI, CUMINTI SI MANCACIOSI
am reusit sa citesc cate de cat.
roandre am remarcat povestea ta...of, am plans! ce cretina anestezista aia! eu o bateam dupa ce imi reveneam! o, Doamne! dar puiul tau e asa de dulce si bucalat! cred ca ai uitat tot cand l-ai vazut...
36+ 

gio spune:
BUnaaa!!!!
Revenim si noi; dar sa stiti ca am ramas in urma cu cititul - ma scuzati.
Pe lista am vazut ca au nascut Messa, Maryela si daca am uitat pe cineva scuze. Felicitari mamici!!!!
Ca sa puneti la listutza, fetitza se numeste Eva-Victoria, s-a nascut pe 23 ianuarie la ora 01.00; 52 cm, 3200 kg (pana la urma), apgar 9.
ASa, pe scurt, ca nu prea am timp: de cand m-a vazut dr si pana am ajuns la spital dilatatia s-a facut 6 (cum spuneam,eu nasteam acasa), m-au lasat de la 21 pana la 12 30 sa vedem cum evolueaza, (eu aveam contractii dar dureri pauza), anestezista nu a vrut sa-mi fac epi din cauza infectiilor avute in timpul sarcinii in schimb au avut mare grija si mi-au facut diverse - asa ca nici n-am avut nevoie. Pe la 12 30 mi-au rupt mebranele si a urmat o jumatate de ora de contractii ff intense. La 01 00 am nascut. Cred ca in total am simtit si eu 10 contractii dureroase (dar intre ele am avut timp sa-mi revin) si bb a iesit ff repede (deja suferea tare, i-am cam speriat, ajunsese pulsul ei la 60, asta stand pe spate, dupa ce am stat pe partea dreapta bataile inimii au revenit la normal). A iesit cu mana la caputz dar n-a facut nici un fel de ravagii. Iar la epiziotomie m-au sedat atat de tare ca nu bag mana in foc ce-am vorbit si cu cine
.
Conditii au fost super; de la internare - am nascut intr-o rezerva unde am stat doar eu, monitorul a fost permanent la mine, moasele de nota 20 (apropo, am identificat acum o moasa si 2 asistente), m-au ajutat enorm, au stat langa mine cand bb avea probleme si ii batea inima aiurea. Dr a fost iarasi de nota 20, epiziotomia nici nu am simtit cand mi-a facut-o si am primit numai laude de la sistente in spital (acum stau in fund la calculator). Dua nastere am fost fresh, nu tu ameteli nu tu nimic..peste 3-4 ore am plecat in rezerva si am stat singura cu puiul ceea ce a fost minunat. Am dormit, puiul deocamdata a fost cuminte,sa vedem de acum incolo. Lapte mai slabutz, insistam. Oricum, despre spital &personal numai de bine. Eu una am fost tare multumita. Plus ca i-au facut analzie lui bb, date fiind antecedentele.
Acum tzipa Eva, plecccccccccccccccc
38 +
Biribu spune:
buna, fetelor, am lipsit cam de multisor, dar v-am urmarit cu mult drag si m-am bucurat enorm ca toate sunteti bine!!!!!!
felicitari tuturor mamicilor, ce puiuti frumosi aveti
! de abia astept si eu sa imi vad odorul.
eu am avut ceva de tras, am avut contractii de pe la 34 de saptamini si dr. mi-a recomandat sa stau cuminte macar pina la 37, dupa aia a zis ca nu mai conteaza, e suficient de format, insa sigur ca a trebuit sa continui sa merg la serviciu si m-am tirit cumva, in fine, important e ca nu s-a intimplat nika si uite ca avem azi 38 de saptamini implinite, de acuma cind vrea sefa sa iasa e oricind binevenita... inca mai merg la slujba, oricum, maica-mea ma suna din tara panicata ca ce tu inca mai conduci?!? macar nu am timp de ginduri negre in felul asta, ca daca stau si ma opresc ma apuca si pe mine fricile, sunt la primul bebe, am 36 de ani, am asteptat-o ca pe o minune, si sper ca totul va fi bine...
aelita si lilisor, va admir foarte tare, sunteti un exemplu pentru toate fetele, atit de calme si echilibrate, sper sa pot fi si eu asa.
poate imi trimite si mie cineva parola la contul comun, va rog.
si datele mele sunt : UM 6.05.06, DPN 9.02.07
38+
oana_bucur spune:
Gio bine ai revenit!!! Incep sa realizez ca nu bat chiar campii cand iau in calcul si un travaliu care poate trece pe langa mine fara sa-l simt in timp util cat sa ajung la spital...
Totusi sper sa nu fie chiar asa...
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+3 
cleopiciu spune:
OANA MERSI ,O SA INCERC PE REPULICI!!!
MULTUMESC ,RALI ,AELITA ,AM REUSIT SA PUN 3 POZE!!
V-AM PUPAT!!!
IOANA, SUNTEM ALATURI DE TINE!!!