Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Aelita imi place teribil de mult cum sta la baie puiutza ta. am vazut ca o pui in caditza usor intr-o parte dar parca mai mult pe burtica daca nu mi se pare, o sa incerc si eu sa il pun asa pe Erik, eu pana acum il puneam pe tati sa ii tina capsorul si eu il spalam...

Lily, Catalina nici Erik nu scoate aerul asa cum ar trebui desi incerc sa il tin cat pot de mult pe umar la verticala, cum il pun jos tot trebuie sa mai regurgiteze putin, insa am inteles ca e ok atat timp cat regurgiteaza doar. trebuie sa va faceti griji doar daca vomita, iar diferenta se observa fiindca regurgitaul e laptic care se scurge usor pe langa guritza iar vomitatul e mai degraba ca un jet care iese cu putere...

va pup Mary
Erik (23 dec 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Va rog cine modifica listuta, Ella a avut Apgar 9, in schimb aici nu se masoara bebeii in lungime asa ca nu stiu cat de inalta a fost. A avut circumferinta capului 35.5, atat scrie in fisa. Mercic!

Ivona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Buna, dragele, va scriu vreo doua vorbe si fug sa iau paine si lapte pana nu se trezeste piticul.

Aseara am avut o repriza de urlat, cred ca a avut un pic de colici, asa cum a inceput s-a si terminat reprezentatia, brusc. Ma duc si la farmacie sa-i iau o crema pentru scuamele de pe fontanela, si iau si picaturi Sab Simplex.

Apropo de ragaiala, David ragaie cateodata ca dupa o bere buna, si tati e uimit de ragaielile lui fi-su. De varsat nu varsa, cred ca numarul de varsaturi intr-o luna se numara pe degetele de la o mana, ma bucur. Dar avem mari probleme cu pishu, cum dau sa schimb pampersul, cum uda tot, porca ma pandeste! Daca nu spal la haine, ce sa fac, sanatosi sa fim!

Pe mine ma complexeaza chestia cu alaptatul, imi place ca si pe cutia de formula scrie ca laptele de mama e cel mai bun pentru prematuri. Bun, bun, dar de unde?

Noi am iesit la aer de cateva ori, cand a fost vreme buna, prin gradina. Acum e umed afara si a fulguit putin, asa ca-i dau pace sa stea in casa. Mai tarziu aerisesc camera. Apropo de curatenie, fi-miu adora sa doarma cu zgomot de aspirator, se vede ca am aspirat, nu gluma, cand era in burtica.

Pup fetele.

cristiana si David Cristian 21.12.06

http://new.photos.yahoo.com/cristivona70/album/576460762386576940

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Cristiana doar n-o sa strici bunatate de echilibru acum...lasa deoparte complexele...se va face un voinic si cu formula...ai sa vezi.

Cat despre aspirator...nu ma uimeste...chiar citeam zilele trecute in linkul cu feng-shui al Messei ca bebeilor e bine sa le oferi in camera multa lumina si zgomot.
http:// www.wofs.com/index.php?option=com_content&Itemid=30&task=view&id=291

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Catalina,
"Fetelor cu bebei, intrebarea zilei: bebeii vostri fac zgomote asa din gat? Ca si cum ar incerca sa isi dreaga vocea? Pe mine ma dispera Matei cu asta si nu stiu, o fi normal? Mai ales noaptea face. A si zgomote ca si cum s-ar screme dar caca nu are in pampers."

Da, si Marc face asa mai mereu, se screme ca la kk, chiar si in somn, inclusiv noaptea, de-aia nici nu mai stiu ce e ala somn adanc. Si stau cu ochii pe el sa nu cumva sa-i vina inapoi laptele. El regurgiteaza si la 1 ora dupa ce a mancat.
De ragait ragaie de 2 ori in primul minut dupa bibe, trebuie obligatoriu sa-l tin vertical pt asta, apoi mai ragaie de 3-4 ori daca il bat pe spate sau ii schimb des pozitia, ba pe stanga, ba pe dreapta si apoi iar tinut vertical. Nu stiu daca m-am facut inteleasa...

Mai nasol este ca de mult tot fornaie cumva de parca ar avea mucisori, desi nu are si a fost consultat de 2 medici diferiti in ultimele 3 zile. Se intampla mai ales cand se trezeste sau dupa ce mananca, dar nu e o regula. Nu are nici un alt simptom sau disconfort, doar fornaie.

Iesitul afara - l-am scos in curte (noi stam la casa) ca e aer curat afara. Dupa ce i-a trecut pneumonia l-am scos zilnic, exceptie vreo 3 zile in care batea vantul.

Cristiana, hai sa ne luam de manutza! In cateva zile mi se termina si mie ultimele picaturi de laptic. Cu chiu cu vai am mai produs 40ml din ambii sani. I-am pus la frigider si mulg pana fac 100ml sa-i dau lui. Am vrut sa renunt (asta e, nu sunt asa ambitioasa ca Anis sau alte fete curajoase) dar mi-a facut o morala al meu barbat...

