Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna dimineata fetelor,
Am intrat si eu putin, inainte sa ma apuc de preparat biberonul, dupa maratonul de curatenie prin casa (cu bebe Matei in carut dupa mine - bine, nu in aceeasi camera unde faceam curat). Mama, daca stai sa iei toate sfaturile din carte, curatenie luna, praf, haine spalate, fierte sterilizate, mancare la bebe, creme, siropuri, unde naiba o mai intra si repaosul acela pt mama? Mai ales ca cica tre sa mai ai si o mancare in casa si sa mai fi si nevasta ... . Bine, tre sa recunosc ca pe mine m-au ajutat cu mancarea ai mei.
Am terminat si am bagat si eu ceva sub nas si acum stau jos pt ca spatele ma omoara. E de altfel singura mea pb. Ma doare coloana de mor, la capatul de sus si la mijloc, inclin sa cred ca e de la anestezie. Saptamana viitoare imi fac programare la dr ca abia il mai pot tine in brate pe bebe.

Adela, tu zici ca nu stii ce sa faci la 120 ml? Pai Matei mananca 5 mese in 24 ore a cate 140 ml in medie. Azi l-am cantarit (sper sa o fi facut-o bine) si avea 4,300 kg, plecat din spital cu 3,300 k. Hai sa zic ca poate nu am cantarit eu bine, dar 4 kile tot are. M-am mai linistit. Eu zic sa stai linistita, si sa zici mersi ca mananca, eu m-as ingrijora ca nu mananca.

Cristina, nici eu nu alaptez, nu am nici 30 de ani si cred ca varsta nu are nimic de-a face. Si mie imi pare rau ca nu m-am putut aduna mai repede si mai bine sa fac toate eforturile sa am lapte mult si bun. Dar poate nici nu a fost sa fie. Acuma ... zic multumesc lui Dumnezeu ca bebe creste si nu s-a deranjat la stomac de la laptele pe care l-am luat (humana 1). Eu zic sa nu te stressezi.

Fetelor cu bebei, intrebarea zilei: bebeii vostri fac zgomote asa din gat? Ca si cum ar incerca sa isi dreaga vocea? Pe mine ma dispera Matei cu asta si nu stiu, o fi normal? Mai ales noaptea face. A si zgomote ca si cum s-ar screme dar caca nu are in pampers.

Miercuri mergem la control la o luna, dar la cabi particular, nu la policlinica. Speram sa ne gaseasca in regula.

In ceea ce priveste intrebarea cu baia, noi ii facem in dormitor. Nu il plimbam, imi e frica de diferentele de temp. E cam 25 de grade dar cred ca vom face 1,2 grade mai mult. Si Matei urla inca, eu o pun pe seama neindemanarii mele, sper ca in curand sa fie mai bune lucrurile. Dupa ce terminam si e imbracat, tot, il iau in patura si cu caciula, si ii dau bibe in sufragerie si tati deschide nitel sa se aeriseasca dormitorul inainte sa ne culcam si intram inapoi la catva timp dupa ce a inchis geamul ca sa nu fie frig. Oricum, la cum a fost afara ... nu prea e frig.

Pe mine ma omoara soacra-mea ca sa nu scot copilul afara. Ca ma rog, e treaba mea, dar ea nu crede ca e o idee buna ca cu virozele aste ... L-am scos de 3 ori pana acuma, acuma il imbrac si deschid larg usa de la balcon o juma de ora. Aer tot tre sa ia copilul cumva, nu? Voi ii scoateti?

Va pup,
Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Buna dimineata la amiaza. Am trecut si peste noaptea asta. Incep si eu sa percutez ca starea asta a mea ar putea fi o forma de pretravaliu...durerile ca de menstruatie (pe care in sarcina nu le-am incercat ci au aparut doar de vreo 3 zile), senzatia constanta ca as face treaba mare si mica (si asta dureaza de 3 zile), dopul mucos care vad ca a revenit in forta...asociate cu intaririle de burta aproape continue dar nedureroase (eh astea au fost dintotdeauna). Acum mai sunt curioasa daca in timpul asta se produce vreo dilatare (tinand cont ca aceste contractii nedureroase mi-au scurtat uterul de pe la inceputul sarcinii parca nu ar fi exclus).Oricum cu doar simptomele astea nu am ce cauta la spital...nici macar sa-mi sun doctorelul. Astept ceva mult mai consistent. Apreciez faptul ca scoaterea firului imi da posibilitatea sa nu-mi mai fac griji de rupere a colului si sa stau acasa pana la o anumita
'regularizare" a contractiilor (in fine).
Ce ma uimeste dar ma incanta este ca dorm in noptile astea mai bine de mii de ori fata de noptile din ultimele luni. Poate ca indeplinitul misiunii de a ajunge la termen mi-a linistit si subconstientul la care nu am acces rational.

