Mamici de ianuarie-februarie 2007 (58)
Raspunsuri - Pagina 15
oana_bucur spune:
Cleopiciu chiar nu se poate sa vb cu doctoritza sa vina la voi acasa (de altfel e constienta ca va fi recompensata). De regula stiu ca doctorul pediatru ar trebui sa vina in primele zile in care ai iesit cu bebele din spital acasa...si e bine sa asezi situatia de asa maniera cat sa te poti astepta ca ulterior cand o chemi sa-si faca timp sa vina. Cu siguranta nu m-as aventura acum in perioada asta de gripe urate cu un bebel la un cabinet medical unde sunt cu siguranta persoane care stranutand lasa particule asa de fine in aer incat plutesc...
Cat despre plansul bebelinei...poate sa si ceara efectiv numai luatul in brate...
Oricum scumpa, bine ai venit acasa cu bine.
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+2 
nadiutapm spune:
Lilisor, ce bine la suflet fac vorbele tale, te ung asa, stiam eu ca bebei sunt ca niste barometre pt starea noastra de spirit, simt daca mami e agitata sau suparata.
oana, curajoasa fata, auzi la ea sa nasca acasa, bei pe mine maica-mea m-a nascut acasa dar era la a doua nastere deci pot sa o inteleg, cum am vazut si aici la toate mamicile de BB2 au nascut frumos si repede
Messa, bravo fata draga ai scos copilu' la lumina ca nu mai aveai rabdare, sa dea DD sa va aduca bucurii in casa, sa fie papacioasa si cuminte.

Terbizza, felicitari pt bebe, sa va bucurati de el, 

mai pun fetele la treaba pt Monikk, Criss, Oana, 

, ne gandim la voi,
R-marce, mai suntem care nastem mai spre februarie, eu am DPN pe 12-13 febr dar am o presimtire ca nu o sa ajung, insa cum o vrea bebita, sau cine stie poate si depasesc ![]()
fetelor va pupacesc pe toate si in special pe bebicii frumosi ca tare reusit sunt toti,
pupam mamicile, comorile si burticile.
nadia
36+ 
Lidia
burtica
mariana_1976 spune:
Felicitari Roandre, Gio, Terbitza si Messa!