Lili, despre regurgitat/vomat - trebuie sa-i gasesti pozitia preferata pt a putea da aerul afara si pozitiile care il incomodeaza si il fac sa dea afara. Rabdare si incearca toate pozitiile care iti vin in minte. Daca vezi ca la orizontala da afara, evita pozitia asta in primele 15-20min dupa supt. In timp veti reusi sa va cunoasteti si va fi bine. Oricum, daca ia in greutate inseamna ca da afara numai surplusul. Cand adoarme la san, nu reusesti sa-l trezesti sa mai pape putin? Nu e chiar sanatos sa pape la fiecare ora, nu cred ca digera chiar asa repede si nu-i ok sa se amestece laptele. Poate de-aia varsa... Sper sa intrati repede in ritm

Mihaela, cum e acasa cu micul Andrei? Cum a reactionat Alexia?

Diana & Co
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Inca n-am reusit sa ma adun, sa-mi organizez timpul si toate cele dar sper sa reusesc curand.
Dc am timp va spun si cum a decurc cea de-a doua nastere la mine care a fost complet diferita de prima...si noroc ca a fost a doua ca altfel ma limitam la un bb si gata.

Alexia aseara la vazut pe bb Andrei prima data si a fost atat de incantata de el incat nici nu va pot spune. i-a mangaiat fiecare degetel in parte de o mie de ori, l-a invelita sa nu raceasca...era in stare sa-l sufoce cu dragostea ei. Tot timpul imi spunea ca ei ii place de bb Andrei. Iesea pe hol si il striga "Andei, hai joaca Ali cu titii (adica cu jucarii)". Se uita la el prin gratiile patutului si ramanea blocata uitandu-se la el cat e de mic. Cand l-am alaptat a venit repede sa puna mana pe san ca sa-i dea ea sa pape...hehehe, ma asteptam sa ceara si ea de curiozitate titi dar nu a vrut, ca "ea e mare". La baita nu a fost chip s-o scoatem afara din camera...s-a uitat la el continuu si ii tot spunea lu tac-su ca "pange Andei". Dc plangea bb si nu eram in camera venea fuga dupa mine in casa sa ma strige sa ma duc la bebita sa nu mai planga. E f mamoasa cu el. Aseara a plecat tot la mama sa doarma si inainte de plecare i-a spus "pa Andei, Ali peaca a mamaie, vine mine (maine) epe-epe (repede-repede).
Sunt atat de dulci impreuna...e tare frumos sa fi mamica de 2 puiuti!

Astazi naste cineva? Dc da doresc si eu nasteri usoare, asa cum am avut-o eu pe prima1

Felicitari si mamicilor ce au adus puiuti pe lume cat timp am fost eu in spital!

Poze am sa pun imediat...

Mihaela (37+) si Alexia- Maria26 august 2004

Utile pt burtici, viitoare mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LEVI spune:

Hai ca vin si eu cu vesti de la DR.
Mi-a stabilit cezariana pe 10 februarie cand voi avea 38 sapt implinite,asta in cazul in care si bebeii sunt de acord si nu vor vrea mai devreme.Colul e in continuare inchis si dr crede ca daca stau in pat ca si pana cum ,ajungem pana pe 10 .
Bebeii cantaresc 2,400 kg si 2,500 kg. Eu merg tinandu-ma de pereti,caci burta e foarte grea,nu dorm noaptea decat vreo 3 ore in total(nu ca m-ar durea ceva,dar pur si simplu nu pot sa mai dorm),daca stau un pic in picioare ma doare spatele.Insa durerile de spate de acum nu se compara cu cele pe care le-am experimentat din cauza rinichilor.Sunt mult mai blande.

Luminita35+ si Daria
Pozele mele

"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

LEVI tu tragi realmente dublu...dar asa de frumos ai ajuns pana aici...macar 2 sapt sa mai rezisti...iti tin pumnii ptr asta.

Roandre suna tare frumos ce ne povestesti tu acolo.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Maaama ce de sfaturi bune si experiente. Va pup pe toate dragelor!

Levi, multa sanatate si putere, sa ajungi pan pe 10 cu bine si multa bafta la spital, Doamne Doamne sa fie langa tine. Ai incredere in Dr Radoi ca e super!

Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia72 spune:

Scuze, fetelor,

De abia acum am intrat din nou.

Cum a fost cu nasterea Irinei? Greu dar mai scurt decat m-as fi asteptat. L-am nascut pe Alex in 2002 cu internare la ora 10.00 dilatatie 0 pe la 12.20 noaptea, iar acum dupa internare in conditii similare Irina s-a nascut la 16.05. A fost nastere vaginala cu epidurala (dar montata cam tarziu, din cauza de intarzieri doctori- al meu era intr-o alta nastere si anestezista avea o gramada de anestezii de facut).Contractiil4e au durut mai tare decat la nasterea anterioara si am simtit din plin si partea cu impinsul. Personalul spitalului a fost super OK, cu exceptia pediatrei care mie mi se pare o baba acra sipretentioasa. Moasa a stat tot timpul dupa mine, a sunat dupa doctor... Asistentele de la mamici si copii au fost OK, daca nu prea aveai lapte era mai trist ca veneau greu cu completarea. Altfel, toate iti dadeau sfaturi daca intrebai.

MIE MI-A FOST SI IMI ESTE foarte greu din cauza ca am o viroza pe care am lua6t-o de la Alex si de fiecare data cand tusesc parca as naste din nou. Si imi este si f. frica sa nu o transmit Irinei.Cuplat cu boala adorm si foarte greu.

Mai revin,

Livia

Mergi la inceput