Criss ...ce inseamna cateva zile fata de lunile bune de pana acum!? Poate nasc cu tine maine..si asa aveam senzatia de sapt trecuta ca vinerea asta e o zi buna ptr nascut. Cat despre cezariana nu-ti face griji...directorul de aici de la maternitate zicea ca el nu stie de zeci de ani sa fi fost aici vreo cezariana cu complicatii...iar la refacere iar nu merita sa-ti faci griji...la ce ambitioasa esti in privinta asta, indata ce vei putea, vei recupera chiar mai bine decat era inainte.

Daconst suna tare bine partea cu alaptatul imediat dupa nastere...din pacate in romania te baga in sala de posttravaliu si nu ti se da copilul imediat...eh...

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralpe spune:

Multumesc pentru indrumari, Criss68 si Aelita!
UM este 18 mai 2006, data nasterii mele: 1.07.1981, 35+, baietel - Luca.
Nastere usoara, criss! Ma gandesc la tine ca totul sa fie bine!
Raluca35+baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Ioana ,pup fata.Stiu ca tie curajul nu iti lipseste si ca esti fericita ca nasti.
HAI IOANA!!!

36+ Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Ioana tu esti fata curajoasa...tin pumnii sa iasa totul in linie dreapta.

Cristiana asa a fost sa fie...acum chiar nu mai conteaza cauzele...probabil ca e din cauza alaptatului dupa doar 3 sapt de zile...dar acolo nu aveai, pur si simplu, ce face. O sa vezi ca in curand se vor aseza lucrurile de minune. Sa nu fii suparatica.

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Am vorbit cu Messa, imi place de ea ca e foarte optimista.Avea ceva dureri,e normal pana la urma dar nu se vaita deloc.Doar le trecea in revista.
Reusise sa se ridice din pat si vroia sa faca o excursie pana la baie ceea ce e foarte bine..cu cat te mobilizezi mai repede,cu atat mai bine.Asteapta sa se puna un pic pe picioare sa se duca si la fata sa inceapa cu alaptatul...inca nu are nici o durere in sani si sper ca dupa ce incepe stimularea lor sa ramana asa,fara dureri.
Va pupa si spera sa intre si ea cat mai curand.
Cata noi suntem cu aproape 2 saptamani mai mici decat matei si am iesit de mai multe ori afara.Faza cu virozele e adevarata dar nu tu te duci cu bebe in locuri aglomerate si cu oameni bolnavi...eu una ies la coltul blocului unde e un mini parculet cu cateva banci,de obicei pe la 3 cand ies eu e gol.Erau marti 2 fetitze de gradinita cu bunicile din dotare,foarte entuziasmate de bebe mic.Am intrebat bunicile aca nu sunt racite si le-am lasat chiar sa se apropie sa vorbeasca cu bebelina.Dupa 2 minute au fugit sa bata catelul "ca o scoala pe aia mica"

Adinush de Ayleen-Alexandra

Mergi la inceput

Aelita imi place tare cum sta brotacica ta la baita...e clar ca ii place...