Si eu sper sa nasc in februarie sau de martisor.
Cu cit se apropie cu atit sunt in dubii sa incerc sau nu VBAC...In fiecare zi devorez o multime de pagini cu informatii despre chestia asta pe net.
Chiar am gasit pe forumuri si la controalele de la moasa la care ma duc destule mamici suedeze care au reusit nastere vaginala dupa cezariana fara nici o problema iar dupa aceea au mai nascut inca 2-3 copii tot vaginal...
Anis si eu am facut mastita la al doilea bebe si mi-au dat antibiotic cu indicatia sa ma mulg din sanul respectiv dar sa nu-i dau lui bebe sa suga de acolo...Sper totusi sa nu ajungi la abcces ca e o durere ingrozitoare...
Unde o fi belle_vue?
Mariana
35+
mama de Monica, Matei si Markus
oana_bucur spune:
Criss deja incepusem sa ma intreb care ar fi situatia ta acum. Mai are bebe 2 nopti si o zi sa se hotarasca ptr iesire pe cont propriu...presupun ca e de luat in calcul si varianta asta. Si apoi am senzatia ca tu vei trage tare si te vei recupera prima dintre noi...mai ales daca te va ajuta si bebe...
Haine bebe
camera bebe
Eu si Noi
39+2 
mariana_1976 spune:
Criss68 sa nu-ti fie teama de cezariana.Unele mamici se refac usor, mai ales daca nu trec prin travaliu.Dupa cit am puricat eu Internetul si biblioteca din oras, la cezariana electiva se intilnesc mult mai rar complicatii decit la cea de urgenta.
Am observat ca riscurile unei cezariene sunt exagerate un pic pentru ca in statistici nu se iau in considerare separat cezariene facute din necesitate si cele elective.
Nici eu nu avusesem nici o operatie pina la cezariana de anul trecut si tremuram ca varga cind citeam de riscurile de tromboze, hemoragii,histerectomii,infectii,probleme placentare la sarcinile ulterioare, ruptura uterina...
Pina la urma am concluzionat ca acele cazuri erau rare si in special in cazul cezarienelor de urgenta.
Dupa ce 32 de saptamini ma pregatisem si aveam temele facute la zi despre nasterea vaginala, constasem ca la cursurile prenatale nu prea tratasera foarte profundat eventualitatea unei operatii...si nu cunosteam decit putine lucruri.
Am inceput sa ma documentez si teama s-a mai diminuat.
Refacerea este un pic mai naspa dar mai usoara in comparatie cu situatia in care ai trece prin travaliu si apoi ai intra in operatie.
Bafta multa si incredere ca totul va fi okay.
Mariana
35+
cristiana70 spune:
Fetele dragi, nu am chiulit, ci am fost sa-i fac baie lui David si sa-i dau de mancare. Apropo de baie, i-o fac in camera lui, fac 24-25 grade, ii fac baita, il sterg-ung-imbrac, apoi papa si somn. Atat de bine miroase dupa ce face baita!
Initial am vrut si eu sa-i fac baie in baie, dar e mai rece decat in camera lui si nu risc. La vara n-o sa fie o problema, o sa-l duc in baia mare (pe care tot n-o folosim), si acolo o sa incapa tot calabalacul, vanita, masa de infasat samd.
La noi doctorita de familie a venit acasa, o sa ne prezentam la cabinet abia la vaccinul de doua luni, ne anunta ea cand convoaca toti copii pe care ii are arondati. Pana atunci suntem foarte ocupati sa crestem.
ANIS, iarta-ma, nu stiam ca nu iti este bine, de urgenta sa rezolvi problema cu sanul ca nu-i a buna.
CRISS, eu daca ajungeam la termen poate faceam cezariana, imi pare bine ca nu am facut-o ca a devenit o moda, asistentele mi-au spus ca o treime din nasteri sunt cezariene. Cadrele medicale incurajeaza aceasta moda, ca pacienta "sare" cu mai mult decat pentru o simpla cusatura a epizotomiei. Am auzit si o asistenta de la neonato care spunea: "ce elegant e sa nasti cu cezariana, ca nu trebuie sa te scremi in fata doctorului". Ca doctorul de scremutul ei nu mai poate!
cristiana si
David Cristian 21.12.06
http://new.photos.yahoo.com/cristivona70/album/576460762386576940
anis spune:
Mariana de ce sa nu-i dai lui bebe? care era explicatia?
Eu am observat la muls ca se fac ca niste coji de lapte, sunt exact ca laptele, nu galbuii nu altceva...astea sunt ceva puroi sau doar lapte prins?
ce am observat eu...de 3 z Iarina nu face kka singura ,ci doar ajutata cu supozitor..si ce se mai chinuie saraca..off...
O fi din cauza mea?
*** AniS ***
Iarina-Elisa
*** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Shine spune:
Mai Oana, ce gluma buna ai facut!! Ai reusit sa ne cam sperii.
Sa iti dau nr. de telefon Al mamei mele. Ca ea m-a nascut acas' cu vecina de mana.(Bine, am avut 1.800 g sper ca nu am chinuit-o prea tare)Da' ea era la a patra nastere.
Eu cica o sa nasc la serviciu... Prosoape avem,o foarfeca se gaseste.Azi se faceau inscrieri cine sa taie ombilicul
.
Adinush, felicitari! Nu stiu cum reusesti sa te descurci de una singura.Iti urez muuuulta putere " de munca" si zile cat mai frumoase, sa poti iesi la plimbarici.
Ylilimic, O sa ma gandesc la mesajul tau cand m-o apuca furia pe la spital.Mi-au mers direct la suflet vorbele tale.
rmarce si eu tot pe la jumatate de februarie...sper, Ma rog
. Acum sunt racita cobza. Stranut, tusesc, suflu nasul. Nu am timp de altceva.Nici prin cap sa nu ii treaca sa vina acum.
Eu ma "hranesc" cu pozele cu bebi de la voi. Sunt cu totii tare frumusei. Parca i-as lua acasa pe toti.
.
Am vazut ca mai toata lumea se vaita de dureri de bazin. Eu experimentez urmatoarele senzatii tari:amortesc noaptea si atunci cand ma intorc imi pocnesc oasele bazinului. La inceput m-am speriat. Ma gandeam ca se rupe ceva pe acolo. Nu stiu daca ma intelegeti, ca atunci cand te dor degetele si daca le pocnesti, gata, nu te mai dor. Sunt defazata, sau vi se intampla si voua?
Shine
37
http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/path/BeBeL+01/currentstrip/3/Default.aspx
mariana_1976 spune:
Anis eu cu febra 40 de grade am stat acasa o noapte intreaga si de-abia ziua urmatoare m-am dus la urgenta ca nu-mi venea sa cred ca am infectie bacteriana...
Cind mi-a vazut sinul doctorul a banuit ca este deja infectat(era rosu si daca cumva atingeam as fi tipat de durere, fiecare miscare ma durea, trebuia sa fiu atenta cum imi asez corpul.)
De aceea doctorul a banuit ca este puroi si ca prima masura mi-a dat un antiobiotic f. puternic de la care am facut o usoara reactie alergica.(aratam parca ma arsese soarele de la briu in sus).
Din cauza infectiei m-a sfatuit sa nu-i dau lui bebe lapte din acel san.Dupa ce am terminat cura si am incercat sa-i dau, nu mai dorea.)poate se schimbase la gust, nici pina azi nu stiu)
Sper sa nu ai nevoie de nici o interventie de deschidere, de obicei asta se face daca ai puroi si antibioticul nu a rezolvat problema.
Mariana
35+
ALINATXA spune:
Anis de ce nu incerci sa mergi la persoana recomandata de Alinuk si sa incerci sa rezolvi problema.Poate e mai bine sa numai alaptezi si sa dai la bebitza formula in cazul asta.Stresul iti face foarte mult rau si din cate vad eu chiar nu e e joaca cu problemele astea.Am citit un articol foarte interesant in care autorul sustine ca stresul mamei si starea de angoasa fac ca bebleshul sa aiba tot felul de probleme:colici,dureri de burtica ,constipatie ,nervozitate.
Eu zic ca exepmlu dat de Mariana din suedia este demn de luat in seama.
36+
Roberta Anne-Marie http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/