Haine bebe

camera bebe

Eu si Noi

39+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Neata! Va salut scurt caci suntem pt prima data singuri acasa... Mami si cei 2 baieti
Adam imi face griji caci desi ii e foame, adoarme muuult prea repede, dupa 2-3-4 min Aseara m-a capiat, a supt din ora in ora si pe deasupra mai si varsa. Am zis varsa caci nu e doar regurgitare, e ceva mai mult si o face chiar daca e la orizontala, imediat ce a terminat de supt. Azi la 1 astept med de fam si asistenta ei de pediatrie (dar nu imi pun mari sperante) poate au si ele vreo parere! Ma gandesc ca e prea lacom si desi suge putin ca durata, papa mai mult decat il tine stomacelul?! Voi ce spuneti?
Aaaa, si cu "aerele" nu stam bine, nu le scoate, dar daca il ridic sa ragaie mai si plange pana la urmatoarea masa. Noaptea, de ex, ii prieste in schimb sa manance, si apoi adoarme cate 4-5 ore pana cand il iau eu sa ii dau laptic, caci el nu s-ar sinchisi.
Astept sugestii...

Felicitari celor care au nascut!
Curaj pentru cele care sunt aproape de marea intalnire!

Dana - imi pare bine sa aud vesti bune de la departare. Cum ai facut cu chestiunile bisericsti? Cu cititul apei...?
aelita - sigur nu e pestoaica fetita ta?
cristiana - nu as vrea sa fac afirmatii in necunostinta de cauza, insa la spital ni s-a spus ca la copii nascuti prematur, oricat s-ar mulge mamele, lapticul tot stagneaza... Si cum nici ei nu sunt suficient de puternici sa suga singuri... Sanatosi sa fiti, ca belelele curg!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana cu Adam Cristian
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Lili, si Matei ragaie fffff greu sau deloc. Si am incercat si pusul in sus, batut pe spate, plimbat prin casa, pus pe burta (ca nu mai pot eu de spate). Si pur si simplu nu merge. Mai mult de un ragait in timpul unui biberon (ca il mai scot dupa 60 de ml ca e f lacom), hai maaaaxim doua, nu obtin. Si bineinteles ca da afara. Eu zic ca nu vomita ci regurgiteaza dar nici acum nu sunt sigura ca stiu diferenta.
Sunt sigura ca nu te-am ajutat cu nimic dar macar sa stii ca suntem colege de suferinta la faza cu ragaitul.
Iti doresc sa te ajute medicul, mai mult decat m-a ajutat pe mine.

Pupici,
Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Criss68, bafta pe maine! La fel bafta Ioana! Si Oana, fii barbata!

Catalina, eu am scos-o pe bebelina mea din casa de doua ori pana acum, o data am mers in parc o jumatate de ora si o data am mers la doctor. Nu a patit nimic! Si au fost niste vantoase si friguri...

Lili, si Ella mananca ca o hamesita si apoi vomita un pic, am observat ca daca o tin 5 minute dupa masa vertical nu mai vomita. Pozitia la orizontala nu ii prieste, ii vine laptele in gat...

Dana, e frumos ce ai spus tu, cu alaptatul la san, intr-un mod asemanator mi s-a spus si mie, dar cu urmari negative. Mi-au pus fetita la san imediat ce am nascut-o, si a tras biata de ea mult de san. Toate asistentele se uitau la noi si vedeau ca trage bine, pozitia la san era buna, dar eu nu aveam lapte deloc, si nimeni nu si-a dat seama, nici macar eu . Si a treia zi fata mea face febra, astea ziceau: ei, s-a incalzit de la plans, eu nu si nu ca are febra. Pana la urma am convins pe una sa ii ia temperatura, cand vede ce temperatura are mi-o ia pe sus la pediatru, i-au dat de mancare lapte praf vreo 70 ml, scazuse in greutate cu jumatate de kg, era deshidratata si toate sarurile din sange aveau valori aiurea. Si a trebuit sa stau cu ea in spital inca doua zile ca numai nu reuseau sa o stabilizeze. Plus ca i-au luat de doua ori sange din vene, are niste maini albastre si acuma mititica. Cand am venit acasa am inceput sa am lapte, incercasem in spital cu pompa lor electrica, nici o picatura! Apoi ii adeam de la mine si completare praf, si o durea burta ca plangea cate doua ore asa ca am renuntat si acum arunc bunatate de lapte, o hranesc numai cu formula. E mai bine pentru toata lumea asa, mai mult imi e mila de ea prin cate a trecut, nu vreau sa mai sufere.

Va pup fetele, ma duc sa mai prepar o sticluta ca acusica se trezeste printsica mea,

Ivona si Ella 13 zile

Mergi la inceput